Sista helgen i oktober.

Jag åkte till Stockholm och hälsade på Majsan. Första kvällen åt vi vegansk kinamat och drack öl. Först kinesisk öl och sen svensk. Här är en vegansk jätteräka. Den var inte supergod men resten av maten var det.



På lördagen var jag och Djuret på Wasamuseet. Det var väldigt spännande. Jag var uppenbarligen extremt oupplyst om detta ämne. Nu vet jag desto mer vill jag lova. Här kommer en kort redogörelse: Wasaskeppet förliste på sin jungfrufärd 1628. Trist. Jungfrufärden. Vilken generalmiss liksom! Det var ungefär 450 besättningsmän med på båten och cirka 400 överlevde. Nu kommer en av de mest spektakulära detaljerna kring detta ämne: Man glömde bort skeppet! Det var känt fram till 1800 ungefär att skeppet låg där men sen glömdes det bort och blev någon slags myt. Runt 1950 hittade man skeppet och sen bärgade man det och sen konserverade man det i typ trettio år och nu står det alltså i all sin prakt på Wasamuseet.
Så här såg det kanske ut när skeppet sjönk.



De här söta bäbisarna satt någonstans på skeppet förut. Nu hängde de på en vägg.



Efter museet drack vi öl och pratade om allt nytt vi hade lärt oss.

På söndagen var jag hemma hos min kusin och fikade med en massa släktingar, där ibland mamma och pappa som var uppe på en liten storstadssemester. Efter det mötte jag upp med Majsan på stan och sen gick vi hem till Simme och åt vegetarisk köttmiddag.



Sen låg vi på sängen och läste serietidningar och tittade på Bonde söker fru och Ensam mamma söker.

Efter det gick jag och Djuret på bio. Vi gick in i fel salong. Vi skulle sett filmen om Baader Meinhof-ligan men hamnade istället på Björn Runges Happy end. Den var bra så det gjorde väl kanske inte så himla mycket. Det blev en överraskningsfilm! Motståndets tid får bli en annan gång.

Idag har jag och Majsan vandrat omkring mest hela dagen. Jag har köpt en kofta på COS, te och en sax. Lyssnade på gamla avsnitt av Spanarna hela vägen hem på tåget och åkte direkt till jobbet. Där sitter jag nu och luktar gammal fimp och matos. (beroende på att jag hängt ett tag i en lägenhet som luktar på detta vis. det finns INGEN lukt som så fort fastnar i hår, hud och kläder som fimp och matos)

Imorgon flytta min nya inneboende in. Hon heter Sofia och verkar på det lilla jag träffat henne trevlig och normal. Hoppas att mitt första intryck stämmer.

Nu ska jag gå till mitt spindelnäste till sovrum här på jobbet och knoppa. Tjing!


Saker man kan tänka på vid tillfälle.

För det första: varför äter folk så mycket på spårvagnen? Grillad kyckling, spagetti och köttfärssås, hela måltider. Hörde om en tjej som klämde en hel rulltårta på femman mot Länsmansgården och om en man som hade med sig en påse färska räkor som han skalade och mulade på en Swebus mellan Göteborg och Borås.

För det andra: Saker man inte kan fast man är vuxen. Det började med att Den lilla fete berättade om simskolan hon bevittnat när hon var på tjockisvattengympa. Simskola för vuxna. (hahahahaha...) Hörde även om en nästan trettioåring som inte kunde cykla. Jag kan inte höger och vänster men det är ju rätt vanligt. Rätt nyligen lärde jag mig vicktricket när man ska lossa isbitarna i frysformen. När jag stolt visade min syrras man denna fiffighet skrattade han åt mig och tyckte jag var urkorkad som luskat ut detta först nu.

För det tredje: (det här älskar jag att tänka på) Fem saker du skulle vilja matrixa in i skallen. Alltså som ett dataprogram bara tjoff rätt in i skallen. Bli asgrym på något. Det måste vara något som man kan lära sig. Typ prata ett språk. Tänk att man får fem års intensiv träning. Så det kan ju vara så att man fortfarande inte är världsbäst för man kanske inte har nån fallenhet för det, som att sjunga. Men man kommer vara bra mycket bättre än idag. Jag skulle välja franska, trolla, åka skateboard, spela gitarr och hela grundskolans samlade kunskaper.

