MEST FAKTA

Denna dag började med att jag byggde en grej till morgondagens quiz på Pustervik. Det är en rymdraket. Gjord av en petflaska, papper, tejp och lim. Sen sprang jag runt Gråberget, knappt fyra km. Sen åt jag frulle, två kokta ägg och lite annat. Sen duschade jag och lite annat. Sen försökte jag åka till Bergakungen men det gick dåligt rätt länge pga satans spårvägar osv. Till slut kom jag  i alla fall fram och vi spelade ett quiz där på nåt slags seminarium för skolombud, det gick bra och vi fick blommor som jag i detta nu insåg att vi glömde på teatern. 
 
Alla fall. Efter detta gick jag och Tobias och letade efter någonstans att äta lunch, det slutade med att vi åkte till Järntorget och åt indiskt på Bombay. Sen åkte vi till teatern och byggde och drack kaffe och sen kom alla andra och ungefär i den vevan loggade jag in på skolans hemsida och såg att jag fått VG på min senaste tenta (geni osv) och sen hela kvällen har vi bara repat flera gånger om och om igen och till slut blev vi så trötta och skojiga och pratade med så nasala röster att vi fick åka hem. Kom inget vettigt från oss.
 
Men OJ! Jag tror att det komer bli asbra imorgon! Jag är lite orolig för att visa av trickfilmningsgrejerna ser coolast ut om man står scenen, som vi gör, och inte nedanför scenen, som publiken gör. Men annars. Yeah yeah wow wow! 
 
Nu sitter jag på soffan och har hällt upp ett glas rött och ska kolla på ett avsnitt på Battlestar galactica. 
 
Det var allt för idag. Tack så mycket hej då!

EN RUBRIK I VERSALER

I natt drömde jag att jag förlöste min mor. Alltså att hon födde barn och att jag hjälpte henne med detta. Förlossningen skedde i duschen i mina föräldrars källare. Min pappa var också med. Det gick bra och bebisen kom ut med en jäkla fart. Det var en pojk som var vit och kladdig, cirka 6 månader gammal och väldigt glad. Han såg ut som en liten farbror. Jag bar omkring på honom i mina föräldrars hus och sen la jag ner honom i en spjälsäng. Jag var lite avundsjuk på mamma och pappa som hade fått en bebis och tänkte att "undra om inte jag kan få honom". 
 
Vad betyder denna dröm? 
 
Idag har jag surfat på dessa två sidor. Från denna sida önskar jag mig ingenting. Särskilt inte detta. Asså va faan? Vet inte riktigt varför jag hamnade där. Jo, jag letade efter en bild på en bebis som såg ut som bebeisen i drömen men jag hittade ingen. Istället hittade jag kepsen. 
 
Den andra sidan jag surfat på är alltså den här. Jag är seriös med detta. Jag gör det officiellt nu så får jag lite press. 
 
Nu ska jag äta kvällsmat. Har repat hela kvällen inför quiz imorgon. Och imorgon blir det quiz hela dagen. Först spela på dagen och sen repa på kvällen inför torsdagens spelning. Ibland blir det lite mycket kan jag tycka. 
 
 

Tänk ändå!

Richard Wolff och Jennifer Aniston har fått ett (vuxet) barn! 
 

Idag har barnet i mig fått bestämma outfiten.

Jag tittar inte på mig själv så noga varje dag. Särskilt inte om jag inte ska göra något speciellt. Idag ska jag inte göra något speciellt. Jag startade denna ospeciella dag med ett besök på det lokala gymet. I spegeln där möttes jag av Karolina 5 år. Hej! sa hon och gick ner på stan efter att ha tränat och bastat. Inne i Monkis provrum möttes jag av en högröd och genomsvettig men ganska glad Karolina 5 år. Hej! säger hon.


På torsdag är det film-quiz igen jag har väntat hela veckan...

Den rubriken ska sjungas. Ni som fattar fattar ni som inte fattar får ringa mig så ska jag förklara. 
 
