Sorg

Detta är åter igen en sorgens dag i detta hem. Det är onsdag och det är inte True Blood på tv. Nästan hela hösten har jag varje onsdag sagt Jag kan inte repa längre än till max nio för jag måste hinna hem till True Blood. Och nu är det slut. Så fasansfullt sorgligt. Funderar på om man skulle ta och slå till på boxen. Kolla ssäsong tre på momangen. Men näää. Jag tycker det finns en charm i att ha det där speciella förhållandet med mitt tv-obsessande en gång i veckan.

Hade det varit för ett par veckor sen hade jag tittat på True Blood nu.

Jag köpte cheddarpopcorn idag och sen glömde jag äta dom. Typiskt otur. Annars åt jag en magnifik kvällsvard, halloumi och tomtegröt.

Blev nästan lite småpackad av Henkes egensatta glögg tidigare idag. Var nog en smula bakis runt 19. Nu mår jag bra. Nu ska jag sova. Gonatt!


Mantrat

I mitt huvud klingar för tillfället följande mantra: "i vår kommer jag att vara rik och ledig i Stockholm i vår kommer jag att vara rik och ledig i Stockholm i vår kommer att jag vara rik och ledig i Stockholm" Ledig undrar ni? Nä, inte helt såklart. Men jag kommer bara jobba heltid. Ingen skola och inga repetitioner. (Efter en månad kommer jag säkert lipa för att jag inte har några repetitioner att gå till men jaja, nu känns det trösterikt.)

Sitter på jobbet igen. Sista natten för denna veckan. Skönt.

Jag lyssnar på denna skiva och tänker att den är helt galet bra. ALLA låtar är svinbra. Gott så.

Hittade en julklapp till mig själv igår. Det kan hända att jag måste köpa den imorgon och att jag får öppna paketet redan på till exempel fredag.

Nu ska jag jobba lite till.


Typ första advent

Idag vaknade jag pigg och utsövd efter att ha suttit fast i stormen Berit igår kväll. Det var lite läskigt och jag var alldeles utpumpad när jag väl kom hem. Men det gjorde att jag sova väldigt gott och vaknade pigg och rask. Jag var vansinnigt effektiv hela morgonen. Jag skulle till skolan vid tolv och på tre timmar hann jag med att

  • färga håret
  • beskära mina pelargoner
  • gå ner med saker i källaren
  • bära upp saker från källaren
  • hänga upp två betlehemsstjärnor
  • diska
  • torka hyllor i köket
  • lite annat
Vid tolv skulle jag åka men då upptäckte jag att jag inte började ett som jag hade trott utan nio, typiskt! Lektionen var redan slut. Då åkte jag in till stan i stället och träffade på Den lille feta. Hon är så himla stor nu! Snart börjar hon laktera.

Hon tänker ganska mycket på hur hennes barn kommer att se ut. Det tänker jag också på.
Kanske kommer den se ut så här?


Troligtvis inte.

Efter stan åkte jag till Blomsterlandet och stachade upp mig på julens alla blommor. Flott blev det! Juleljus och blommor och stjärnor. Jag hade alls inte lust att åka till jobbet ikväll för det var så rysligt mysigt hemma men det var jag ju tvungen till såklart så nu sitter jag här och luktar fimp. Som brukligt äro.

Stor stark och en hot shot

Följande saker har jag inte köpt på Coop Stormarknad Backaplan idag. Inte heller i någon annan butik. Så kan det gå när man har druckit hot shots kvällen innan och inte riktigt haft koll på sitt visakort. Tokigt. Så nu sitter jag här och längtar efter en macka med mitt fula gula hår kvar på skallen.

  • Hårfärg (askblond)
  • Prästost
  • Vörtbröd med russin
  • Vicks Honeyfresh
  • En glasburk med picklade grönsaker


Lördag

Igår gick jag till Publik efter jobbet och träffade mina quiz-kollegor. Vi pratade om nånting och jag minns att jag tänkte att det här ska jag blogga om imorgon. Nu minns jag inte var det var för något. Typiskt.

En annan sak. Jag har nog blivit allergisk mot parfym. Jag får ont i svalget när nån luktar för mycket. Det är ganska jobbigt faktiskt. Till exempel när nån sätter sig bredvid mig på till exempel ett kollektivt färdmedel och luktar starkt av till exempel Davidoff Cool Ice. Då får jag ont i svalget.



Jag har för övrigt ont i svalget nu men det beror inte på parfym utan på att mina mandlar är lite svullna.


Oj oj oj.

Jag måste väl börja med att be om ursäkt för det bristande uppdaterandet. Jag har varit bortrest. Jag har varit på tjänsteresa kan man säga. Suttit i möten. Styrt upp min framtid. Det har gått bra och jag är glad!

Nu är jag tillbaka i Göteborg och jobbar hela helgen. Trettio timmar. Mumma.

Här kommer några fragment av min sista vecka:

Jag har missfärgat håret. Trodde inte det kunde bli gulare men det kunde det.