Nu blev jag via sms påmind om att mitt tåg går om drygt en timme. Måste diska och packa klart. Hej svejs på er och trevlig helg!

Rubrik

En sak som jag tänkt på sen kanske i maj eller så: GUD va smart av Martinsson att döpa sina olika blogginlägg till siffror. Hon behöver aldrig fundera över det där att hitta på en fyndig och passande rubrik.

Läs hennes blogg här: www.lockyerfox.blogg.se

Idag har jag varit i skolan, föreläsning om försörjningsstöd. Sen mötte jag upp med Den lille fete, vi åt falafel. Sen blev vi trött och åkte till videobutiken och hyrde film och köpte godis.

Vi såg denna maffiga rulle:


Skräck. Fast den var inte så läskig som jag hade hoppats. Lite för mycket liksom. De försökte lite för hårt.

Nu ska jag packa väskan för imorgon åker jag till Stockholm.


Porr

Jag tänkte att jag skulle prata lite om porr i dagens blogg-inlägg. Men sen bah: GUUUUD så ointressant. Orka liksom. Men jag kommer ge er en bild. En porrig sådan. Håll i er nu gott folk för här kommer den:



Jaha. Idag är det onsdag. Jag var i skolan några timmar, käkade lunch med Sarah, åkte hem och skrev klart tentan (HURRA), gick till gymmet och sprang ganska länge, gick hem och badade ganska länge, tittade på Bron, tittade på True Blood och nu sitter jag här och är BESVIKEN. Ja, ni läste rätt, fucking besviken. Det här är ju liksom på pappret en dag att vara glad över men True blood var trist idag. Eller kanske inte trist riktigt eller jo faktiskt, trist. Det blir liksom to much med all streckbänk hela tiden. Det var ett jäkla stampande på samma ställe idag. Inget nytt under solen, inget att förtjust häpnas över. Jag är sjukt besviken.

I alla fall, idag har jag köpt tågbiljetter för över tre lax. Sug på den!

Nöter upp ett sår.

Jag sitter här med min himla kompletteringsuppgift och har ont i magen. Skit. Jag blir aldrig klar och det är så tråkigt att göra detta så fingrarna knollrar ihop sig och jag måste skriva med knogarna så känns det faktiskt så jobbigt är det.

Jobbade inatt. Sov dåligt, jagade drömda spindlar halva natten. Försov mig och vaknade av att min kollega kom instolpande i rummet där jag låg, hej på dej du. Rise and shine. Idag har jag kämpat med att komma igång men jag har också hunnit med att träna och visa lägenheten. Igår var det en ung tjej här och kollade, hon verkade helt ok, rar liksom, idag var det en annan tjej här, mer i min egen ålder, hon verkade väldigt bra, hoppas hon vill flytta hit.

Snart ska jag iväg och jobba igen. Ännu en natt. Jag borde fixa till mig lite för jag ska till skolan direkt efter jobbet. Packa en väska med frukost och sånt. Kamma håret. Sätta på mig nåt annat än mjukisbralla och uttänjd tischa. (Jag var verkligen inte snygg när hon var här och kollade på läggan. Hoppas det inte gjorde nåt)

På fredag åker jag till Stockholm, det ska bli skoj. Hälsa på Majsan och Kusinerna. Dricka öl med kompisar. Kanske gå ut och dansa lite. Tips och idéer mottages tacksamt.

Jag funderar lite på transparens. Det finns inte mycket av det i denna blogg faktiskt. Ganska lite om jag ska vara ärlig. Skriver ju mest om vad jag gör och ganska lite om vad jag känner. Kanske ska det vara nästa steg, att börja skriva om vad jag känner? Jag gör ett försök så får vi se vad det ger för utslag. Jag känner en ganska trist och tröttsam uppgivenhet inför det mesta. Allmäntillståndet ligger på less och ibland kan jag jaga upp det till okej. Och ibland när jag gör något riktigt kul är det bra. I fredags till exempel, när vi spelade med Quizadillas var det bra. Just nu är det less. När jag tänker på roliga saker, som tex den kommande helgen, att vi har fått en spelning i Stockholm, Bosse (bäbisen i Den lilla fetes mage) och att gå på quiz med Martinsson, då känner jag mig ganska glad. Men man kan ju inte tänka på sånt hela tiden , hur gärna man än vill. Man måste också tänka på skolan, jobbet, vardagen och hösten, det går inte att komma ifrån.

