Den gnagande känslan

Jag har mått dåligt och varit ledsen så himla länge att när jag nu mår bra och är glad så mår jag dåligt. Känslan av glädje, pirr, förväntan och framtidslängt känns som en stor konstig ballong i magen. Och känslan av att förstå att jag mår dåligt av att må bra gör att jag mår ännu sämre för jag tycker att jag är så himla sorglig. Och så blir jag lite orolig för mig själv. Snart kommer jag alltså må dåligt igen. Snart har jag antagligen dragit ner mig själv igen. Det är ju bra, då kommer jag känna igen mig själv. Då är jag som jag ska vara. Lite missbrukande och så.

Gråtlåt på det.


I fall ni undrar

Ifall ni undrar vad jag gör, i fall ni bah: vad gör hon egentligen? vad är det hon håller på med? så kan jag avslöja att jag äter. Idag har jag ätit ganska många mackor med olika sorters goda ostar. Jag har ätit lite rester från julens bord som mami skickade med mig och så har jag även snott ihop en ris à la malta minsann, den blev inte så god men jag är ju tapper och åt upp allt ändå.

Mer då? Jag har klippt mig! Det blev inte så himla stor skillnad om jag ska vara helt ärlig men dyrt var det! Luggen är iofs ganska kort. Lite FÖR kort men jag ville ha det så så är den nog lagom lång om typ två veckor.

Mer då? Vad gör jag mer? Jag har tittat lite på tv. Ett avsnitt av Top model till exempel som jag nog bara sett två gånger innan. Somnade till Extreme home makeover och sov i över en timma.

Mer då? Läser en massa olika internetsidor om en massa ganska oviktiga saker.

Mer då? Dricker kaffe.

Mer då? Bloggar.

Mer då? Letar efter olika billiga resealternativ till Stockholm på fredag.

Mer då? Sen gör jag inte så mycket mer.

Ni bah: Men ska inte du skriva tenta nu? Jag bah: JOOO.


Asså intresset

Det här kan vara en av jordens minst lästa bloggar. Och inte blev den hetare efter mitt fatala grepp att ta till kalendern. Shit alabama va tråkigt det var! Men ja bah skam den som ger sig har man gett sig in i lekfan får man lekfan tåla. Man ska nog va en sån där härlig bloggare som har skitmycket tid och en bra kamera för att sådana där kalenderinlägg ska va kul.

Idag öppnar vi inte en enda jädra lucka. Idag börjar vi skriva på hemtentan.

Kom hem från Småland och familjen igår eftermiddag och åkte nästan direkt till jobbet. Sov som vanligt skitdåligt, hade jättekonstiga drömmar som aldrig tog slut. Var iväg på förmiddan och handlade mat och bytte en julklapp. För cirka fem timmar sen började jag Projekt Tentamen. Det är tre mycket röriga och vansinnigt omfattande frågor jag ska klämma fram svaret på och som vanligt tänker jag att om jag bara hade fått skriva svaren från huvudet hade det gått lätt som en hyfsat enkel dans (tex folkparksbugg) men nu måste jag ha referenser till allt och därför blir det asjobbigt (tex klassisk balett).

Pratade med Majsan aka Frugan innan och tänkte: Jag måste åka till Stockholm på fredag! Jag längtar efter Djuret och efter Majsan och jag vill fira nyår där och inte här i Götet.

Imorgon ska jag klippa mig. Jag har inte bestämt hur ännu. Nån som har ett förslag på en fin frisyr mottages detta tacksamt.

Lucka tjugofyra; berätta om fem fina saker som har hänt under den här decembermånaden.

Det har varit en sjukt bra månad faktiskt. Den bästa på flera år tror jag.

Den lilla feta fick världens vackraste bäbis. Quizadillas gjorde tre bejublade shower. Djuret! Jag fick praktikplats i Stockholm. Quizadillas-Mallan har fått en liten son, han ska heta Blümchen. Julafton va skoj och jag fick en Moccamaster. Skolan slutade. Japp, det har varit en riktigt riktigt bra månad. I love december 2011. Hoppas det fortsätter lika bra. Jag har fyra rätt sega dagar framför mig. Nattjobb och tentaskrivningsdagar. På fredag hoppas jag på att jag har hittat en billig resa till Stockholm så jag får åka och hälsa på Frugan och Djuret.

