24 karat

Toppen-lördag. Full pott får gårdagen faktiskt. Tior rätt igenom. Jag slutade jobbet vid halv tio, drog hem och duschade, åkte till Majorna och plockade upp min kollega Olle, sen drog vi ut till Orust. Vi var på hembygdsgårdens årliga loppis och auktion. Tror dock vi kom för sent för det fanns inga riktigt godbitar kvar till oss. Köpte några roliga glasunderlägg, lite stuvbitar, två pussel med Ingemar Stenmark, ett album med bokmärken... Ja, lite sånt. Sen drog vi vidare, till havet! Vi pressade våra kroppar mot de solheta klipporna och nästan grät av glädje över att det var så fantastiskt vackert och varmt och underbart. Jättefina hästar såg vi också, fyra stycken. Vi ville vara kompisa med allihop.

Sen drog vi vidare. Först till en blomaffär där jag köpte jord och nya fina blommor till ballen. Sen vidare till IKEA. Jag hade spenderarbyxorna på mig och slog till på ett överkast. Självklart gick vi även loss på den bästa avdelningen, maten! Alltså inte restaurangen utan affären där man kan köpa mat, knäcke och sill och sånt. Sen var vi hungriga och åt thaibuffé. Jag blev så mätt att jag storknade lite grann. Då kom Olle på att han ville köpa ett Trangiakök och drog med mig till Vildmarksbutiken. Oj vilka roliga saker de hade där! Framför allt gillade jag delen med kamouflagekläder. Efter det var vi faktiskt klara med roadtrippen. Olle skjutsades hem och bilen ställdes på sin plats och jag fick ta bussen hem med alla mina fynd.

Ett par timmar senare knackade Olle på min dörr.
- Hej Olle välkommen hit! sa jag och så satte vi oss på ballen med rosévin och kvällssol och njööööt. Lite för mycket för idag har jag mått pyton asså. Men det var det värt! Helt enkelt en sjukt bra lördag!


Matat en Bula

Efter att jag varit och badat åkte jag till Den lilla spydigas lägenhet. Hon är i Umeå. Jag vattnade hennes blommor och matade hennes sköldpadda. Jag skar för stora bitar av moroten så Bulan, som sköldpaddan heter, hade lite problem att tugga.

- Gör om gör rätt, sa Bulan.
- Okej, sa jag och hackade små bitar.

Sen snicksnackade vi lite. Sen åkte jag hem.

Varning

Nu ska jag mat-blogga. Och samtidigt passa på att utfärda en varning: Street food på Malmö station. Jag betsällde Pad Thai. Jag fick en skål med kokta nudlar, helt utan krydda, samt quornbitar, helt utan krydda och dessutom ostekta och dessutom lite kalla i mitten. Detta var toppat med chilisås, rostad lök och lite strimlad isbergssallad. Jag överdriver inte. Komplett oätbart. Jag skulle tagit kort. Tusan.

Nytt intresse

Jag har fått ett nytt intresse. Jag har upptäckt en helt ny grej. Bada naken. Eller kanske snarare sola. Det var första gången jag gjorde detta, nu i Malmö. Men idag, hemma igen i Göteborg, har jag varit på Saltholmens nakenbad och tillsammans med andra kvinnor badat och solat så som gud skapade mig. Så jäkla skönt!

Dock. En man i kajak paddlade omkring i vattnet utanför och gluttade in på alla nakna tanter. Jag och två kvinnor i femtioårsålder låg i vattnet vid bryggan och ville inte blotta våra stjärtar för kajakmannen. Ena kvinnan gav honom fingret och skrek -Stick! Då paddlade han iväg. Word!