Så, nu får det räcka.

Nöter upp ett spår

i parketten. Om jag hade haft nån. Nöter upp ett spår i mina fula plastmattor. Jag vankar av och an och bär omkring på saker. Varför då undrar ni. Jo, men svaret är ju så självklart: Jag undviker att skriva på mina kompletteringar till den misslyckade hemtentan. Värdo. Det är så in i helvete tråkigt att jag kräks lite grann över tangentbordet varje gång jag försöker skriva. (alltså inte bokstavligen. vi snackar mentala spyor. hela jag känns som en mental spya.)

Jaha i alla fall. I fredags var det Quizadillas och det gick svinbra. Jättemycket folk som vanligt och rolig fest efteråt. Har ett par roliga quiz-relaterade hemlisar som ska bli skoj att få presentera här inom en snar framtid. Ikväll ska jag hem till en av mina kollegor och dels fira fredagens succé samt redan nu börja spåna inför nästa quiz, 18 november.

Igår hade jag pyjamas på mig hela dagen. Tittade på sex avsnitt av The Wire och ganska mycket tv. Bland annat X-men. Jag gillar verkligen övernaturliga grejer. Superhjältar och vampyrer och sånt. Spök.

Idag har jag fortfarande pyjamas på mig. Jag var nere på torget innan i pyjamas och köpte frukt, glass, ägg, knäckebröd och choklad. Jag har hittills ätit glass och choklad. Nu ska jag ta ett päron och vila mig lite. Jag blev jättetrött av att skriva ett så här långt blogginlägg. Det här kan vara det längst inlägget nånsin. Kan vara så.

Hetsar omkring och hinner med.

Det är vad jag gör. Det enda jag inte hinner med är att sova. Plus alla de där sakerna jag glömmer bort att göra. Annars går det bra.

Ikväll är det dags för Quizadillas igen! Genrepet igår gick väldigt bra, och det känns som om vi har ett riktigt riktigt tajt och bra quiz ikväll. Hoppas det kommer många roliga männsikor och tittar.

Nu ska jag rekordsova i tjugo minuter, sen duscha, sen tuscha ögat, sen åka till Yaki-da för soundcheck och allt det där.

Jag är så vansinnigt trött hela tiden. Helt jäkla slut. Och ont i magen har jag också. Vad kan man göra åt den här massiva tröttheten?

Just nu:

Funderar över om jag ska göra en kraftansträngning och skriva några rader till på kopletteringsskiten eller om jag ska ta och korka upp en flarra rött och dynga ner mig. Eller kanske göra nåt helt annat. Duscha till exemepl hade varit bra om jag gjorde idag för imorgon börjar jag tidigt.

Fy satan alltså. jag ska aldrig ever ever never få underkänt på en tenta igen. I fortsättningen ska jag aldrig tänka själv i en tenta, jag ska bara citera böckerna. Det är ju så man SKA göra. Har inte fattat det förrän nu. Eller fattat och fattat. Jag har skitit i det.

Här kommer ett klipp som jag kan titta på hur många gånger som helst. Så jädra bra.
http://www.youtube.com/watch?v=RPEhIoKeTg0
Boring bara att jag inte fattar hur man gör för att klippet liksom ska dyka upp här. Ni får kopiera och sånt. Enjoy!

Utelåst fast inne.

