Lite risig

Känner mig lite risig idag. Har ont i halsen och i huvudet. Är lite klen. Men jag fick en pannkaka av en kollega vid lunchen. En kollega från en annan avdelning som jag inte känner så väl. En pannkaka med sylt och grädde. Så himla bussigt av henne! Jag blev väldigt glad.

Majsan läser högt för mig på kvällarna ur Moa Martinssons bok Jag möter en diktare. Det är hennes memoarer. Igår storgrät vi båda två en lång stund. Stackars stackars Moa Martinsson. Hon hade det sannerligen inte lätt. Så därför slutar jag nu klaga på att jag känner mig lite risig idag.



Här har ni henne. Moa Martinsson. Hon är lite av en idol för mig för tillfället.

Helgen i korta drag

Jag har varit ledig i nästan fyra dagar. Slutade vid fyra i torsdags och börjar vid tolv idag, måndag.

Har hunnit med ganska mycket. Träffat en gammal kompis och fikat, varit på teater, träffat en gammal klasskompis och gått omkring på stan med henne och hennes snubbe, färgat håret och det blev gult såklart, druckit öl med mig själv framför Lyxfällan på Tv3play, kollatr på tre avsnitt av Äkta människor.  Varit på Nöjesguidenfesten. Självmedicinerat genom shopping och alkohol. Tjurat. Inte den bästa helgen. Den hade sina stunder förvisso. Nu börjar strax en ny arbetsvecka. På torsdag åker jag till Göteborg för quiz-jobb.

Nu ska jag betala mina räkningar.


ADD

Jag var på en föreläsning om neuropsykiatriska funktionshinder här om dagen och såklart har jag nu insett att jag är handikappad. Jag har ADD. Det är som ADHD fast utan hyperaktiviteten. Detta bygger jag på att jag kan ha svårt att koncentrera mig på olika saker, tex i skolan när jag sitter på en föreläsning så vandrar mina tankar typ ALLTID iväg på annat. Jag har väldigt svårt att avsluta saker, jag hoppar från det ena till det andra. Sista beviset för mitt funktionshinder är att jag har ett väldigt sensibelt luktsinne. Jag är världsbra på att känna lukter. Det är både bra och dåligt. Ni hör ju själva; ADD.

Eller så kan det vara så att min katastrofbenägenhet åter igen har visat sitt fula nylle.

Modebloggar lite bara

Jag är RÄTT sugen på Marnis collaboration med H&M. På riktigt asså. Ser så himla fin ut på bild i alla fall. Och en annan ska ju på sommarbröllop så det kanske kan få bli en liten Marni-klänning ändå!

Tystnadsplikt

Jag har ju ett väldigt hemligt jobb. Jag får hela dagarna reda på en massa hemliga grejer som vi diskuterar viskandes på kontoret. Där sitter vi i våra kontorsstolar och så rullar vi över till nån annans skrivbord och kollar på en dataskärm eller läser ett heligt sms eller debriefar ett samtal som nån just haft I ETT ANNAT HEMLIGT RUM. För det finns lite olika sådana. Hemliga rum som man kan boka in sig i om man behöver ha ett förtroligt och hemligt samtal med någon. Ibland kan man chansa på att det inte är nån som bokat upp sig och då kan man ha spontana samtal, ibland ringer det ju folk som behöver prata igenom något hemligt NU PÅ STÖRT. Oj oj oj, det är faktiskt väldigt mycket hemlisar nu. Och inte bara på jobbet. Idag har jag som privatperson gjort något hemligt. Men det kan jag ju såklart inte berätta om här. Lika lite som jag kan berätta om allt som händer och sker på mitt jobb. Jag har faktiskt skrivit på ett papper så jag FÅR faktiskt inte berätta. Det är liksom lag på det.

Men nu kommer en sak jag får berätta: Idag gick jag in på Åhléns för att köpa bomullsrondeller. Jag kom ut med en stor kasse i näven och 694 kronor mindre på kontot. Tok!

En sak till: Jag har bara ätit en halv semla idag. FYSATANJÄVLASKIT! Jag måste snabba på nu med semmelätandet, snart finns de inte längre på ett seveneleven när mig.


Godmorgon nya vecka!

För er som undrat: I fredags hjälpte jag flera ungdomar i nöd, det var väldigt spännande. I fredags vann jag även pris som Årets glädjespridare. Hej jag sprider glädje! Det var kul. Jag fick ju iofs inte priset personligen, det var Quizadillas som vann Nöjesguidens pris.