ÅÅÅ. Vad skönt att kalendern äntligen är slut.

Lucka tjugotre; berätta om ditt bästa julminne.

Jag är skittrött på den här kalendern nu. Om nån verkligen är JÄTTEnyfiken kan ni väl höra av er så kan jag berätta om mitt bästa julminne på telefon.

Lucka tjugotvå; berätta om något som du är beroende av.

Krämer av olika slag som jag kan kleta på mina ständigt torra läppar. Tex Elizabeth Arden. Eller Locobase.

Lucka tjugoett; berätta om någon som du älskar.

Jag kan inte välja. Jag struntar i denna lucka.

Här kommer lite bonus istället.

Idag har jag haft sista skoldagen för denna termin. Väldigt väldigt skönt. Det har varit en tuff kurs jag läst nu. Nu har jag bara en mastodonttenta att spotta ur mig, sen är det en hel termin praktik och det ska bli så jäkla skoj! Hoppas jag. Skoj och skönt, fantastiskt att inte behöva tänka på tentor och gruppuppgifter och seminarier och att hela tiden gå med ett konstant dåligt samvete över att jag inte läst tillräckligt mycket i kurslitteraturen.

Igår handlade jag klart mina julklappar och påbörjade julstöket i köket. Idag ska jag slå in klapparna, laga klart maten, packa inför resan till Småland imorgon bitti och så ska jag jobba inatt. Jag har med andra ord rätt mycket att göra så här kan jag faktiskt inte sitta och uggla mer.

Tjing!

Lucka tjugo; berätta om vad du önskar dig i julklapp.

Önska kostar ingenting.

Vad vill jag ha? Jag vill ha en hel massa olika saker. Nästan allt jag vill ha kostar alldeles för mycket. En lägenhet till exempel. En ny dator skulle jag behöva, det är ju hyfsat överkomligt i och för sig.

Äh. Orka. Jag vill ha fred och kärlek och massa god mat. Och en egen häst. Sen är jag nöjd.



Bonuslucka; tre.

I helgen var jag i Stockholm och spelade på Debaser Medis. Det gick så vansinnigt bra. Publiken var helt fantastisk och vi fick så mycket kärlek att vi nästan blev odrägliga.

Den gångna helgen var helt grym. Bästa helgen på flera år tror jag. I alla fall 2011. Så himla skönt att skitåren 2010 och 2011 verkar sluta riktigt bra. Det bådar gott.


Lucka nitton; berätta om en vän som bor långt bort.

Snabba katten bor i Malmö. Vi kommer från samma stad och gick på gymnasiet (eller gyvnasiet som man säger i vår gamla stad) ihop. Då kände vi inte varann så väl. Sen flyttade vi båda till Malmö och började på samma skola. Då blev vi kompisar. Snabba katten är en väldigt rolig och intelligent ung kvinna. Hon är charmerande kan man säga utan att överdriva. Det är sån himla tur att vi båda började på skolan i Malmö så att vi fick lära känna varann.

Snabba katten jobbar som skådis och hon är en väldigt begåvad sådan. Hon har liksom jag ett ganska stort intresse för kläder och har den senaste tiden snöat in på platådojjan. Det tycker jag är roligt. Snabba katten är en optisk illusion. Hon är nämligen en ganska liten människa men eftersom hon har ett högt krulligt hår och platåskor så känns hon längre.

Här om veckan frågade Snabbas granne henne om hon var fattig eftersom hon inte har dusch i sin lilla lägga utan måste åka ner i källaren för tvagning.

Jag ska träffa Snabba katten på onsdag, i vår gamla stad. Det ska bli mysigt.

Lucka arton; berätta om en plats du absolut vill besöka innan du dör.

Förlossningen. I egenskap av föderska.

Och New York.

Det blev två.