Det är alltså dags för film-quiz igen. Vi kommer ha svinmycket rekvisita. Vi har ingen aning om hur vi ska forsla all vår rekvisita från teatern till Pustervik. Vi hade behövt en liten lastbil. Får försöka ta en taxi. Hoppas att en taxi-bil går med på att köra massa rymdsaker tillverkade i kartong. Det borde de väl göra? Likväl som att köra en bil med folk? 
 
Här är lite bilder från i lördags när vi hade Stora byggardagen.
 
 
Här har vi en stämningsbild för att få en känsla för hur vi hade det. Kaffe på termos, mycket kartong och den uppmärksamme tittaren ser även något väldigt silvrigt längst till höger i bilden.
 
 
Tobias och Magnus ägnade lördagen främst åt att tillverka verklighetstrogna ben. 
 
 
Här jobbar Malin med en ratt.
 
 
Helena kallade sitt verk för "Plankan".
 
Vill ni se mer av detta föreslår jag att ni kommer till Pusetervik på torsdag 31 januari klockan 21:00. Det kommer bli så himla episkt!

Lyssnar på radio.

Nu presenterar de programledaren av Eurovision. Spännande. Det blir.... pam pam pam... men jösses vilken tid det tar... Nu babblar Christer Björkman... Programledaren på PP3 tror Lena PH... De ville ha en kvinnlig ledare säger Christer... Mångfacetterad... bla bla bla... full kontroll... älskad men... bla bla bla... (snabba på jag måste gå på toa)... Det är en hon... Det är Petra Mede! (Oh gud va tråkigt, jag hade hellre velat ha Lena) (älskar dock att det fick vara en kvinna) (men jag är inte dödsförtjust i Petra Mede) 

Satte morgonkaffet i halsen.

Okej, den här finns inte med på min önskelista. 
 
 
Hon berör ditt hjärta. Påstås det. 
 
 
Vi kan alltså uppleva det fantastiska i att en dockhand klämmer våra fingrar, om och om igen. Handen är utrustad med RealTouch-vinyl. 
 
"Denna docka är ingen leksak, utan ett förstklassigt samlarföremål för anspråksfulla samlare"
 
Det här är ju så himla spännande! Vet att jag sett en dokumentär om folk som samlar på bebisdockor på typ Outsiders, för länge sen. De tar det superseriöst. Som svankvinnan-light. Jag själv samlar på djur i posrlin. Rätt konstigt det med i (vissa) andras ögon. Jag var tvungen att googla lite på det här med bebisarna. Real doll heter de inte, det är något annat. Letade vidare och hittade ganska snabbt att det är Reborn doll de kallas. Jag blir liksom lite kall i själen när jag läser om detta, eller lite tom, känner ett sting av obehag. Vet inte varför egentligen. Finns ju tusen miljoner saker som är konstigare. Men ändå. 
 
 

Jag löste ett problem och fick ett nytt.

Eftersom jag hade gjort åt all min data-trafik via vanliga internetet because of mitt extrema netflixande kom min geni-hjärna på att koppla upp datorn mot mobilen istället. Och det funkade! Jag kunde titta på massa avsnitt av Buffy! Nu har mobilens datatrafik också tagit slut. Så nu är det helt enkelt ett faktum att jag måste vänta till ny månad innan jag får se fortsättningen på Buffy och vampyrerna. Jag är på slutet av säsong fyra nu. Sen är det tre säsongen kvar. Tre säsonger x 22 avsnitt i varje x 45 minuter. Blir 50 timmar i runda slängar. GUD vad jag längtar!
 

Jag och mitt destruktiva beroende.

Jag har tittat så mycket på Buffy the vampire slayer de senaste dagarna att jag redan förbrukat all min datatrafik för hela denna månaden. Vill här med varna för Netflix. Uppenbart tar den sidan en jäkla massa kapacitet. Jag har inte tittat dygnet runt. Jag har sovit i alla fall sju timmar varje natt. Och i lördags tittade jag inte på ett enda avsnitt. Skitnetflix. Men kanske bra också. Nu har jag åtta dagars avvänjning. Då ska jag göra andra saker. Läsa böcker. Virka. Kolla på Battlestar galactica (för den har jag på skiva).

