Tröttma

Jag har gjort lite olika saker i Stockholm.
 
  • Tränat jättehårt med en liten kille som såg ut som Paolo Roberto plus halstatueringar. Karateträning.
  • Fått massiv träningsvärk så kroppen blivit i stort obrukbar.
  • Varit på kafé med Majsan. 
  • Spelat ganska mycket Candy Crush. 
  • Hälsat på mina gamla kollegor från praktiken.
  • Varit i Liljeholmsgallerian och irrat omkring plus köpt en spargris.
  • Ätit middag och druckit vin och drinkar med Malin.
  • Sovit över hos Malin.
  • Varit på bar med Majsan och Manne.
  • Tittat på några gamla avsnitt av Parks & Recreation.
  • Varit och tittat på lägenheten som jag förhoppningsvis flyttar till i september. Den var grym och har BADKAR!!! ÄLSKAR BADKAR!!! Aldrig mera dusch! Den har dessutom BALLE!!! En jättestor! Jag fäller nästan en tår av lycka! Där ska jag odla blommor och dricka vin och titta på solen. 
 
Det var allt. 

Saker jag funderar över just nu:

Boende. Jag ska flytta men vart? Hur länge ska jag bo där? Vem ska bo i min lägenhet under tiden?

Skolan. Jag är klar snart. Helt sjukt. Jag har snart gått i skolan i tre och ett halvt år. 7 juni tar jag examen och har då en riktig yrkestitel. Carzy som Mallocdebug skulle sagt.

Quizadillas. Vi har tvåårsjubileum 15 mars och ska ställa till med storstilad show på Yaki-da då. Jag har många repliker jag ska lära mig tills dess och dessutom en power ballad. 

Lidingöloppet. Ska jag anmäla mig eller ska jag inte anmäla mig?

All snö. Har jag packat för lite varma kläder? Kommer jag frysa? Är det en massa snö i Stockholm? Det är nämligen ganska mycket snö här på skaraslätten där tåget i detta nu susar fram. Det var ingen snö alls i Göteborg och flera plusgrader. 

Kaffe. Får en påtår på kaffet i bistron eller måste en pynta för det? Ska jag köpa mig en kopp kaffe till? 

 Ja, det är väl ungefär det som jag tänker på just nu. 

 

Uppdatering cirka fyra timmar senare: Det är snö i Stockholm och kallare än Göteborg men jag kommer nog klara mig. Jag köpte aldrig mer kafe på tåget men har däremot fått inte mindre än två koppar av Majsan nu. 


Fakta

Jag har haft en massa besök. Det är därför jag inte har bloggat på länge. Först hade jag besök av min mor och mina syskonbarn. Det var väldans mysigt men också intensivt. Vi åt väldigt mycket fika och ena dagen var vi på Sjöfartsmuséet och andra dagen var vi på Världskulturmuséet. Där emellan åt vi tacos, tårta, godis och chips. De vuxna fick vin. Jag bestämde att barnen skulle titta på Den oändliga historien och till min glädje tyckte det stora barnet att det var en grym film. Det är det. Jag ska nog titta på den själv snart. Det lilla barnet var mer tveksam till denna film för det var lite surt för att det inte fick titta på Polarexpressen.Så fort jag är klar med Buffy ska jag kolla på Den oändliga. Jag har bara en halv säsong kvar nu, det är väldigt skönt. Sen tänkte jag börja med Fringe i och för sig. Får vänta lite med den. 

I alla fall. På fredagen avlöstes besöken och Snabba katten dök upp från Malmö. Vi har i stort sätt legat skavfötters på soffan hela helgen och spelat Candy crush och druckit vin och ätit godis samt sjungit sånger om det vi gjort. I lördags tog vi oss ut en sväng och var och träffade kompis och kompis-dotter. Barnet tyckte att jag verkade stabil och ville att jag skulle köra vagnen. Jag blev väldigt smickrad. Vi tog oss ner på stan och jag köpte en sjal på rean. Vi åt laxkorv med bröd på Feskarbröderna, Snabba katten tyckte det var spännande med all fisk men jag som är van var lite mer blasé. Jag ger denna långhelg fem plus. Det är kul med besök.