Lucka sjutton; berätta om hur en perfekt dag ser ut för dig.

En perfekt dag börjar med en perfekt natt. Jag sover gott och länge och är alltså utvilad under den perfekta dagen. Jag äter mycket god mat tillsammans med en eller flera människor jag tycker om.
Jag gör roliga saker på dagen. Det kan till exempel vara att åka skidor, rida, shoppa, gå på teater, picknicka eller bada. Eftersom jag älskar värme vill jag gärna göra något varmt. Sola eller basta.
På kvällen äter jag ännu mer god mat och dricker goda saker. Vin och sånt. Och detta såklart med en eller flera fina människor.

Vänner, mat och värme. Det är egentligen det jag vill ha. Det räcker rätt långt.


Lucka sexton; berätta om hur du var när du var liten.

Jag var smal och skallig när jag var liten. Det var jag fram till puberteten ungefär.

Jag gillade hästar väldigt mycket. Och andra djur.

Jag lekte mycket med min kusin Johanna, vi var bästisar kan man säga.

Jag var väl som barn är mest tror jag.

Lucka femton; berätta om en av dina favoritböcker.

Jag läser typ aldrig om böcker. Alltså inte OM, det gör jag. Recensioner och sånt. Det jag menar är att jag sällan läser en bok en andra gång. Det borde man ju göra mer. De där böckerna man läste för tio år sen och älskade, de borde man läsa igen. Eller inte. Kanske blir man superbesviken.

För ett par år sen läste jag Vad jag älskade av Siri Hustvedt. Jag minns att jag köpte den i bokaffären på Lagerhaus. Jag bad hon som jobbade där om ett lästips, sa att jag gillade Paul Auster och då plockade hon fram den här boken. Siri Hustvedt är Paul Austers fru faktiskt! Jag älskade den. Jag har gett bort den här boken till så många. Man brukar kunna hitta den på loppisar, den säljs ju på pocket både här och var och hamnar väl ofta på loppis sen. Hittar jag den köper jag alltid ett nytt ex att lämna iväg.

Borde jag läsa om den? Det är nog kanske fyra år sen jag läste den. Ska man vänta lite till? Läsa nya böcker, få nya intryck och lära sig nya saker?

Jag har några som ligger och väntar på mig. Köpte på mig en bunt på bokmässan och jag har inte läst alla än. Har dessutom ett paket att hämta ut på posten idag!

Lucka fjorton; berätta om ett fotografi som någon annan tagit på dig.

Min pappa tog ett kort på mig när jag var alldeles precis nyfödd. Jag ser hemsk ut. Stor och tjock och slemmig. Jag var verkligen inget vackert barn. Stackars mina föräldrar. Mest synd om mamma som var tvungen att klämma fram den barbaungen som var jag. Men kort togs. Sen blev jag söt. Efter två månader ungefär.

Jag måste ju ta lite kort på korten så ni får se...



Här ligger alltså jag och är helt nyfödd. Inget vackert barn. Fotot är lite fuktskadat efter en översvämning.



Men här är jag ju rätt gullig! Fortfarande fet men inte lika Buddah.

Jaha. Det  var lucka fjorton det.

Lucka tretton; berätta om din favoritsak i ditt hem.

Jag har nästan bara favoritsaker i mitt hem. Jag är rätt petig med det där. Fula saker göre sig ej besväret.

Jag älskar alla mina porslinsdjur. Linneskåpet som jag fick av morfar, han hade det stående i källaren och hade sina verktyg där. Mitt fina bersåporslin. De nya dricksglasen i pressat glas. Hästlampan. Pelargonerna. Köksstolarna som jag ropade in på auktion på Orust. Den fina snurrfåtöljen jag köpte av en tjej på Blocket som bodde i en av mina gamla lägenheter. Alla böckerna. Det italienska badrumsskåpet. Fågelns som bjuder på cigaretter om man trycken på hans stjärt.

Jag skulle ha problem att flytta till en mindre lägenhet.

Jag har förresten en väldigt ful grej som jag tycker mycket om ändå. TVn.