Sista dagen i Malmö

Det har varit sol i Malmö två dagar i rad och jag och Den brutna kvinnan har varit på Kallbadhuset och solat nakna två dagar i rad. Underbart! Sol och nakna tanter, kan det bli bättre?
Kolla in bilderna på deras hemsida: http://www.ribersborgskallbadhus.se/?pid=55⊂=19
Jag har bränt mig lite på lökarna. De är skitvarma nu.
Vi har även shoppat lite idag! Jag har bland annat köpt ett superfint halsband i form av en kristallkrona. Hurra! Jag köpte också ett par sandaler som jag ska lämna tillbaka innan jag åker hem imorgon. Japp, imorgon åker jag hem.
Ikväll hade vi planer på att gå på konsert eller på stand up. Men nu började visst Dirty Dancing 2 och Den brutna är HELT hooked. Vi har även Black Swan på DVD. Men Den brutna vill tydligen titta på DD2 och man ska lyssna på Brutna kvinnor. Det vet alla.
Hur mår NI? Alla som längtar efter mig räcker upp en hand.

Tillgänglighet

Jag har dålig tillgänglighet. Mitt internet sviker mig. Men nu är jag och Den brutna kvinnan på Debaser och jobbar på vår personliga tillgänglighet! Och vips! Internet! Det måste jag såklart dela med er kära bloggläsare. Uppskatta det nu för helvete!

Semesterfirare!

Jag har inte uppdaterat er på länge nu eftersom jag bara har haft tillgång till mobilen och täckningen i Ystad är inte den vassaste. Det har gått långsamt att logga in och det går ännu långsammare att skriva på en telefon. Men nu sitter jag med Ellens splitternya fräckefräckdator i knät. Jag är i Malmö nu. Jag kom igår förmiddags. Resumé:
Igår ägnade vi dagen i stort sätt enbart liggandes i soffan. Vi gjorde en mindre utflykt runt kl 17. Åt middag på restaurang, sen gick vi till videobutiken och hyrde de två senaste Harry Potterfilmerna som vi strecksåg. Någon dag, eventuellt i morgon, kommer vi gå på bio och titta på den sista. Det är sådant ensamstående 30-plussare INTE ska göra på semestern men eftersom vi inte är som alla andra gör vi sådant.
Idag har jag träffat mitt ex och hans lilla dotter. Vi var i Folkets park och lekte, tittade på djur och drack kaffe. Tanken slog mig: Om vi hade fortsatt att vara tillsammans och om vi hade fått barn, hade barnet sett ut såhär då? Det hade gärna fått sett ut så för dottern var väldigt söt.
Efter det hade jag två underbara timmar. Ellen rensade i sin garderob och hon var sträng mot sig själv (ivrigt påhejad av mig) Jag fick välja precis vad jag ville. Jag valde massa. En hel bärkasse full av fynd! Sen gick vi på restaurang. Minsann. Sen blev vi mätta och trötta. Har nu legat på soffan sen cirka 18. Klockan är nu 23, lite drygt. Ett dagsverke. Vi zappar på tvn och spelar Wordfeud. Ska nog gå och lägga mig snart. Jag är spänd i mina käkar.
I morgon ska jag springa en runda på morgonen har jag tänkt. Jag längtar lite efter att få springa i denna fina stad. Springa min gamla runda. I morgon ska vi nog även ta och socialisera lite med människorna i staden. Inte ligga på soffan hela kvällen. Soffan är för övrig kanske den största soffan jag upplevt. Vi kan ligga två personer raklånga i den utan att trängas. Amazing.
Ellen spelar något på sin telefon nu så att det gungar i hela soffan. Hon gnuggar på skärmen som en galning. Hon ser koncentrerad ut. Verkar kul!

Utflyktsdag

Jag är på utflykt. Vi åker runt på Österlen och tittar på olika saker och ibland stannar vi och går in i affärer och sånt. Vi har varit i en borstfabrik, jag köpte en ansiktsborste av gethår.

Malmö

Byter tåg i Malmö nu. De har byggt stationen här, jag kände knappt igen mig. Jag tog aldrig kontakt med den stiliga mannen. Ibland är jag modig, ibland är jag feg. Om en knapp timme når jag resans mål. Nu håller vi alla tummarna för att det kommer vara strålande sol och 25 grader varmt när jag kliver av tåget.