Nu är jag på jobbet. Klockan är strax efter tolv. På natten. Eller natt och natt, sen kväll. Vad man så önskar. I alla fall. För typ en och en halv timme sen skulle jag lämna kontoret för att gå till en av mina klienter. Jag reser mig upp, som vanligt, går ut i korridoren och plockar upp nyckeln ur fickan för att låsa kontorsdörren. Men oj då, jag har bara några andra nycklar i fickan, kontorsnyckeln ligger kvar på skrivbordet, jag ser den genom glasdörren. Jag tar tag i handtaget för att gå in på kontoret igen, men oj, vad har hänt? Dörren har låst sig! Ett mirakel! Den har låst sig utan nyckel! Men oj, vad gör jag nu? Jag har ingen nyckel, ingen telefon. Men jag har en dator! I allrummet! Och jag har en klient som har en mobil jag får låna. En vild och snårig jakt tar vid. Vem ska jag ringa? Vem kan hjälpa mig nu? Varför svarar ingen? Vad heter alla i efternamn? Så tillslut är det vårt älskade Facebook som löser problemet. Faktiskt. En gammal kollega loggar in, jag skriker: Hjälp! (alltså inte på riktigt, jag skrev det till honom) Och han bah: Jag kommer! Och sen kom han en stund senare och låste upp och nu är allt som det ska igen och jag sitter på kontoret och skriver detta. Lite skärrad ännu. Hade ingen kunnat komma hit och öppna till mig hade jag fått tillbringa natten i ett på boendet gemensamt vardagsrum, i en sunkig soffa, utan toalett, utan att fått borsta mina tänder, utan ens en liten filt att dra över mig. Dessutom hade säkerligen en och annan klient kommit ut och tittat på mig ibland. Undrat vad jag gjorde där. Myz.

Ett gammalt as äro jag.

Tisdag förmiddag. Regn. Sömnlös natt på jobbet. Har aldrig riktigt somnat, bara slumrat. Letat spindlar minst fyra gånger och lyssnat till bråkande grannar. Varit ledsen för att jag först blev ledsen och sen tog ut det över en av mina bästa vänner och gjorde henne ledsen.

Trött nu. Sex timmar skola idag, sen direkt till repetitioner, sen vidare till ännu en jobbnatt. Jag vill tacka livet som gett mig så mycket.


Oskryt:

Jag har gått underkänt på min tenta, faktiskt första tentan jag inte fått godkänt på. Jag var uppe hos min examinator idag och skulle fråga vad som var fel och vad jag skulle göra för kompletteringar. Jag blev rätt överkörd. Gubbjäveln sa saker som tex: Du är ju den enda som inte fått godkänt på denna tentan. Alla andra har fattat vad den här principen innebär. Hon tyckte också att din tenta var dålig. Kul att höra! Vad inspirerad jag känner mig nu! Ja! Nu tar jag tag i kompletteringarna! (ska bara röka en destruktivitetscigg på ballen först)

Skryt:

Idag tränade jag bodypump i en timma, sen sprang jag en halvmil på löpbandet. Push it real good!

Och nu till det störda: anledningen till att jag sprang en halvmil var att det var ett avsnitt av Project Runway på tvn. En repris såklart av ett avsnitt jag säkert sett minst två gånger tidigare. Men jag kom inte riktigt ihåg vem som skulle åka ut så jag var tvungen att titta klart på det. I och för sig ganska bra, jag sprang ju på liksom.

Nigella och jag.

Jag tittar med fascination och ett visst mått av äckel på Nigella. Något hos henne gör mig oerhört provocerad. Och samtidigt hungrig.

Helgen har hittills varit bra! Rent av riktigt bra. Teater, öl på Stadsteatern och klubbande på Yaki-da på natten i fredags. Igår FICK jag en biljett till Klungan. Jag FICK den. Det var fantastiskt. De rörde sig så snabbt och var så jäkla smarta och fina och roliga. I love.

Sen blev det överraskningsfest för min klasskompis Henrik. Han fyllde 40 år och vi gömde oss i skrymslen och vrår och sen hoppade vi fram och han blev först jätterädd och sen blev han jätteglad och sen blev alla fulla och det var en jätterolig fest!

Nu ska jag äta. Sen ska jag till teatern och quiz-repa. Jag längtar efter mina quiz-kollegor! Och jag längtar till fredag då vi kör igen. Ska bli extremt skoj denna gång, det är riktigt bra scener! Komsi komsi.




Jo men kanske.