Bonuslucka: tre.

Glad Lucia kära läsare!

Jag jobbar över och är trött och hungrig. Men snart får jag gå hem. Idag ska jag fira med body pump (har inte tränat på flera veckor och är ganska ladda faktiskt men också lite nervös) och efter det personalfest. Ska bli ganska kul faktiskt. Vi ska inte äta julbord vilket glädjer en gammal veggo som jag utan vi ska på nån slags italiensk restao. Jag ska äta svamp till förrätt och svamp till efterrätt. I love champions!





Sluta läs nu ifall du är känslig.


I går kväll fick jag min mens och går nu med en egenhändigt ihopsnickrad binda i underbrallan. Asså for real, stackars alla som levde innan 2000-talet och menskoppen. Och ni som inte vet vad en menskopp är (strunta i namnet, det är ju katastrofalt kasst) kolla in det här! Så himla himla himla bra! Jag har haft en intim relation med min kopp i över fyra år och vi älskar varandra.

Lucka tolv; berätta om någon som du saknar.

Mormor! Jag saknar min mormor. Hon dog förra hösten. Min mormor var den varmaste och härligaste människa man kan tänka sig. Och rolig! In i det allra sista när hon låg på sin säng med amputerat ben och kallbrand i det andra och vägde 20 kilo och hade så ont att hon ibland bara yrade så kunde hon ändå skoja med oss och hennes nyfikenhet tog aldrig slut, hon ville alltid veta hur vi mådde och vad som hände i våra liv, hur hennes barnbarnsbarn mådde och vad de gjorde. Jag minns så himla väl en av de sista gångerna jag träffade henne. Jag satt vid hennes säng och berättade om min systerson och hur han hade fastnat med ena benet mellan ledstången och väggen och hur jag och pappa hade fått skruva loss ungen. Hon låg med slutna ögon och flämtade, sen pep hon fram: Du får inte berätta så roliga saker för jag orkar inte skratta. Älskade älskade lilla människa, du är så saknad!
För ett par veckor sen föddes mormors elfte barnbarnsbarn, den första flickan! Hon heter Kajsa, efter mormor.

Bonuslucka; två.

Imorse vaknade jag och var iskall och skakig. Jag hade en temp på 36,3. Jag hade drömt sjukt läskiga drömmar. Bland annat att Madonna hade bitit halsen av ett litet pojkbarn och att hon gjorde det i en fotoautomat samtidigt som det togs bilder. På första remsan satt hon med pojken i knät, på den andra så såg man hur hon började hålla fast hans huvud och sen på den sista remsan högg hon och blodet sprutade. På allra sista bilden tittade hon rakt in i kameran och log och var helt blodig. Så jäääävla läskigt! Jag kommer aldrig mer ha samma syn på Mads efter detta. She is pure evil.



Hon bah: Jag är jättesnäll och bra med barn!
Men I know better!

På fredag åker jag till Stockholm tillsammans med Quizadillas. På lördag spelar vi på Debaser Medis och det ska bli så himla sköj!

Lucka elva; berätta om hur dina framtidsdrömmar ser ut.

Äh. Det har väl inte ni med att göra heller.

Orka skriva om sånt.

Jo förresten: Jag drömmer om att jag inte ska va bakis mer, att jag ska va skitpigg och nyduschad (duscha är ett av mina tråkigaste) att jag har en megastor flarra julmust i kylen, skitmycke god mat också kräftor! och chips! och att jag hade säsong tre av True blood. Och nån snällis som ville massera mina axlar. DET drömmer jag om. Hejdå.

Lucka tio; berätta om vad som finns i din väska.

Nu ska ni få höra vad man finner i väskan denna dag:

  • Plånbok
  • Kalender
  • Liten anteckningsbok (nästan helt utan anteckningar)
  • Kortlek
  • En tub Elizabeth Arden Eight hour cream
  • Iphone-laddare
  • Glasögon med tillhörande fodral
  • Pennfack innehållande fyra pennor
  • Tjugo stycken hårnålar
  • Två stycken halstabletter
  • Massor av halstablettspapper
  • Tvättstugeblippen
  • Lipgloss från YSL (fått av mami)
  • Tre små påsar salt (portionspåsar alltså, sådana man får på typ BK)
  • Ett gem
  • En liten grottman i plast
  • Ett hårspänne
  • En tejprulle
  • Ett suddgummi
  • Lite olika papper, kvitton och annat skräp

Det var allt.