Fiskar och godis på en och samma gång.

 

Och nu är jag på väg för att besöka faktiskt. Jag sitter på tåget (dock kommer jag posta detta senare för internet funkar inte men just NU är klockan 10:40) på väg upp till Stockholm för att hälsa på Majsan och en massa andra. Jag ska bland annat träffa min kusin Malin, jag ska hälsa på på min gamla praktikplats, jag ska på teater med min gamla klasskompis Kickan och vi ska kolla på vår gamla klasskompis Hilda som snart tar examen från Stockholms dramatiska högskola eller Scenskolan som den kallas i folkmun. Sen hoppas jag även på att få träffa Manne, Sandra, David, Jerry och en hel bunt med andra folk som jag tycker om. 


Att jobba med sig själv.

Jag är inne i ett bra stimm nu när det gäller träningen. Det är bra. Jag tränar minst tre gånger i veckan och det är sjukt gött när en känner att det ger resultat, att jag kan lägga på mer vikter, orkar göra åtminstone några armhävningar på fötterna och så. Det som är trist bara är ju att jag måste duscha så ofta. 
 
Varför jag hatar att duscha: 
(denna lista gäller hemma men jag gillar det inte på andra ställen heller)
  • Det är dåligt vattentryck. 
  • Temperaturen svajjar. Kallt, varmt, kallt, varmt. 
  • Jag gillar inte att vara blöt.
  • Jag måste smörja in mig med en massa krämer efteråt. 
  • Jag måste blåsa mitt hår för om det självtorkar ser jag ut som en golden retriver. Alternativt som om jag har en permanent som sjunger på sista versen. 
  • Det tar upp en massa tid som jag hade kunnat ägna åt viktigare saker. Titta på Buffy till exempel. 
 
Men jag jobbar med det här. På samma sätt som jag försöker jobba med att gå och lägga mig på kvällarna och gå till träningen jobbar jag med duschningen. 
 
Så här lockigt och härligt blir håret. Precis så som hundens öron. 
 
Igår köpte jag och min kusse Malin biljetter till Fleetwood Mac i Globen 23 oktober! Hurra vad kul det ska bli! 
 
Nu ska jag till skolan. Tack så mycket hej då.

De svåra trösklarna

Det finns två saker som jag gör ganska ofta som jag alltid, nästan helt utan undantag, tycker om att göra. Det första är att sova och det andra är att träna. Att väl ta sig dit är alltid, nästan helt utan undantag, skitjobbigt.
 
Jag sitter i soffan nu och har varit på väg till sängen i snart en timma men kommer inte över den där tröskeln. Det tar emot något så djävulskt att borsta tänderna och tvätta sig och sen krypa ner i den där kalla sängen och sen tar det ju en stund innan en somnar... Sen är det urskönt. Samma med träningen. I torsdags så höll jag nästan på att börja gråta när jag var på väg till gymet. På ricko. Jag fick använda extremt mycket viljekraft för att inte vända hem. Men jag tog mig dit och cirka två minuter in i passet är jag glad och efter en halvtimma är jag lycklig. Det är ju fan att jag ska behöva utkämpa de här inre striderna varenda jäkla dag. 
 