Annars har helgen gått i kontemplationens tecken. Lite öl, lite promenader, lite bio, lite texmex, lite vila. Typ så. Lite trist men väldigt skönt.

Imorgon är det semmeldagen. Jag känner mig lite tom idag så det är ju bra att jag kommer få fyllas av fastlagsbulle imorgon.

Jag börjar tappa det.

Jag har varit lite dålig på att uppdatera här på bloggen. Ibland händer det att jag tänker aha! det där ska jag blogga om sen men när det blir sen och jag har kommit hem så har jag glömt bort vad det var. Men nu har jag laddat ner bloggappen igen (den försvann när jag uppdaterade telefonen) så förhoppningsvis kommer jag bli lite bättre.

Nu sitter jag på kontoret och vi internetdejtar för fulla muggar här. Snart ska vi ut och hjälpa Tonåringar i nöd.

Om jag hade varit i Göteborg idag hade jag varit på Nöjesguidens förmingel i detta nu. Jag hade varit apsnygg såklart och jag hade haft en liten drink i näven och glitter i ögonen och nymålade röda naglar. Nu sitter jag istället här på kontoret med avskavt nagellack, narig hud och underställ. Men! Jag är nyduschad. Ta mig fan. Om vi vinner priset ikväll som Årets Glädjespridare ska vi fira i vår fältarbil med snickers.

Idag har jag tränat bodypump och det var jättetråkigt, jag gillade inte alls instruktören. Trist. Efter det hämatde jag Sivan och gick en långprommis på Långholmen. Sivan är min kompis Idas hund. Det var mysigt. Vi spang i snön så svetten rann.

Här har ni Sivan.





Kärleksdagen minsann!

Vaknade utan att somnat på hela natten. Majsans kille som varit bortrest i några veckor kom hem igår och därför fick jag sova ensam i källaren för första gången på länge. Detta innebar ingen högläsning för mig. När jag fortfarande inte somnat vid halv två satte jag på ett gammalt avsnitt av Spanarna och försökte låtsas att det var Majsans knarriga stämma. Det gick rätt bra och jag somnade. Men sen vaknade jag igen och sen somnade jag och sådär höll det på tills klockan ringde vid 07. Då skuttade jag upp. Fast tvärt om. Jag bryggde kaffe och hällde i sur mjölk. Sen åkte jag till jobbet.

Sen jobbade jag och det var kul och jag fick inte mindre än TVÅ kramar av ungdomar idag! Stort!

På kvällskvisten träffade jag min kusse Malin vid Hornstull. Vi gick till Edit och Börje eller vad de hette och åt god mat och drack god öl. Jag blev proppmätt. Man fick godis när man betalade men jag orkade inte äta dem då men jag fick ta med dom hem, jag frågade och det var okej. Jag tog två. Killen i baren rekommenderade Fransk nougat och själv valde jag ut en mörk chokladkola. Nu har jag ätit upp dom.

Det var lite vårlikt idag mitt på dagen. Takdropp och plusgrader. Det var härligt! Sen började det snöa igen.

Allt som allt får denna kärlekens nationaldag ett gott betyg. Två kramar och en middag på tu man hand. Inte så illa pinkat ändå.

Detta är en rubrik

Jag tycker att det är lika jobbigt varje gång, att sätta en rubrik. Jag måste hitta på nåt smart, som Martinsson, hon har siffror på inläggen. Supersmart. Behöver inte ödsla tid på att fundera på sånt här.

Jaha. Hela helgen har gått, fort som tusan. En riktigt bra helg faktiskt. I fredags var jag först på träff med min studiegrupp. Vi skulle väl egentligen prata om praktiken men vi pratade mest om när åren blev nummer och lite annat. Efter det åkte jag till stadsteatern och såg båda delarna av Angels in America. Min vän Ida är med i ensemblen och hon var helt lysande bra. Sen drack vi vin och jag skakade hand med Allan Svensson.



I lördags var jag och tränade på förmiddan och träffade på inte mindre är tre kompisar. Vi tränar visst på samma gym, kul! Sen var det fest hos Sandy och Hannes, vi drack vin och åt ost och dansade och sjöng, ändå tills jag började må illa runt tre-snåret. Då gick vi hem. Majsan som är världens snällaste läste högt ur Moa Martinssonboken fast klockan var nästan fyra.