Lucka nio; berätta om en av dina favoritlåtar.

Eftersom jag skippade lucka åtta får jag ha med två låtar.

En låt jag lyssnat på minst tre miljoner gånger är Good woman med Cat Power. Den är helt fantastisk. Hon är helt fantastisk. Tröttnar aldrig på denna låt. Den har följt med mig i många år och plockas fram med jämna mellanrum. Lyssnar på den nu när jag skriver detta. Hennes röst, texten och stämsången. Magnifikt.

Låt nummer två var svårare att välja. Men till slut fick det bli Jonathan Johanssons Stockholm. Om Good woman fick representera en klassiker blir detta en  favorti just nu. Jag kan alltså inte alls garantera att detta är något som kommer hålla i längden. Men just nu går denna skivan ganska varmt i min ipod. Jag gillar tempot och drivet i den här låten. När ni ändå lyssnar på Jonathan, passa på att lyssna/kolla på detta. Genialt.

Lucka åtta; berätta om ett av dina favoritplagg.

Gud vilken ointressant sak att berätta om. Skippar denna lucka.

Lucka sju; berätta om ditt favoritfotografi.

Jag väljer ett av dem. Detta:



Det är mormor, mamma, Buster, jag och Lotta. Året är kanske 1983. Jag tror det är morfar som tagit kortet för jag har knyckt det från deras album. Det syns inte riktigt bra här men det är ett sånt vacker ljus i bilden. Och vi är så himla gulliga allihop. Mamma är yngre än vad jag är nu på den där bilden. Typ tretti.



Min älskade älskade mormor som jag saknar hjärtat av mig efter. Och världens finaste Buster. Jag ser EXAKT ut som min syrras yngsta son på den här bilden. Eller tvärtom kanske; han ser ut som jag. Jag älskar att Lotta har braxorna istoppade i tubsockor. Jag har nog också det ser det ut som.

Älskar denna bild.

Bonuslucka; ett.

Den lilla feta är åter igen Den lille smale. Bosse har anlänt! Han kom som en raket igår och idag har jag varit uppe på sjukan och hälsat på lilla familjen. Han är underbar. Helt underbar. Lång och smal med små rynkiga fötter och en rejäl adelssnok.

Jag har haft väldigt mycket att göra de senaste dagarna. Massor i skolan och repetitioner varje kväll. Ska alldeles strax iväg, ikväll spelar vi på SVT´s julfest, skoj! Lite nervigt också.

Imorgon kommer jag öppna fyra luckor. Missa inte det för allt i världen.

Lucka sex; berätta om bloggarna du läser.

Min favoritblogg är Popmorsa. Sen läser jag makarna Alex och Amanda. Martinssons blogg läser jag. Och Sanna Lundells. Tobias Boström har jag nyligen upptäckt. Den här bloggen är jag så himla glad inte uppdareras längre. Den där Clara tittar jag på ibland. Kims också. Och så har jag en hemlig blogg jag läser, en jättehemlig. Sen räcker det.

Lucka fem; berätta om vem du var för ett år sedan.

För ett år sedan var jag på sluttampen av det i särklass värsta året i mitt liv. 2010 bar på död och förintelse. Sorg sorg sorg.

För ett år sen var jag rätt nyseparerad. Jag kände mig som ensammast i världen. Det  var jag så klart inte.

Jag hade ganska nyligen tatuerat in fågeln på armen, fågeln som påminner om mormor.

För ett år sedan räkande jag dagarna till Thailandsresan. För ett år sen var det 20 dagar kvar till Thailand.


Lucka fyra; berätta om en person som du beundrar.