Nu ska jag berätta något men då måste alla som läser detta säga peppar peppar och knacka i bordet. LOVA. För jag är skitskraj att jinxa genom att prata om det. I alla fall. Så här är det. Jag har i nästan femton års tid haft återkommande mardrömmar om att det är spindlar i min säng. Ibland har jag drömt detta ett par nätter i veckan, ibland har det gått ett par månader utan att jag drömt om en enda spindel och ibland har spindlarna kommit flera gånger varje natt. Läskigheten har varierat från "fullständig skräck och panik och inte våga sova mer den natten" till "förhöjd puls, kolla under täcket att spindeln inte är där och sen somna om". Jag har skrämt slag på ett flertal snubbar som jag sovit bredvid när jag genomsvettig och i panik spungit upp mitt i natten och gallskrikit.
Jag har försökt analysera denna dröm på många sätt. Jag har pratat med psykolog om den, jag har läst otal drömlexikon, jag har i drömmen försökt fejsa spindlarna och fråga vad de vill, jag har preparerat sängen med magiska kristaller. Inget har fungerat. Förr än nu! Tidigt i höstas träffade jag en kvinna som heter Sara och som jobbar som medium. Jag träffade henne i ett försök att komma till rätta med mina mardrömmar och döm om min förvåning: jag har inte drömt om en enda spindel sen dess. Hon kirrade det! Jag vet inte hur hon gjorde och ärligt talat bryr jag mig inte om det heller. Jag är bara evigt tacksam.
 
Så, nu knackar vi alla i bordet ett par gånger. Och hoppas att jag får fortsätta att inte drömma spindeldrömmar.

C'est la vie!

I morse när jag vaknade hade jag den här gamla godingen i skallen. Och sen har den varit kvar där resten av dagen. Men som vi kom fram till på AW´n (eller AW var det ju egentligen inte eftersom jag inte jobbar men ändå) Det finns betydligt värre låtar att nynna på en hel dag. Den här till exempel. Eller denna
 
Nu hinner jag inte skriva mer för jag har ett jätteviktigt avsnitt av Buffy att titta på.

Fräck fredag

Ungefär tre timmar efter att jag hade skrivit förra inlägget och gått till sängs vaknade jag med ett ryck av insikten att jag kan vända på mobilen när jag ska skriva. Då hamnar den lite svaga vänsterkanten i taket istället och där gör den ingen skada. Ibland är jag verkligen ett geni! 
 
De senaste dagarna skulle jag egentligen haft besök av min mor samt mina två syskonbarn. Vi hade planerat för detta ganska länge och besvikelsen var enorm hos oss alla när det ena barnet hade 39° feber i onsdags kväll. Så istället för att hänga med min familj har jag hängt med Lilla spydigas familj. I onsdags fick jag även oväntat besök av Helena på kvällen. Hon skulle på nån fest men blev inte insläppt (pga mobiler på ljudlös osv) Vi hade det dock urmysigt och firade Galentine´s Day.
 
Idag är det fredag. Jag ska vara fräck idag. I alla fall snygg. Jag har duschat och tänker ha klänning och smink. Efter skolan ska jag till en teater och träffa två karlar. V ska dricka kaffe och prata om konsten. 
 
Nu måste jag äta lite frukost. Är hungrig. Igår var jag och tränade på kvällen. Jag är väldigt stark nu, för att vara jag. Nog något av det starkaste jag varit faktiskt. Det är roligt! Jag är också något av det största jag varit. Absolut inte fet men låren är liksom opropotionerliga till resten av kroppen. Jag stod där och kollade in mina lår i den enorma spegeln och tänkte att "det här borde jag ju göra något åt". Sen åkte jag till Hemköp och köpte en påse chips. Är inte det ett jättekonstigt beteende? 

Känner mig lite halv.

Idag har jag varit med om inte mindre än två nederlag. För det första: min telefon har gått sönder. Den vill inte kännas vid sin vänstra sida. Detta gör att jag inte kan skriva exempelvis A eller växla över till skiljetecken när jag ska smsa. Väldigt irri. Både för mig och för mottagaren av mina sms. För det andra: var på quiz. Hade 10 rätt av 25 möjliga. Sämsta resultatet någonsin. OBS inte mitt fel och heller inte mina medtävlandes fel. Det var löjligt svåra frågor, av typen "vilka färger har Laos flagga". Jättetråkigt. Jag blev sur. Inte för att jag är en dålig förlorare utan för att jag kastade bort en hel kväll på ett tråkigt quiz när jag istället hade kunnat vara hemma och titta på Buffy.