Första månaden på året.

Det är skönt med nytt. Jag har börjat ny kurs idag, Psykosocialt arbete heter den. På avancerad nivå! Ganska ballt. (tycker jag i alla fall) Jag ska jobba med psykosocialt arbete när jag blir stor. 
 
Vi hade spelning med Quizadillas i lördags, på en 60-årsfest. Det var himla kul och det var så bra stämning på festen så vi kidnappade med oss den när vi åkte därifrån. Den goda stämningen höll i sig och vi rev ner applåder (i mitt huvud i alla fall, vi borde gjort det) när vi intog Yaki-da´s terass med våra dancemoves. Det var länge sen jag dansade så mycket ute. De spelade superbra musik och gissa vem som gick längst fram i danståget. Sucke! 
 
Igår hde vi spån-möte inför spelningen på Pustervik på filmfestivalen nästa torsdag. Vi blev osams, för jag var ett neggo som tyckte att de andra hade krångligt onödiga scenlösningar. Och ingen rösatde på mitt förslag, alla de andra ville köra på Tobias as-krångliga mastodontbyggprojekt som kommer bli fult. (jag är bitter över detta, ja)
 
Har varit och lunchat med min snälla och tuffa kompis Josefin nu, lyxigt på Enoteca Maglia. Josefin berättade om att hon fick ett superträningsprogram inför ett skådis-jobb hon gjorde nyligen (Håkan-filmen) Sex veckor bara av personlig träning och kostprogram. Det låter fasansfullt med samtidigt underbart. 
 
Hörde precis på radion att vår nya jämställdhetsminister är feminist. TACK!!!
 
Ikväll ska jag på work-shop på Backateatern, med en regissör från tyska Schaubühne, ser jag mycket fram emot! Det var extremt länge sen jag gjorde något liknande och jag kan verkligen sakna teaterövningar. Nu måste jag tvätta mig lite så jag inte luktar svett under workshopen. Vore otrevligt för de andra medverkande. 

Ni kan kalla mig Geniet.

Jag skrev tenta i tisdags. En jobbig tenta, vi satt i en stor sal och vi fick inte gå på toa och vi skulle svara på en massa kluriga frågor som handlade om EU och politik och globalisering och pensionssystemet och massa sånt. Efter tentan gick ett gäng från klassen till Manana och drack sangria och åt tapas. (OBS om ni någon gång går dit vilket jag tycker ni ska göra det är trevligt där MEN välj då inte de små friterade spanska smördegsrullarna, det är exakt samma sak som mini-vårrullar, en oerhörd besvikelse) 
 
Alla fall, idag kom facit ut på internetz. Och detta geni hade endast tre fel! Av tjugofem frågor! Amaz som Shoshanna skulle sagt. 
 
Det tråkiga i detta är att jag inte alls kan tänka att jag är ett geni, utan att jag faktiskt bara är väldigt bra på att gissa. Att jag har en  stark intuition. Eller ett spöke som viskar de rätta svaren till mig. Jag ser verkligen inte mig själv som en skarp och kunnig person. Det är synd. 
 
Igår var Geniet (jag jobbar på det) barnvakt åt Bosse. Lilla spydiga och hennes karl firade 2-årig förlovningsdag (det hade de dock glömt, jag fick påminna) plus att karln fyllde 30 år. De var på flott restaurang medan Bo och jag mös loss bland duntäckena. 
 
Jag har väldigt ont i mina käkar. Jag längtar lite efter att trycka in bettskenan. 
 
Efter att Bosse somnat och efter att jag vaknat igen hittade jag en fantastisk grej i Netflix, nämligen alla säsomger av Buffy the vampire slayer. Jag blev så glad att jag bokstavligen jublade högt. Så nu har även jag skaffat mig detta. Tänkte försöka kolla på samtliga avsnitt under den gratis provmånaden. En dryg arbetsvecka räknar jag med att det tar, det borde gå. Måste titta på ett avsnitt nu.
 
Tack så mycket hej då.
 