Jag har träffat Djuret, det var skoj.

Jag har haft ett långt samtal om lukt vs. smak.

Jag har inte tränat.

Jag har myst med Frugan i Livmodern.

Jag har lekt socionom i massor av timmar med mina klasskompisar, samtalsövningar.

Jag har varit jättepank.

Jag har fått massa pengar idag. (massa och massa...)

Jag skulle kunna skriva lite till men upptäcker nu att jag måste jobba lite. Mer kommer vid ett senare tillfälle.

Kicken? Var är den?

Inspirationen? Vart tog den vägen?

Jag lever och allt är under kontroll och så, jag är bara helt tom i hela skallen. Har ingenting kul att berätta. Jo förresten, nu kom jag ju faktiskt på nåt.

Dolt nummer ringer. Jag svarar:
-Hallå?
-Hej, det är din chef, var är du?
-Jag är i skolan.
-Jaha, pluggar du?
-Ja, jag har ju gjort det i snart två år.
-Jaha! Va bra! Jag bara undrade var du hade tagit vägen. Bra, då vet jag det, hej då.
-Hej då.


Jag har alltså varit borta från jobbet i två år och först NU börjar de undra över vart jag tagit vägen. Vilket MASTODONT-intryck jag måste gjort där ute i Torslandahelvetet.

Månaden anställd-diplomet tilldelades aldrig mig om man säger så...

Okej. Nu ska jag packa en kappsäck för imorgon åker jag till Stockholm. Jag ska på lite olika viktiga möten. Wish me luck. Hej då.

Fredagsfinalen

Idag är det dags för final. Efter många timmars rep och slit kommer vi i afton presentera ett sprakande 90-talsquiz bla bla bla...

Det blir fett.

Jag fick sova hemma i natt. La mig tidigt och somnade sent. Låg och vred mig och hade ont i en höft.

Praktikplatsen är nästan kirrad. Åker upp till Stklm på tisdag antagligen för "anställningsintervju". Majsan, får jag sova hos dig då?

Haft en lite ansträngande men mycket intressant vecka i skolan med enbart samtal, både i och utanför karaktär. Börjar tveka på att jag ska jobba med detta. Shit my lord va svårt det är att prata med folk, särskilt besvärliga sådana med olika problem de ska ha hjälp med.

Funderar på att stjäla av mina egna pengar och åka in till stan och tröstshoppa.


Två filmer jag gillar just nu:

Den här är ju genial. Och den här också fast på ett annat sätt.

Stort!

Min nya inneboende Sofia köpte banans igår. Kanske de största banans vi nånsin sett.



Vi blev nästan generade när de låg där i korgen på bordet. I all sin prakt.

Helt tomt

Jag var och snabbträffade Martinsson här om dagen. Passade på att ta ett kort.



Borde ju tagit det innan vi ätit upp allt och innan Martinsson gick på dass. Ja ja.

8000 timmar

Jag jobbar denna veckan. Tre nätter, tre repdagar, fyra skoldagar, en spelning på en spårvagn och en spelning på Yaki-da. Hej livet.

Mellan mina uppgifter tränar jag, dricker kaffe, tänker på djur, tittar på Anno 1790 och lyssnar på musik.

Alla som fattar att jag har lärt mig en ny ball funktion räcker upp en hand.


Glädjetårar

Idag har jag skrattat så tårarna rann åt detta.

Små små ord av glädje

Jag har tagit ytterligare ett steg mot den totala tantifieringen. Jag har upptäckt att jag ofta högt uttropar små ord, det kan antingen vara av glädje men även förvåning, missnöje, förargelse eller genans.

Bara idag:

  • Luktar på ett vin som luktar väldigt gott: Herregud!
  • Tappar stekspaden på golvet: Men kära nån...
  • En kvinna snubblar till på vagnen: Hoppsan!



Body Pump


Jag tränar då och då. Oftast tränar jag Body Pump. Här kommer lite inspirerande bilder:







Ni ser alla spända muskler och sammanbitna miner. Det är ganska kul med Body Pump.

MEN. Alltså en sak som jag finner helt otroligt konstig är hur alla peppiga och hurtiga ledare orkar vara så himla peppiga och hurtiga eftersom alla som tränar är helt sjuuuuuuukt tråkiga. Jag känner mig som jordens mest extroverta männska när jag tränar för att jag då och då mumlar ett halvhögt jaa när ledaren ropar i falsett ÄR NI MÄÄÄ. Jag tycker så synd om dem. De har ju med all säkerhet gått någon lång utbildning och fått lära sig hur man bäst motiverar sina elever. De hojtar och ropar Är ni med nu? Orkar ni mer? Nu kör vi! Tjo ho! Kom igen! men ingenstans, jag lovar INGENSTANS hittar man så många tysta människor samlade i ett och samma rum. Det snackas mer på bio, i kyrkan, vid ett dödsvak, var som helst, på Body Pump-klassen håller alla tyst.

Jag är tråkig.