Det är väldigt spännande nu. Är på slutet av säsong fem. Glory och Nyckeln och allt det där. Riktigt nagelbitigt! Även fast jag vet hur det slutar pga har sett Buffy förr.

 
Nu ska jag gå till sängs. Imorgon kommer Bosse hit i ottan. Tänkte ta med honom till Söfartsmuseet. Inte prick i ottan men sen. När vi myst lite! 

En lista.

Jag gjorde en lista på saker som gör mig till en dålig partner.

1. Jag duschar bara när det verkligen verkligen behövs. Det behövs rätt sällan.
2. Jag är skitnoga med att handdukar och lakan viks ihop på rätt sätt. Rätt sätt är naturligtvis mitt sätt.

Sen kom jag inte på fler saker.

Då gjorde jag en lista på saker som gör mig till en bra partner.

1. Jag är generös och lånar gärna ut mina böcker och kläder och sådana grejer.
2. Jag har gröna fingrar.

Det är alltså jämnt skägg mellan bra och dåligt. Det känns inte alls bra.

Slutspurt på denna vecka.

Egentligen är det redan nästa vecka för klockan är över tolv. Jag har kollat på tre avsnitt av Buffy sen jag kom hem från Malmö. Jag har ont under tungan. Det kliar på mitt vänstra långfinger. Jag drar mig för att gå och lägga mig eftersom det är så tråkigt att gå på toa och borta tänderna och det där en ska göra innan sovdags. Min mobil beter sig konstigt, det verkar vara något fel på skärmen. I morgon är det måndag, då ska jag gå i skolan och sen träna.

Det var allt.

Jag har semester!

Jag är i Malmö och har det så himla fint! Vi ligger på sofforna och tittar på skidor på tv och spelar mobilspel och äter kakor och pratar om livet och döden och sånt där. Igår var vi i Helsingborg och tittade på Esters föreställning Flygande holländare, det var sjukt bra, jag är vansinnigt impad och rekommenderar starkt denna show om ni råkar har vägarna förbi. 
 
 
Igår förvånade jag mig själv väldans och gick faktiskt och tränade på förmiddagen. PÅ SEMESTERN! Jag hade på mig mina nya raffiga tightsbyxor. Dom är lite stora tyvärr och kasar lätt ner. Men de är flotta och jag känner mig som en tuff tränare vilket sporrar mig att lyfta lite mer. En som har sådana avancerade träningsbyxor måste ju vara starkt liksom. Notera gärna att mina kortstrumpor matchar byxan. 
 
 
När jag kom hem från gymet hade Ellen köpt semlor till oss! Glädjen var total. Semlorna var vansinnigt goda, hon hade köpt dem på Chez Madame (tror jag det stavas) Gå dit om ni har vägarna förbi. Brödet var sådär hembakt och kompakt och härligt. 
 
 
Nu är det lördag och jag ska alldeles strax iväg och träffa en kille som eventuellt är intresserad av en lägenhetsdeal. Mer om detta om det funkar, håll tummarna! Går det här i hamn som jag önskar så har jag en tvåa med balle i söderort till hösten. 
 
Tack så mycket hej då.
 
 
 

En liten tant

Igår bakade jag fyra sorters kakor. Idag bakar jag bröd.
 
 
 
En muffin med kackad choklad innuti och en chocklad med kokos. 
 
Limporna står i ugnen i detta NU!
 
Snart åker jag till Malmö! Det ska bli sköj. Jag längtar! Innan jag åker ska jag städa min lägenhet och plocka in alla kläder som hänger överallt. Jag HATAR att det inte finns torkrum eller torkskåp i tvättstugan. Nu måste jag sätta igång. 
 
Tack så mycket hej då.

Överst på min önskelista.

Jag vill så sjukt gärna ha en bastu. Basta är något av det bästa jag vet. Nu ska jag gå till gymet. Jag kommer eventuellt inte att träna men jag kommer definitivt att basta.

Lista pga oinspiration.

Snodde denna lista av Emelie. Det är sextio punkter. Jag får se hur många jag orkar fylla i nu. 
 