 
 
 

Att förneka

Jag håller verkligen på med den grövsta formen av förnekelse. Jag har en gigantisk salstenta på tisdag och jag har inte så mycket som titta på en skolbok denna helgen. Istället har jag ägnat mig åt fest och gamman, tv-serier och mobilspel. Ja, sån är jag.

Jag har repat en hel del också. Det har jag.

I morgon ska jag tokplugga hela dagen. Detta lovar jag mig själv dyrt och heligt.

Detta är rubriken.

Jag tycker att det svåraste med att driva denna blogg är att hitta på slagkraftiga rubriker. Jag avundas verkligen Martinsson som någon gång i hennes blogg-begynnelse kom på den geniala idén att numrera sina inlägg. Börja på 1 och sen bara rulla på. 
 
I natt hade jag följande dröm: Jag ligger på soffan med datorn på magen. Jag tittar på Parks and Rec. Telefonen ringer. Klockan är 10:30. Det är Henrik. (klassis) Han är lite irriterad över att jag inte är i skolan. Vi ska ju plugga ihop nu säger han. Då kommer jag på det, att ja vi har ju tenta på tisdag här kan inte jag ligga till ingen nytta. Så kliver jag upp för att bege mig till skolan och ungefär där slutar det. Det var alltså hela drömmen. 
 
Mitt liv är för tillfället SÅ innehållsfattigt och tråkigt att inte ens mina drömmar visar minsta spår av kreativitet.
 
På riktigt vaknade jag vid 08, gick upp och åkte till skolan. Vi hade iofs ganska skoj idag, Henrik och jag. I pauserna. Idag har jag även träffat en gammal kompis, Frida heter hon. Hon är chef. Det var mysigt. Inte chefsgrejen utan att träffa henne alltså. 
 
Nu är klockan jättemycket och jag har åter igen inte kunnat slita mig från Parks & Rec. Jag är kär i den serien. På riktigt. Den gör mig glad och jag längtar efter den hela tiden. Nu ska jag sova och förhoppningsvis drömma fina drömmar om P&R.

Skolan gör mig till en sämre människa.

Vilket är oerhört kontraproduktivt då jag utbildar mig till socionom och således borde bli en bättre människa av studierna. Tänker jag mig i alla fall. Det låter väl liksom rimligt? Alla fall. Jag blir sämre. Surare, tjurigare. Vill inte se folk, vill inte höra dem. Vill be alla dra åt helvete. Jag hatar livet och allt vad det innebär efter en dag i skolan. (kanske lite överdrivet)
 
Nä. Jag hatar inte livet. Men jag hatar kursen jag läser nu och att vi måste lära oss ASMYCKET om typ Tysklands ekonomiska historia utantill. HÄRREGUD jag ska bli mothafuckin socionom, inte historisk ekonom! 
 
Orkar inte med detta. Funderar fullständigt uppriktigt på att hoppa av skolan nu. 

Ögonblicksbild

Här sitter jag just nu och undrar var alla mina klasskompisar håller hus. Vi skulle liksom plugga tillsammans idag. Trodde jag. Eftersom jag har more or less noll självdisciplin så jobbar jag inte med socialförsäkringsststemet nu om en säger så...


Min högsta dröm: Röda läppar

Grovt överdrivet i och för sig och det är väl inte en dröm i egentlig mening, mer en önskan, men alla fall, jag skulle så himla gärna vilja passa i läppstift. Rött sådant. Jag tycker det är bland det finaste som finns. Det och röda naglar. Jag hade velat ha läppstift på mig varje dag. Men mina läppar har liksom inga kanter. Läpp-pennor funkar inte heller. Det bara flyter ut och kladdar iväg. 
 
Kolla fint!
 
 
Och här, superfint, lite mörkare: 
 
 
Maggie är snygg i rött hon också:
 
 
Chloe också, jättefin i rött läppstift.
 
 
Jag måste lösa det här med läpparna alltså. Fixa en barriär så det inte flyter iväg. Kanske på riktigt investera i ett hållbart kvalitetsläppstift. Vilket är det bästa på marknaden? 
 