Länge satt jag nu och tittade på den blinkande markören. Länge satt jag nu och tänkte: Vem beundrar jag? Och så stod det helt still i skallen. Det finns ju jättemånga. Men en person som jag verkligen beundrar och älskar väldigt mycket är min moster Lenah. Hon är så vansinnigt stark och modig och rolig. Hon är en överlevare bokstavligt talat och hon har tagit sig igenom en hel massa skitjobbiga saker men fortsatt rakryggad. Lenah är en person jag beundrar mycket.

Lucka 3; berätta om din bästa vän.

Den här luckan är jättesvår för jag har flera stycken. Jag har dem till olika saker för de är bra på olika saker. Så jag kommer nu skriva om mina bästa vänner.

Majsan, Martinsson, Den lille feta och Snabba katten heter dom. De är mina bästisar.

Snabba katten har jag känt längst, ända sen gymnasiet, och Den lille feta kortast, vi har bara känt varann i fem år ungefär. Majsan och Martinsson har jag känt lika länge för jag lärde känns dem samma dag. Vi gick i samma klass för massa år sen.


Den gemensamma nämnaren för dessa fantastiska kvinnor är att de är väldigt roliga och intelligenta. Jag är evigt tacksam att jag får he dem i mitt liv och jag hoppas och tror att de kommer att förbli här.

Snart kommer det komma en till person. Snart kommer Den lille feta yngla av sig. Vi räknar dagarna nu och jag längtar så jag kan spricka! Det känns nästan som om jag också ska bli mamma, lite grann.

Martinsson är inte alls förtjust i att jag ska flytta till Stockholm i januari. Hon snackar skit om mig i sin blogg. Men jag blir inte arg för jag har nämligen läst lite psykologi och vet att detta är en form av försvarsmekanism. Ilska.

I fredags satt jag och Snabba katten i en påhittad tågkupé och KNÄCKTE i På spåret. Vi vann. Vi var så himla vassa. Nästa år kan det hända att vi kommer vara med på riktigt. I tv. Det är väl kanske inte jättetroligt men man ska aldrig säga aldrig.

När jag blir rik ska jag bjuda med mig alla fyra på en solresa. Vi ska sitta under ett parasoll och prata om livet och dricka en färgglad drink.

Lucka två; berätta om staden du bor i.

Jag bor i Göteborg. Skitstad. Har aldrig trivts här. Jag flyttar till Stockholm om drygt en månad.

Lucka ett; berätta om dig själv.

Jag heter Karolina och jag är 32 år gammal. Det låter mer än det är.

Jag har en mamma och en pappa och en syster.

Jag läser till socionom. Jag spelar teater. Jag tycker om sommaren. Värme och sol gör mig glad. Jag älskar lussekatter, därför tycker jag om december trots vädret. Jag tycker att man får äta hur många lussekatter man vill.

Jag drömmer om ett torp på landet där jag kan vara på sommaren och elda och odla och sola och dricka kallt vitt vin. Jag drömmer om att ha en familj att dela mitt torp med. Kanske barn och sånt, det hade varit fint.

När jag tänker på framtiden blir jag så himla rädd för att jorden snart inte kommer att finnas mer, att alla kommer att dö, att det kollapsar totalt.

Jag läser mycket böcker, gärna skräck och gärna svenskt. Jag lyssnar oftast på radio, P3, men ibland även musik och då blir det väldigt ofta svenska artister och band. Lite konstigt kanske.

Jag bor i en fin lägenhet i en tråkig stad. Om drygt en månad flyttar jag till Stockholm. Jag ska bo i en källare tillsammans med Majsan. Jag längtar!

Jag tycker mycket om mat men jag tycker det är ganska tråkigt att laga den.

Jag är stolt över att jag har världens smartaste, roligaste och bästa kompisar, att jag har sprungit ett halvmara på under två timmar och att jag orkar fortsätta trots allt.

Julkalender

Jag fick denna idé från Emily. Som en julklapp från mig till er kommer jag berätta allt. Eller kanske inte all men mycket. Kul va!
En lucka om dagen, en berättelse om dagen. Nu kör vi.

RSS 2.0