Jag orkar inte skriva nåt. Jag är tråkig. Jag är på jobbet. Jag bara jobbar och jobbar och repar och går i skolan och längtar och jobbar och går i skolan och repar och längtar tills detta tar slut.

Kraftuttryck:
  • Helvete
  • Kuken
  • Jävla skit
  • Satan
  • Fan
Plus att jag är inne i den där perioden i min menscykel då jag känner dofter väldigt väl och idag har jag exponerats för illaluktande människor väldigt många gånger.

Vad gör jag?

Jag skriver ett personalschema.

Här kommer en mycket faktaspäckad redogörelse över denna helg:

  • Torsdag förmiddag: Tacka ja till inhopp i Aktörs Sjömanskyrkan inombords. Jag var ju ändå ledig denna helg.
  • Torsdag kväll: Repa Sjömanskyrkan inombords
  • Fredag dag: Föreläsning 8-10, sen direkt till metodhandledning med jobbet. Sen hem och vila lite.
  • Fredag kväll: Se Sjömanskyrkan inombords. Gör som jag, se den! Sen hem till Den lilla fete. Idol, pizza och folköl. Och alienmage. Inte på mig då, utan på Den lilla fete.
  • Lördag dag: Ångesta över att jag inte sprang Finalloppet som jag hade bestämt utan var hemma och repade istället. Tittade på tv. Åt mat.
  • Lördag kväll: Spela! Oj vilken rolig föreställning att medverka i! Vilka möten! Sen på inflyttningsfest på Teater Eksem. Dricka lite öl.
  • Söndag dag: Jobba.
  • Söndag kväll: Jobba. Jag har poppat popcorn.

En ganska bra helg faktiskt.

Visst blir det snyggt med de där punkterna! Jag kommer nog fortsätta använda mig av den funktionen.
En annan funktion jag skulle vilja kunna använda mig av är den där som gör att länkar blir klickbara. Nån som skulle kunna tänka sig att lära mig det?

Det mest förbjudna (eller åtminstone olämpligt)

Saker som inte är comme-il-fault att göra på kollektiva färdmedel:

  • Klippa naglarna.
  • Äta mat som luktar mycket, till exempel grillad kyckling.
  • Sjunga The lions sleep tonight och försöka få med sig sina medpassagerare i allsång.
  • Blåsa ut den sista puffen cigarettrök efter det att man klivit ombord.
  • Kalla en viss medpassagerare för "Nippertippan".

Följande exempel är hämtade från verkligheten. Min verklighet. Denna veckan.

Bästa mackan

Tänkte idag dela med mig av ett recept.

Ta ett bröd av valfri sort. Helst ljust. Hönökaka är egentligen det ideala.



Sen tar ni jördnötssmör och brer på ett lager efter behag.



Efter detta mosar du en halv banan. En hel om du vill ha det mer kletigt.
(Jag vet att det finns de som vill ha bananen skivad men jag föredrar mosad. Detta är självfallet en smaksak.)



Sista steget: bre den mosade bananen över mackan.



Smaklig spis!

God morgon oh du mystiska värld.

Jag gick upp ganska tidigt idag med tankern att jag skulle åka in till bibblan och plugga. Men det var alldeles kritvitt ute så jag var tvungen att stanna hemma, liggandes i soffan med datorn på magen och kaffekoppen i handen. Det fattar alla. Sån där tjock dimma måste vara giftig. Vad kan en sån tjock dimma förebåda? Jag tänker att det måste vara något slags järtecken. Särskilt med tanke på att det idag är den 20111102. Plus att jag i natt drömde att jag blev svald av en gigantisk orm. Den åt upp mig levande.

Jaja, hur som helst mår jag bra och det är tur att jag stannat hemma idag. Nu har dimman lättat och jag har obligatoriskt seminarium klockan ett så nu får jag pallra mig ut.

Dålig planering

Så här var det: Jag kom hem från skolan. Jag gick ner till gymmet och tränade. Jag handlade mat på vägen hem. Jag lagade mat när jag kom hem, sen åt jag den. Sen spolade jag upp ett bad, ett hett. Jag plockade i ordning i köket medan vattnet steg. Sen gled jag ner i badet. Åh så skönt! Då kände jag: Jag är ju kissnödig.

Här fanns det nu två alternativa tillvägagångssätt. Antingen kunde jag kliva upp ur badet och gå på toalett. (värt att notera är att jag har en toalett och ett badrum. Toaletten ligger alltså i andra änden av lägenheten och icke i direkt anslutning till badkaret.) Alternativ två var att ligga kvar. Jag låg kvar och försökte koppla bort kissnödigheten men det gick inte. Det gick alltså inte och jag valde fel! Jag borde gått på tjotta direkt. Nu slösade jag bort ett gött bad.

Ja, det var allt jag ville ha sagt. Lär av detta misstag till framtiden.

Helge Skog

Jag skrattade precis högt åt Helges kommentarer i Halv åtta hos mig. Vad betyder det?

RSS 2.0