För övrigt har jag duschat idag. Och tvättat håret. Jag har även tittat på inte mindre än fem avsnitt av Parks & Recreation. *älsk* Nu ska jag sova. 

Rekommendationer

Eftersom jag varit borta från bloggen ett tag nu tänkte jag att det kunde vara på sin plats med lite tips. Saker jag upptäckt det senaste och gillar so to speak. Jag har inte orkat gå tillbaka i bloggen och läsa tidigare inlägg så det kan hända att jag rekommenderat något av följande innan. Gör ju inget. 
 
Okej då börjar vi. 
 
Jag läser några bloggar. En hel del av Nöjesguidens bloggar och favoriterna där är Brita Zackari och Popmorsa. Sen läser jag I kroppen min och den är fasansfull men extremt stark och vacker. Var mentalt förberedd om du klickar in där. Martinssons blogg och Majsans blogg läser jag också. 
 
Jag lyssnar på några podcasts. Min mesta favorit är helt klart Kulturens ABC. Den handlar om hur det är att vara kulturarbetare och lite annat smått och gott. Jag skrattar väldigt mycket åt dem. Sen gillar jag Podcast om en podcast, som namnet antyder handlar det om andra podcasts fast kanske inte så värst mycket ändå. Värvet är ju briljant, den kan väl ingen missat. Den blå hästen är fenomenal, en kvinna pratar historia med sin pappa, den lyssnar jag alltid på när jag ska sova. Alltså den är inte tråkig, det är inget sömnpiller, bara mysigt att somna till pappans knarriga stämma. Sen gillar jag Arkiv Samtal, särskilt när Majsan är med. Och så brukar jag också lyssna på Filip & Fredrik och Alex & Sigge. De är bra ibland. Jag laddar ner poddarna i en app som heter Podcasts helt enkelt. Superfiffigt. De flesta kan en nog lyssna på direkt via datorn också. Googla. 
 
Jag har fått några nya favorit-tvserier. Först och främst Parks & Recreation. Det är SJUKT roligt. På ricko kanske den roligaste serien jag nånsin sett. Sen gillar jag Girls, Sons of anarchy och Game of thrones. Min ständiga favvo är dock fortfarande Buffy. Jag tycker det är bra på riktigt, ja. 
 
Essie har ett överlack som gör att nagellacken blir matta. Svinsnyggt. Och kul att se på när det torkar, det går väldigt fort. 
 
Dr Oetkers fryspizza Spinaci. Svingod! 
 
Functional moves på Sportlife, en mycket rolig träningsform. 
 
Oppigårds öl Amarillo. Jättegod. Alla öl från Oppigårds är bra, mitt favoritbryggeri. (OMG sa jag just det?)
 
Sist men inte minst vill jag alltid rekommendera mitt favoritdjur: Hästen. 
 
 

Tvätta sig

Det finns ingenting, INGENTING, som jag tycker är lika tråkigt som att duscha. I förra läggan hade jag i alla fall ett badkar, där kunde jag sitta och tjura, men nu, nu måste jag stå. Trångt och djävligt är det i duschen och det tar jättelång tid innan det blir varmt och det är dåligt tryck i kranen och det går inte att hänga upp munstycket heller, ja ni hör ju. Jag hatar verkligen att tvätta mig. Jag kommer antagligen inte att göra det idag heller.

En tårarnas afton.

Idag har jag tittat klart på Palme-dokumentären. Tittade på de två första delarna igår och idag alltså på den tredje och sista. Jag grät ganska mycket på slutet. Det är ju inte direkt en spoiler om jag säger att han dör på slutet. Scenen från begravningen när Anna Lindh läser fick det att fullkomligt brista för mig. Vilka enorma tragedier det är alltså. Helt ofattbart. 

 

Alla fall. Jag har gråtit fler gånger denna kväll men andra gången var av glädje. Jag tittar just nu på en helt vansinnigt rolig tv-serie: Parks & Recreation. Utan att överdriva den roligaste serie jag någonsin träffat på. Det känns nästan som om att jag är lite förälskad i Parks & Recreation. Jag vill bara titta och titta! Igen och igen. Jag vill inte sova för då får jag inte titta. Jag borde verkligen sova nu. Ska upp tidigt imorgon. Ska till tandläkaren. Ska vara där innan åtta. Sjukt. 