Ombord

Nu är jag på tåget. Jag lyssnar på Bon Iver, läser en deckarbok, spelar lite mobilspel. Har druckit en kopp kaffe. Sitter brevid en ganska stilig man. Funderar på hur jag ska ta kontakt.

På väg nu!

Nu är jag på vagnen på väg till tåget. Nyduschad och förväntansfull. Semester! Hade tänk lägga upp en bild på min picknick jag har med mig men det gick inte. Då måste jag BETALA! Skamligt tycker jag. I alla fall. Jag har gjort fruktsallad på tre sorters melon och nektarin. Gud en sån fest jag ska ha på tåget!

Sista dagen

Inte för alltid. Men sista jobbdagen innan åtta dagars semester. Extremt välbehövd. Jag ska lämna staden. Jag behöver verkligen lämna staden. Jag behöver få komma bort härifrån. Imorgon 10:02 rullar tåget till Skåne. Åtta dagar i Skåne tror jag kan få min själ att kännas en smula mer levande igen.

Jag sålde lite fonder. Jag shoppade några lite för dyra saker. Det hjälpte inte mot svidet och gnaget. Imorgon ska jag dricka vin och tända ljus och vara tillsammans med människor jag älskar. Och som älskar mig. Det kan hända att jag får en snefylla och börjar grina. Men då finns min mamma där. I Skåne. Det kommer bli bra.

Denna dagen ett liv.

Denna dag har varit ännu en mellandag, en i raden av alla andra. Ibland, eller ganska ofta faktiskt, känns det som om jag bara går runt och väntar på att livet ska hända, att det ska börja. Att jag bara är en aktör i alla andras liv och inte ens en speciellt viktig sådan. Så känner jag när jag är deppig och just nu är jag rätt deppig. Just nu är mitt liv mer meningslöst än på länge. När jag tänker på att jag ska få lön snart och att jag då kan köpa en massa saker, då blir jag lite glad men sen blir jag snabbt ledsen igen när jag kommer på hur oerhört sorgligt det är. Att det är konsumtion som gör mig glad.

Min lilla spydiga kompis är i grosses och hon väntar på att det ska ta slut. Jag väntar också. På att något ska börja. Jag är i desperat behov av att få vända blad nu.

Fotbollskväll som en hel karl

Det var bra att jag åkte in till stan igår. Vi drack öl och tittade på fotboll och jag tänkte inte på depp på flera timmar.

Nu ska jag strax åka till en liten liten bebis, det ska bli skoj! Dessutom regnar det inte.

Förreseten, när jag vaknade idag stod ytterdörren öppen. Den långa cheeselovern hade inte stäng ytterdörren när hon gick till jobbet imorse. Jag hade legat helt oskyddat i nästan tre timmar. Undrar om hon försöker döda mig?

Kritik

Jag har fått kritik som handlar om att denna blogg är för självcentrerad. Att jag skriver för lite om mina vänner - och i synnerhet en av dem. Jag har gått igenom bloggen och till viss del stämmer kritiken. Jag skriver inte så mycket om mina vänner. Borde jag det?

(jag tänker att det bara är mina vänner som läser denna blogg och ni vet ju när ett inlägg handlar om er, jag behöver inte skriva det)

Depp

Jag känner mig lite melankolisk idag. Inget är kul, jag är trött och har ont i huvudet, jag vill bara sova, det slutar inte regna, livet är trist och tråkigt, alla andra är lyckliga, jag har en tjock mage, lite sånt tänker jag på idag. Usch. Men nu ska jag ta till alla skådespelartalanger jag bara kan och åka in till stan och möta upp min klasskompis. Han har "ledigt" från semester i sommarstuga med fru och barn. Vi ska dricka öl och prata om folk vi ser och jag ska vara jätterolig. Egentligen vill jag stanna hemma och tjura. Så det är nog rätt bra att jag åker. Jaja.