Idag har varit kanske Den perfekta söndagen. Vi sov länge och åt god frukost. Hittade en ledig tvättid i tvättstugan. Gick en lång promenad på Gärdet. Det var så sjukt fint väder och det var alldeles perfekt kallt och vi var helt uppfyllda av ljuset.



Men bäst av allt var att vi träffade hästar och jag fick klappa två av dem på mulen!



Efter vår stärkande promenad tog vi gröna linjen till Kärrtorp och blev bjudna på söndagsmiddag av våra kompisar. Vi åt så mycket vitlök att det sved på tungan och jag kommer nog stinka i några dagar. Stackars andra. Sen spelade vi TP och det blev som tur var oavgjort så ingen behövde bli sur och efter det tittade vi på robotserien som går på svt. Jag har inte sett det förut men gillade skarpt detta avsnitt. Det är ju helvete också att internetet funkar så dåligt här i källaren att det knappt går att kolla på play, det bara buffrar och rullar. Försökte kolla på Top model igår, kom kanske fem minuter på en halvtimme. Skräptv-drottningen kommer snart få lämna ifrån sig sin krona.

Nu är det dags att kasta in handduken. Moa Martinsson väntar.

Torsdag afton.

Nu ska jag alldeles strax gå och lägga mig och lyssna på när Majsan läser högt ur Moa Martinnsons bok Jag möter en diktare. Det är sånt vi gör hemma hos oss. AND I LOVE IT!!!

Majsan är inte nöjd med att jag kallar henne för Majsan här på bloggen. Hon tycker att Majsan låter töntigt. Jag frågade henne nu vad hon ville bli kallad i stället. Här är förslagen: (OBS från henne själv alltså) Hon som älskar ost. Frugan. Källarmonstret. Jag tror det får fortsätta vara Majsan. Frugan är väl i och för sig okej. Men nu känns det som om Majsan är rätt inarbetat. Ni känner väl er trygga med det, bloggläsare? Skulle nog bli konstigt om jag bytte. Får fundera lite mer på detta.

Nytt namnförslag från Majsan i detta nu: Hon som är som sammet mot min själ. Hybris är i alla fall hennes mellannamn.

Lite olika saker jag tänkt på gällande skillnader mellan Stockholm och Göteborg:

Jag upplever att människor tittar en i ögonen i Stockholm på ett annat sätt än i Göteborg. Folk man möter på gatan och så. De tittar på mig. Folk på tunnelbanan möter min blick. I Göteborg gör man inte det. Jättekonstigt faktiskt. Jag har inte tänkt på det innan men nu när jag har börjat tänka på det märker jag att det är en himla stor skillnad faktiskt. Varför tittar man inte folk i ögonen i Göteborg?

Folk äter inte på tunnelbanan i lika stor utsträckning som folk äter på spårvagnen. (HURRA!)

Det finns många fler pälsbärare i Stockholm. (MÅNGA fler)


TRÄNINGSVÄRKEN

Den är jävlig idag, träningsvärken.

Jobbar och står i. Hinner med en massa. Flera möten idag och snickesnack med olika ungdomar. Ska strax iväg på föräldramöte och om jag hinner blir det vernissage i Majsan konstbutik efteråt.

Sprang på fina Daniel, en kompis från förr, på Pressbyrån vid Hornstull imorse. Mera sånt behöver jag i mitt liv.

Funderar på om jag kanske skulle ta och åka med min familj till fjällen vecka 11. Basta varje dag och åka skidor och dricka jäger. Kan va fett.

Jag längtar efter:

Våren
Hanna & Bosse
Mamma & Pappa
Syskonbarnen
Den ljusnande framtiden
Min TV (det är jättejobbigt för mig nu när både Top model Sverige och Project Runway är igång)


Do the right thing.

Och så går jag till gymet efter jobbet. Jobba jobba på dagen, sen hem och äta middag som jag såklart lagat först och sen går jag till gymet. Ni bah: VARFÖR? Jag: För att det finns en bastu där!

Så nu ska jag gå och träna och sen ska jag basta ASLÄNGE.

Jag är på lite tråkigt humör idag. Tycker att livet är lite sugit och så. Less.

Vill att det ska hända nåt kul. Vill bli glad. Vill vara varm.

Jobbar lite.