Det är nog lite bättre idag. Jag sov okej i natt på jobbet, inga spindlar syntes. Och nu har jag tagit tag i Projekt The Wire. Har haft första säsongen på DVD i minst ett år men aldrig fått lust. Förr än nu. Och nu har jag kollat på första avsnittet och det var ju helt ok. Lite rörigt men bra.

http://www.youtube.com/watch?v=zmIvu1yg3bU

Nu ska jag städa. Sen ska jag shoppa. (det får man när man är depp) Sen ska jag till teatern på Kulturnatta. Det blir bra det.

Vill DU bo ihop med MIG?

Nu har du chansen! Min kulbo Amanda har fått en egen lägenhet och flyttar ut 1 november. Då kan DU få flytta in! Trevligt rum utan insyn, ligger i en trevlig lägenhet utan insyn, balkong och badkar, och såklart JAG då! Billigt billigt och i vår kommer jag knappt vara hemma nånting, då har du en trea all by yourself kan det bli bättre nä tror knappt det.

Saknas i läggan: köksfläkt. Därför får man inte steka nåt som luktar illa. Typ köttfärs.

Oftast är jag ju inte såhär tjurig oftast är jag ganska kul eller vad säger du Martinsson?


Hej bloggen.

Nu är det torsdag. Klockan är fem.

Saker jag tänkt på de senaste dagarna:
1. Det är dumt att jag skolkar.
2. Jag borde plugga mer på mina texter till quizet.
3. Jag borde träna mer, det är inte så många veckor kvar till det där terrängloppet jag visst anmält mig till.
4. Jag måste fixa den där CSN-skulden.
5. Det är något jag glömt som jag borde gjort.
6. Tänk om jag vaknar av att en spindel kryper över mig när jag är på jobbet.
7. Var ska jag bo när jag blir stor?
8. Jag har ett sånt himla tryck över bröstet hela tiden, kan det vara cancer?
9. Varför vaknar jag genomsvettig flera gånger varje natt?

Nä, nu skojade jag bara, punkt åtta och nio har jag inte alls funderat över, jag är inte dum i huvudet, fattar ju mycket väl varför jag har ångest och sömnsvårigheter. Jag är inne i en rätt rejäl svacka skulle man kunna säga.

I alla fall: i tisdags quizade jag och Martinsson. Efteråt skrev hon i sin blogg att jag är korkad och att det är tråkigt att quiza med mig.
I onsdags, alltså igår, var jag på stan med Den lilla feta. Vi mötte upp med Martinsson och åt tårtbuffé. Det hjälpte ett tag. Sen åkte jag och Lilla hem till Biffen och jag fick håret klippt. Sen var det quizrep. Hann hem i tid till True Blood. True blood är det som för tillfället gör livet värt att leva. Så, om du vill ha ihjäl mig, köp alla säsonger på DVD och ge mig. Kommer sträcktitta och efter det självdö. The perfect crime.

Idag var jag i skolan ett par timmar på morgonen men var tvungen att gå tidigare från föreläsningen för jag pallade inte sitta upp, har ryggskottskänningar. Åkte hem. Tittade på Bron, två avsnitt på svtplay. Lagat lite mat. Diskat. Borde kanske duscha. Klippa luggen lite till.

Ledig i helgen. Ska försöka sova mycket. Vara ute i solen om det ges tillfälle. Supa mig riktigt jävla redlös. Nåt sånt.

Det är måndag.

Pisshelg pisshöst pissliv piss-skit-jävel. Jag har mått bättre.

Idag: skola, ensamfika med bra bok, träning med jättemycket vikter, straffmycket vikter, vet inte varför jag behövde straffas, straffa skiten ur mig. Sen sur i soffan. Snart ska jag till jobbet. Snart ska jag till spindlarna med andra ord.

Jobbat på teatern hela helgen. Bestämde efter cirka femton timmars repetitioner att vi skiter i allt, ingen ville spela, alla ville gråta och jag gjorde det och sen sket vi i allt och ställde in hela skiten.

Sabla skit.

Nu kan det bara bli bättre. (jädra lögn, det kan alltid bli sämre)

Det är fredag.