1. Hur gammal är du? 33. På det 34:de.


2. Hur gammal känner du dig? Känner mig ungefär likadan som när jag var 28. Efter det har jag inte gjort några större memntala framsteg direkt. Men känner mig rätt mycket som 33.

3.  Vad har du gjort i dag? Tvättat kläder och bakat kakor. 

4. Vilken film såg du senast? Hmm... Star wars. Första delen. Alltså första första. Den från 1977. Den var helt okej.


5. Vem ringde du senast? Majsan. Igår kväll när jag var på väg hem från gymet. 


6. Är du besatt av någonting? Ja, just nu är jag helt besatt av Buffy the vampire slayer. Det är så himla bra! 


7. Är du rädd för blod? Nej.


8. Beskriv platsen du befinner dig på just nu? I soffan i min lägga i Majorna. Bor i en etta så sovrum och vardagsrum är samma. Har en stor torkställning med kläder framför mig för det finns inget torkrum i tvättstugan vilket är så himla värdo.

9. Kan du nämna fem statsministrar under 1900-talet i Sverige? Ja. (okej upp till bevis nu) Frippe R. Göran Persson. Carl Bildt. Ingvar Carlsson. Olof Palme. Torbjörn Fälldin. Tage Erlander. Nu kommer jag inte på fler.

10. Googlade du för att få fram svaret på föregående fråga? Nja, Var tvungen att kolla så de två sistnämnda verkligen stämde. 

11. Vilken färg är dominerande i din garderob? 
Svart.

12. När vaknade du i dag? Nio.

13. Vilken är din favorithögtid? Midsommar, om vi alla i hela släkten är samlade på Visingsö. Påsken är ju också härlig för då är det vår. Har ju inget med själva högtiden att göra förvisso. (så HIMLA trött på vintern nu) Julen är också ganska mys. Men jag säger midsommar. Älskar sommar i alla dess former.

14. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu? På något varmt och somrigt ställe. Jag säger Koh Mook. 

15. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till? Gud va svårt. Det som spontant dyker upp är Göteborg. Pekings flygplats var inte heller så kul.

16. Hur vill du tillbringa din pension?
 I ett hus på landet med höns och en häst eller två. Tillsammans med någon som jag tycker mycket om. Landet ska ligga ganska nära en storstad. Gärna Stockholm. Jag vill bli en liten kulturtant. Jag vill ha ett jobb som jag tycker är så pass kul att jag inte vill sluta jobba. Det är mitt mål. 

17. Vad lyssnar du på just nu? Radio. P3. 

18. Har du någon gång brutit ett ben? Japp, i handleden. I en bilkrock strax utanför Borås. 2003 tror jag det var.

19. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl? Kaffe, mjölk, prästost, knäcke, edamamebönor.

20. Vem är din favoritkändis? Amy Poehler. 

21. Vad är du på för humör just nu? Helt ok. Hungrig dock. Glad för att jag ska åka till Malmö imorgon. Lite träningsvärk för jag sprang åtta kilometer igår. 

22. Vilka världsdelar har du varit i? Europa och Asien. (Thailand)


23. Snarkar du? Inte vad jag vet. 


24. Vilka yrken har du provat på? Typ allt på ett hotell. Servitris och bartender. Boendestödjare. Fältassistent. Behandlare på HVB-hem. Skådespelare. 


25. Hur går du helst klädd? Mysbrallor. Stora tröjor. Stretchjeans. Linnen. Stora skjortor. Stort upptill och smalt nertill är väl rätt utmärkande. Docs på fötterna.  


26. Vilket stjärntecken är du född i? Lejonet.

27. Vilket är ditt favoritgodis? Saltlakrits. Surt. Tuttifrutti. (älskar att det finns på lösvikt nu) 


28. Vad sa du senast? Kuken. Det sa jag till mig själv när jag höll på med baket innan. Till en annan människa: Jag älskar dig. Det sa jag till Majsan igår kväll.