Fredagsnöje

Har varit vaken i 2,5 timmar. Ligger på soffan och läser Damernas värld, dricker kaffe och har ganska nyss ätit två mandelkubbar. Hembakade. Surar lite över vädret. Tänker på ikväll och quizet, jag debuterar på Yaki-da. Jag är nervös. Funderar över hur blött det kommer vara där ikväll, det regnar in rätt bra. Funderar över vad jag ska ha på mig efteråt. Tänker att jag borde ta bort mitt nagellack. Tänker att jag borde städa lite här hemma. Igår kväll hittade jag inte min dator. Nu är den återfunnen. Den låg under en hög med kläder på en stol. Den är okej nu.

Gud så ledsamt allt är när det regnar.

Sjukhus

Idag har jag varit på sjukhuset. Jag är inte sjuk, ni kan vara helt lugna, men jag har ett födelsemärke på käken som jag vill ta bort. Jag hoppades på att jag skulle lyckas lura läkaren att det var cancerrisk men hon genomskådade mig.
- Vi utför inte skönhetsingrepp här, sa hon.
- Jävla subba, skrek jag och rev hela undersökningsrummet. Nä, såklart gjorde jag inte det.
- Nähä, sa jag och gick. Lite sur. Mest sur var jag över att jag hade fått sitta naken på en brits med papper på i tjugo minuter innan doktorn kom. Där satt jag och tittade på olika plasthandskar och annat och valde att inte ta fram telefonen eftersom jag tänkte att det skulle bli alldeles för tokigt. Sitta naken på en bits med papper på och samtidigt lira Angry Birds. Ni hör ju själva.

Gud vad fint.

Igår hade jag åtta unika besökare. Åtta stycken alldeles speciella och exklusiva besökare. Inga dussinkopior här inte. Flott.

Jag tänker att jag ska bli en app-miljonär. Jag har en idé. Jag tänker såklart  inte berätta om den här för jag är ju inte dum.

Fortsätter alla unika besökare att ramla in kommer jag nog snart även vara en blogg-miljonär. Hur lång tid tror ni det tar innan jag får olika gratis-prover hemskickade till mig? Hoppas snart.

En händelserik dag.

Jag har hunnit med rätt mycket idag. Jag åkte till den lilla spydiga direkt efter jobbet i morse och övningskörde med henne. Jag är hennes handledare. Hon gjorde framsteg; vågade lämna kyrkogården och var uppe i hissnande 40 km/tim. Sen drack vi kaffe hos en tredje kompis och jag fick två päronsplitt. Sen sprang jag. Jag såg två ormar och lyckade ta kort på den ena. En huggorm va? Syns kanske inte men den var liksom lite mönstrad. Modigt nära jag var!



Sen åt jag pizza på stan med några andra kompisar och tog en kaffe på Mördarn innan jag åkte till jobbet. Man hinner med en väldans massa när man slutar jobbet kl 08. Nu är jag på jobbet igen. Ska äta lite fil, titta lite på tv och sen knoppa tror jag. Det är mitt näst sista pass på det här jobbet för i sommar. Nästa vecka börjar jag på sommarjobb nummer två.

Oj då.

Nu är det sådär länge sen jag skrev igen. Jag har varit i Stockholm över helgen och då kan jag ju inte blogga. Eftersom jag inte har någon dator alltså. I Stockholm alltså. Ja ja ni fattar.

Stockholm var ju som vanlig alldeles underbart. Jag gillar verkligen den staden. VERKLIGEN.

I fredags badade jag och drack öl och åt panerad ost. I lördags var jag på loppis och gjorde några fina fynd. Sen åt jag pizza, drack kaffe, titade på utsikten och fick lära mig att kronorna i Tre kronor på stadshuset är lika stora som någon sorts bil, jag minns inte vilken, men FATTA vad stort asså!



Sen satt jag på en balkong och drack vin.

På söndagen var jag med min familj på Skansen. Skansen ger jag inte mycket för. Det var som ett lite kompaktare och lite mer fyllt Slottsskogen med ganska dyr entré. Jag ger Skansen två plus. Två svaga. Om ens det. Jag gick och surade rätt mycket och var upprörd över att alla djuren hade så himla små hagar. Om man nu prompt måste ha djur i bur måste de väl åtminstone kunna nå maxfart om de skulle få lust att kuta?