Nytt år och allt det där.

Vad säger ni, ska vi skaka liv i det här gamla liket igen? Det ÄR ju kul med bloggar. Visst? 
 
Hösten. Jag kom hem från Paris och började skriva på min uppsats. Sen höll jag på med det i stort sett hela tiden tills den var klar. Fatta jobbet. Fast jag hann också med att flytta. Från min stora fina trea till en liten muggig etta. Jag bytte fin lägga på trist plats till trist lägga på fin plats. Fast nu är den ganska fin också. Nu när jag flyttat in med mina fina grejer. Jag klistar upp mina tant-tapeter och ställer fram mina porslinsfåglar och bränner av doftljus så det blir ett sånt jädra mys, ni kan inte ana. 
 
Nä, men den är helt ok. Och nu i vår ska jag få köket renoverat också. Det är våtrumstapet här nu. Så VANSINNIGT fult. Kolla. Och den sitter upptejpad precis överallt. Hela jädra köket ser ut som en toalett från åttio-talet.
 
 
Alla fall. Nu är uppsatsen klar och flytten klar. Det är vår ute och jag har bestämt mig för att Carpe Diem och njuta av våren och inte tänka att "det kommer ju säkert bli vinter igen" för det är klart att det kommer bli men nu är det ju gött. Ska faktiskt springa en runda snart. Sprang igår med. Jag ska försöka vara lite nyttig och det där nu. Hade tänkt ha en vit månad i januari men igår ringde Lilla spydiga och bah "ska vi dricka öl" och eftersom det inte händer så himla ofta nu förtiden svarade jag såklart ja. Det var väldigt mysigt. Kolla fin hon var i sina afrikanska ebenholtsörisar.
 
 
 
Ebenholts är som vi alla vet ett träslag och inte svart elefantben (som jag först trodde).
 
Jag har lite olika nyårslöften. Tänkte redovisa dem här och nu.
 
1. Inte färga håret själv. Detta löfte har jag gett ett par år i rad nu. Det går bättre och bättre. Kanske 2013 kommer bli året då jag för första gången inte färgar håret själv en enda gång! Det ni! Egentligen är det ju helt sjukt att jag håller på och baltar med blekmedlet som jag gör. Håret syns ju hela tiden. Jag har det på mig varje dag (och eftersom jag inte en sån som tycker det är fräckt med mössa inne måste jag visa det. För en sådär tio år sen gick jag ofta helt Erykah Badu med turbaner och sånt på skallen men det ligger liksom inte för mig now days, tyvärr egentligen för det är väldigt praktiskt om man kanske råkar misslyckas med en hemma-blekning)
2. Inte åka kommunalt på fyllan utan istället ta en taxi hem. Helt enkelt att när jag nån gång blivit lite för berusad och tänker "nu vill jag hem och sova" INTE ska åka himla spårvagnarna hem utan ta en taxi. Att det ska vara så jädra svårt att hålla. Jag blir alltid skitdumsnål när jag är berusad. Det här löftet har också hängt med i ett par år. Känns inte lika aktuellt längre eftersom jag bor mycket närmre stan nu och faktiskt kan GÅ hem om det skulle knipa. Behöver inte sitta i Brunnsparken och vänta i hundra år. 
3. Lära mig texten till hela Buffalo Stance. 
4. Springa Lidingöloppet i september. Här har jag en klausul som innebär att jag inte behöver springa hela, det är ok om jag "bara" vill springa halva. 
 
Nu ska jag ut och öva på att springa tre mil. Det ska börjas i tid och så vidare. Jag och Lilla spydiga drog upp lite delmål igår över några kalla. Vi är båda ganska kompetenta långdistansare så det hela kändes faktiskt inte så apart som en kan tro. 
 
Tror vi stoppar där faktiskt. 

RSS 2.0