29. Vilket var ditt bästa ämne i skolan? På gymnasiet var det Scenisk framställning. På högstadiet var det nog svenska kanske. Jag var väldigt average i skolan. Hade inga tvåor och inga femmor. Och på gymnasiet var det mest G och VG. Hade bra betyg i alla sceniska ämnen. (gick teater-estet) Jag går ju i skolan nu och då tycler jag att kursen jag läser nu är rätt fet: Psykosocialt arbete.

30. Vad har du på dig just nu? Mysbrallor från Granit, linne från Bondelid och raggsockor från min faster.

31. Vilken är din favoritaffär? Monki. Clas Ohlsson. Systembolaget. Akademibokhandeln. 

32. Vad har du för storlek i kläder? GUD vilken ointressant fråga. 

33. Vad har du i dina fickor? Typ ingen. Nåt gammalt kvitto kanske. Har nästan aldrig nåt i fickorna. Däremot är min väska ett stort svart hål.

34. Vad köpte du senast? Smör, sylt, bröd. Glömde socker. 

35. Hur många gånger har du flyttat? Svinmånga. Bodde på samma ställe tills jag flyttade hemifrån när jag var 19. Sen dess har jag bott i tolv olika lägenheter. Plus en termin på internat. Förhoppningsvis flyttar jag snart igen. 

36. Om du var fast ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med? Nu kan en ju vara fiffig och säga satellittelefon eller något slags räddningskit. Ja, jag säger det. Kommer inte på något annat. 

37. Är du morgon- eller kvällsmänniska? Kväll. Så himla mycket kvällsmänniska.


38. Senaste filmen du såg på bio? Såg ett kortfilmspaket på filmfestivalen. Innan dess var det Hobbit. Den var fantastiskt och värdelös på samma gång.


39. Har du blivit sydd någon gång? Ja, i käften. Har dragit ut tre visdomständer.

40. Har du någon gång badat naken utomhus? Ja, många gånger. Älskar nakenbadet på Ribban och på Saltholmen. OBS! Kvinnoavdelningar. Skulle aldrig gå på mixad avdelning. Vill inte se en massa random snoppar dingla loss.

41. Vad åt du till frukost? Turkisk youghurt med bär och honung.

42. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan? Då bodde jag i Malmö och jobbade som regiassistent på en teater, läste kulturvetenskap på högskolan och höll frenetiskt på med att söka scenskolan. Just denna vår kom jag långt på flera skolor men sprack i alla och var ett deprimerat vrak när sommaren kom. Haha, sen krockade jag med bilen (se fråga 18) och gick gipsad hela sommaren. Fy fan. Inget bra år. Ibland tänker jag på vad det där har gjort med min självbild, att jag har fått NEJ så himla många gånger från de där satans skolorna. 

43. Har du någon gång åkt dit för fortkörning? Nä, vilket är ett litet under. Jag älskar att köra fort. Jag skulle sjukt gärna vilja köra rally på riktigt någon gång. 

44. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig? Shit, jag vet faktiskt inte. Kommer inte på nåt. Nåt extra speciellt. Min syster ordande en väldigt mysig fest för mig och våra kusiner i lördags. Det var extra speciellt men inte för mig exklusivt iofs. 

45. Vart lägger du din mobiltelefon när du sover? I en låda under sängen.

46. Vad var det sista du åt? En muffins. Var ju tvungen att smaka när de var klara.


47. Vem är världens vackraste kvinna? Vet inte. Har ingen Snyggaste kille heller.


48. Är du blyg? Ja, men jag är ganska bra på att dölja det.


49. Vilken var den sista konserten du var på? Såg Mattias Hellberg på Pustervik i torsdags men det var mest för att vi spelade innan honom. Sista jag gick på själv måste varit... Minns inte. Jösses. Det var länge sen. Knarrholmen i maj tror jag, minns inte vilket som var sista bandet jag såg då. 

Edit. Jag var faktiskt på konsert i mellandagarna blev jag påmind om av Martinsson. Knivderby, Vånna inget och Ridarna på Pustervik. Det var bra! 