Sen så blev det måndag och jag åkte hem. Det satt ett barn bredvid mig på tåget som behövde baja men han ville inte ge ifrån sig på den konstiga tågtoaletten. Istället satt han och fes i kanske två timmar. INTE okej föräldrar. Tvinga honom då!

När jag kom hem åkte jag direkt till Yaki-da för rep inför fredagens quiz. Jag åt en falafel och luktade lök om händerna i flera timmar. Repet gick bra och det känns väldans skoj inför min premiär! Och sen tog dagen slut kan man säga och det var dags att åka till jobbet. Hej då helgen!

Förskola

Harv precis gått av ett 24-timmarsskift. Stackare mig.

Nu ska jag åka till Majorna och hämta upp min vän övningsköraren. Vi ska ha förskola, jag ska lära henne att bli en duktig bilförare. När vi har kört klart ska vi till Hinsholmen och bada med J&J och deras lilla onge. Men inte för länge för jag har lovat mig själv att jag ska städa lägenheten idag. Det är smutsigt här, det blir ju lätt så när fönstren står öppna dygnet runt och det virvlar in en massa smuts. Damm och pollen och sånt. Det ligger döda djur på fönsterbläcken. De ska väck.

Jag har köpt en sista minuten-biljett till Stockholm, åker imorgon bitti. Jag hoppas på sol, öl och god stämning.

Vi åkte på minisemester

Efter en lång lång arbetsvecka packade jag in mig och två kompisar i en liten bil med krossad bakruta, tryckte in Bruce Springsteenkasetten och drog till landet. Väl där gick vi på pronmenad till en sjö. Där blev vi till tre nymfer som slängde oss ner i böljan den blå. (ljug, det var lite för kallt. men vi badade) På vägen hem plockade vi blåbär, säkert tre deciliter. Hemma i torpet stekte vi sill och lyssnade på Håkan Hellström. Jag hade stråhatten på och kände mig som någon annan. En av vännerna kunde inte stanna över natten så efter middagen skjutsade vi henne till en tågstation. Sen åkte vi tillbaka till torpet och satt på verandan. Tittade, lyssnade och luktade på sommaren. Efter ett tag blev det lite kallt och då gick vi in och eldade. Sen låg vi på soffan i ett par timmar och tittade på elden och pratade om ingenting.

Nästa dag var det lite trist väder. Vi åkte till en liten stad för att min vän skulle få övningsköra. Hon tyckte det var svårt men jag tror hon snart knäcker koden med dragläget.
Sen satt jag mest på verandan och läste medan min kompis kittade fönster.

Vi badade på vägen hem.

Jag åkte direkt till teatern och repade.

Hemma igen. Skönt att sova i sin egna säng, det hade jag inte gjort på fyra nätter.

Det är skönt med minisemester. Det är skönt att vara på landet. Det är skönt att ha snälla kompisar. Det är skönt med sommar.


Nu är det en annan helg.

Lördag, klockan är 17:05 och jag ska strax iväg till jobbet igen. Jag har köpt en ganska stor godispåse och ska ta med mig The Wire-boxen.

Jag och Majsan har varit på stan idag och tittat på hårdrockarna. Vi har fikat och varit lite svettiga.

Jag har ett lite jobbigt gnag i magen. Vet inte om det beror på att jag är hungrig. Det finns andra orsaker. Telefonsamtal som inte kommer och mail som inte kommer. Kan vara anledningen till gnaget.

Nu lyssnar jag på Way out wests spotifylista. Ska alldeles strax skala potatis så jag får lite mat innan jobbet. Jag hade velat vara ledig idag och vara med medlemmarna i min hemliga klubb, vi skulle gjort det onämnabara. Druckit kall öl och hyllat varandra för att vi är världens bästa hemliga klubb och världens modigaste. Det hade jag behövt idag. Lite klappar på ryggen och den där vätskan som gör att gnag i magen försvinner.


RSS 2.0