Solen skiner. Jag har varit i skolan idag och haft en tre-timmars föresläsning om HBTQ. Inget nytt under solen. Sen två timmars sittning med min studiegrupp, diskuterade maktaspekten i det social arbetet utifrån etnicitetsperspektiv. Sen åkte jag hem. Har ätit en knäckemacka. Tittat på tv. Läst lite bloggar. Lagt några ord. Försöker kämpa mig upp och ut i skogen, borde springa några kilometrar.

Känner mig lite tom idag. Trött och tråkig. Livet är trött och tråkigt.

Ganska fint ändå.

Följande hände sig när jag stod i köket och stekte pannkakor.


Skratta

För övrigt anser jag att man får skratta åt sig själv hur mycket man vill. Särskilt om man är så kul som jag.


Huvudvärk

Jag är på skolan. Haft grupparbete. Sitter nu i lunchrummet och har ätit lite. Borde förflytta mig till läsesalen på KTB för att plugga men jag har sån himla huvudvärk. Jag vill åka hem och äta Alvedon.

Överhörde nyss följande konversation:
- Tranströmer? Vem är det?
- Det är typ en skitgammal gubbe. Minst hindra år.
- Jaha.

Nä hä. Nu gör jag det. Nu går jag. Till KTB. Får se hur länge jag står ut.


Jag hade ingen aning om vad som komma skulle

Igår kväll skrev jag ju om hur läskigt mitt jobb var. Jag hade så vansinnigt rätt. Mellan 00:30 och 04:30 var jag klarvaken och jagade den största spindeln jag har sett i frihet. Den var i storlek med en grapefrukt, hade brun, sträv päls och huggtänder. Jag var genomsvettig och adrenalinet pumpade. Spindlar i sovrummet är en återkommande mardröm jag haft i många år och nu hände det. Jag vakande till, och där var den. Monsterspindel. Min lilla spökspindel är en sötnos i jämförelse. Till slut lyckades jag dammsuga upp den.

Kul att denna blogg har kommit att utvecklas till en spindelblogg.

Nu ska jag alldeles strax dra iväg till Pustervik för att gå på Humorhimlen i P3 Liveshow. Majsan ska vara med och showa med hennes humorkollektiv Teater Kaiserin. Ska dit med Den lilla fete, längesen jag träffade henne nu. Ska bli mys!

Jordens läskigaste jobb

Jordens läskigaste jobb är mitt. Jag är ganska säker på att det bor nåt slags spöke här. Känner mig extremt uttittad hela tiden. Dessutom finns det rätt många spindlar här. Nu ska jag sova så gott. På jobbet alltså. Stackare jag.


Koncentrationen

Jag sitter i skolan nu på föreläsning och är helt vansinnigt okoncentrerad. Men jag har fått rätt mycket gjort. Planerat in träningar och rep och möten. Tänkt ganska mycket. Spelat lite Wordfeud. Laddat ner massa podcaster, Sommar i P1 bland annat. Nu ska jag nog lyssna lite. Se om jag jan lära mig nåt. Nu sa föreläsaren nåt om Maria Montazami och folk började skratta. Trist att jag missade ett skämt.


Kramp

Jag har kramp i dubbel bemärkelse. Dels skrivkramp. Jag känner mig liksom tömd på det här konceptet med blogg. Jag vet inte vad jag ska skriva om. Hur kul är det egentligen att följa en spindels färd över mitt tak? Tanken med denna blogg var ju att försöka skildra mitt liv så sakligt som möjligt, fakta och inget mer, och nu har jag gjort det sen i februari. Jag tänker att jag borde utveckla bloggen. Men jag vet inte hur.

Sen har jag också kramp i min vänstra skinka. Jag var på bodypump idag igen och tog i från tårna. Nu gör det ont.

Jag var i Småland i helgen och hälsade på mamma och pappa. Jag fick kräftor och annan god mat. Mycket mat. Och kakor och glass och tjutreårig rom. Älska mat.

Nu ska jag duscha och packa. Börjar jobba om två timmar. Stackare jag.

Och för er som undrar så sitter nu spindeln blick stilla ovanför soffbordet. Jag sitter i soffan. Om spindeln flyttar sig en knapp meter sitter den rakt ovanför mitt huvud. Då kommer jag bli tvungen att vidta åtgärder.


RSS 2.0