Majsan och Lilla Damp sitter i köket och skriver erotiska noveller. De blir bara värre och värre. De läser högt för varann och indirekt även för mig och skrattar högt åt hur skojiga de är. Det är oklart vad de ska ha de erotiska novellerna till.

Jag är trött och har lite huvudvärk idag. Jag drack öl igår på pubquizet som jag var på. Mycket öl blev det. Öl och vinägerchips.

Nu sjunger de på den här låten. Tycker inte om den.

Nu ska jag lägga mig på sängen och spela Bejeweled. Det är mitt nya och stora intresse. Älskart.

Crazy madda fack!

Gissa vem som gick till systemet i pyjamas under ytterkläderna!!! JAG! Tänk om jag hade blivit påkörd och körd till ett sjukhus och där när de klippte upp jackan bah: MEH! Kolla vicken galning hon har pyjamas på sig! Gud va pinigt det hade varit. Nu har jag satt på mig riktiga kläder och jag har målat naglarna. Ska bara tuscha ögat lite också så är jag redo för party vid Telefonplan all night long.


Hade tänkt hinna med.

Hade tänkt hinna med en massa idag. Hade ju så gott om tid. Men nu är klockan redan halv ett. Vad sjutton hände? Två saker måste jag hinna med och det SNART: gå till systemet samt måla naglarna. Svinviktigt båda två om denna lördag ska bli lyckad. Jag börjar med systemet och jag gör det NU.

Stockholm, I came back to you.

Älskade Göteborg. Tyvärr har jag åkt tillbaka till Stockholm nu. Hej då för denna gången. Nästa gång ses vi i början av mars.

Denna bilden får representera onsdagen. Alla förstår att denna bilden betyder kärlek och underbarhet:


Älskade Stockholm! Jag är tillbaka. Jag älskar att jag är tillbaka.

Igår var det torsdag och jag var lite tagen efter onsdagens SUCKE!!! Det var så sjukt fett asbra på Stadsteatern. Jag älskar mitt jobb. Jag ÄLSKAR mitt jobb. För att få ner mig på jorden igen var jag hos Mallan och Lilla farbrorn Otto och dracka kaffe. Otto garvade och såg berusad ut. De gör ju ofta det, de där små små människorna. Man blir väldigt jordad av att sitta med en människa i famnen som tittar på en och garvar.

Jag tänker eventuellt ha en konsumtionsfri månad. Dock är vin mat och öl är mat och böcker är en upplevelse. Jag har ju tänkt att hela detta året ska bli ett år av mycket mindre konsumtion. Jag börjar NU.

Jag fick förresten U på min satans kukskit-tenta.

Följ mig på Instagram: Bogserlina.

Onsdag : Speldag

Idag kör vi. Glädjespridarna från västkusten snacker dansk på Stadsteatern i afton. Stort asså!

Igår var vi där i stort sett hela dagen och repade. Det gick bra, men vi har nog aldrig varit så oförberedda som nu. Vi freestylar. Men det kommer gå bra! Jag måste se till att dra i mig några Tuborg innan bara så danskan lossnar från tungan. Det är inte helt lätt att prata danska.

Jaa. Vad mer? I måndags var jag på två filmer faktiskt! Två franska filmer textade på engelska, jag var så himla internationell. Och pms-ig som jag är grät jag massor. Båda filmerna handlade om barn. Barn i magen och sjuka barn på sjukhus. Finns inget som triggar mina tårkanaler som barn i magen samt sjuka barn.

Idag ska jag träffa Martinsson. Nu har jag varit i Gbg i en vecka och idag har hon äntligen tid för mig! Jag ska försöka äta en semla.

Jag funderar på om jag ska ha på mig den fina fina klänningen ikväll, den som jag lånat och som jag skulle haft i fredags men som jag inte hade eftersom jag låg hemma med feber och inte var på party. Ska jag ha den ikväll eller kommer jag känna mig överklädd? Kommer säkert känna mig överklädd, det gör jag ju bara jag har på mig rena kläder, då ba oj va jag var snofsig då. Det får nog bli nåt annat. Skitiga jeans och en urtvättad lite för stor svart tischa. Då ba mmm va fin. Toppar det med lita avskavt nagellack och otvättat hår. (och sen undrar jag varför ingen vill va ihop med mig. why???)

Från Nöjesguiden:


17 februari får vi reda på vilka som vinner. Hoppas det blir vi.

RSS 2.0