50. Vad heter du i andra namn? Jag heter Sofia Karolina.


51. Har du varit med om en bilolycka? Se fråga 18 samt 32. Körde av vägen pga pysslade med en massa andra saker och körde rätt in i en telefonstolpe. Bilen fick skrotas och jag bröt handleden.


52. Har du något bevarat inom dig som ingen annan vet? Ja.

53. Vilken är den roligaste träningsformen? Ridning. Älskar hästar. Löpning. Bodypump.


54. Har du några husdjur? Nä, jag är allergisk. Men jag gillar djur. Särskilt snälla och roliga djur. Hundar till exempel. Katter är rätt trötta.

55. Vill du gifta dig? Ja. Mest för att jag vill vara ihop med nån som jag verkligen vill vara ihop med. Länge. Jag tycker det finns något väldigt fint i att gifta sig. Behöver absolut inte vara något stort bröllop. Nästan tvärtom. Kan verkligen inte se mig själv i en vit långklänning. Men det hade varit gött att säga att Det här är min man.

56. Var växte dina föräldrar upp? Barnarp och Torpa. Good old Jönköping!


57. Har du någon gång ringt polisen? Japp, ganska många gånger i tjänsten. Privat för ett par år sedan då det var inbrott i kiosken precis under lägenheten. Det lät som om de skulle riva hela huset när de bankande loss med kofötterna. Jag låg i fönstret och spande och refererade hela händelseförloppet till operatören hos polisen. 

58. Har du svenskt ursprung? Ja.


59. Har du, eller har haft, något smeknamn? Många. Lillis, Lina, Karro, Karran, Stor-Lina, Kalina. 

Edit. Kom på fler: Simhopperskan, Sokawe, Madame. Dessa namn brukar jag inte kallas vid vid namn, mest i skrift.


60. Vilka är dina största svagheter? Att jag ser ner på mig själv och tror att jag är korkad och att alla andra är mycket smartare än jag. Fast jag har på papper att jag är rätt vass. Tex bra resultat på högskoleprovet. Många högskolepoäng. Vinner ganska ofta i Quizkampen. Annan svaghet: är blyg men döljer detta med arrogans och något som jag tror kan uppfattas som dryghet. Otrevliga drag. 

 

Färdig! 

 


Helga vilodagen.

Jag har haft en hektiskt tid det senaste. Haft apmycket att göra. Till exemple har jag utklädd till ett rymdskepp dansat balett på Pusterviks scen. Jag var det runda skeppet, det som ser ut som ett hjul. Vi hade rymd-quiz i torsdags, det var himla skoj och jag tror det blev lyckat. Allt var bra förutom ljudet.
 
I fredags var det 1 februari och detta innebar att jag fick börja äta semlor. Det gjorde jag också. Jag och Martinsson tryckte i oss var sin. Det var ljuvligt. Jag älskar semlan. Semlan är mitt bästa bakverk.
 
 
I fredag var Lilla spydiga och jag ute på galej. Vi såg likadana ut. Samma frilla, samma kläder och samma läppstift. Brother from another mother. Jag hade dock mina ljuveler runt halsen, Lilla spydiga runt armen.
 
 
Igår tog jag bussen till Jönkan för att träffa syster samt kusiner. Det blev bowling, drinkar, kräftor och hårdrock. Jag var ganska mycket ett vrak hela dagen. Det är jag fortfarande.
 
Mitt lag vann bowlingen. Jag var grym. För första gången någonsin. Det var som om jag knäckt koden. En gång när jag bowlade blev jag slagen av min då tre-åriga systerson. Han hade dock såna där kanter. Men ändå.
 
 
Kräftan, jag älskar dig. Så sjukt smarrigt med kräftor. En mycket trevlig helg avslutas starx med buss-resa tillbaka till Göteborg. Jag ska plugga på bussen. När jag kommer hem ska jag titta på Buffy. Jag längtar.
 
 

RSS 2.0