Morgonstund har slem i mun.

Hostar och snorar, dricker te och tittar på Masterchef Australia. Hade planerat att springa långsamt med Den lilla feta i Änggårdsbergen idag men det kommer att få ställas in.

Igår grät jag mig till sömns. Läste ut en bok, ska inte säga vilken, och huvudpersonen som ÄNTLIGEN hade börjat vara lite lycklig, dog. Det är andra boken denna sommar som slutar på samma sätt. Huvudpersonen blir påkörd av en bil. Jag hatar när folk dör på slutet. Jag tycker det är ett lite enkelt sätt att avsluta. Det är som om författaren liksom inte orkat skriva mer men de vill inte att slutet ska bli för cheesy. Då är döden en enkel utväg. Tragiskt, ja, men de dog ju ändå lyckliga. En win-win för författaren, tror de, men jag har genomskådat dem, de lata fantasilösa asen.

Denna dagen, ett liv.

Idag har jag hunnit med en hel massa. Var i skolan mellan 10 och 16 och lärde mig en massa spännande om psykiskt funktionsnedsattas historia. Bland annat pratade vi om Vipeholmsexperimentet. Det finns en jätteintressant dokumentär om just detta på P3s hemsida, P3 Dokumentär heter programmet. Lyssna på den och fundera sen påvad vi kommer förfasa oss över om femtio år, vilka saker som känns helt okej idag. (själv tror jag att vi kommer förfasa oss över djurhållningen. burhönsen.)

Sen gick jag till Hasses jobb och hämtade nycklar till teatern eftersom jag glömt mina. Efter det gick jag till Aktör och hämtade upp tavlor på gråtande barn och snicksnackade lite med J&J om ett eventuellt jobb i höst, hoppas! - Vi ringer dig, sa de innan jag gick. - Det hoppas jag verkligen ni gör, sa jag. De skulle bara våga ringa någon annan.

Sen åkte jag till teatern och lämnade de lipande snorisarna för att dra vidare hem till Den lilla spydiga som från och med nu kommer heta Den lilla feta för nu är hon riktigt maffig! Bäbisen växer och frodas! Den lilla feta såg ut som Barbamamma iförd svart långklänning. Jag fick vegetarisk falukorv och kaffe. Vi pratade om allt möjligt och tiden bara gick och rätt som det var var det dags att åka hem. Den lilla feta är en fantastisk människa.

När jag kom hem låg det ett paket på hallmattan från min kära syster. Det var en bok om hur man virkar djur. Kul! Nu sitter jag i soffan och dricker ett glas pastiss och tittar på Jag är min egen Dolly Parton. Och nu precis kom nya sambon hem! Ska socialisera lite.

Stampar takten

Maten blev rätt okej, lite överkokt blomkål bara och kanske var jag lite för sparsam med kryddorna. Nu sitter jag i köket med datorn framför mig och lyssnar på världens bästa låtar just nu och googlar texten och sjunger med. Jag har skapat mitt egna lilla karaokeparty. Jag funderar på att hälla upp ett litet glas pastiss.

Den här låten har hittills haft bäst singalong-potential:
Den svenska björnstammen – Vart jag mig i världen vänder

Men den här kommer banne mig inte lång efter:
Edward Sharpe & The Magnetic Zeros – Home

Nu kör vi!

Nu är det ny termin och därmed nytt år. Jag använder inte nyårsdagen som nystartsdagen utan när hösten börjar, då börjar mitt nya år. Och idag har hösten börjat. Idag har jag haft upprop på min nya kurs och min första föreläsning. 7,5 poäng Utvecklingsstörning - livsvillkor och sociala sammanhang. (ja den heter så, utvecklingsstörning, visst låter det stört?)

Jag har ätit lunch med min klass, de pratade om hur jobbigt det är att ha barn och jag blev ledsen och gick. Jag har köpt en kavaj eftersom Majsan har kommit på att hon glömt sin kavaj hos mig och vill ha den tillbaka. Jag har handlat ingredienser till en Aloo gobi, det ska bli smarrigt. Jag har faktiskt köpt färsk koriander! För tre år sen kräktes jag av färsk koriander men helt plötsligt har jag börjat tycka att det är ganska smarrigt. Jag har bokat en tvättid. Jag hade velat springa idag men jag är förkyld. Thats it. Nu ska jag laga mat.

Men först, mina nyårslöften:
  • Laga matlådor
  • Ta med kaffetermos
  • Träna minst tre gånger i veckan
  • Springa Finalloppet under 50 min
  • Diska minst varannan dag

Barcelona del 2.

Ja, nu fortsätter redovisningen. Första dagen i Spanien var det alltså födelsedag. Andra dagen i Spanien började vi med att gå till saluhallen och köpa frulle. Sen gick vi ner till hamnen och hade picknick. Solen sken och turisterna vandrade förbi oss medan de glodde ner på oss. Men vi var stora i sinnet och tänkte: Låt dem glo.

Här bjuds ni nu på en bild på mig när jag äter:


Efter frukost hoppade vi ombord på en turistbuss. Det var mitt förslag. Jag tänkte att det vore praktiskt att lite snabbt ta sig runt stan och få se alla sevärdheter värda att se och sen har man det gjort liksom. Sen kan man slappna av. Så gick det inte till i Barcelonas ENORMA nät av turistbussleder. Vi hoppade på en av dem och den rutten tog ungefär fyra timmar. Vi var tvungna att hoppa av ett par gånger för att kissa och dricka vatten så vi var nog ute i sex timmar. Och då fick vi inte ens se Gaudi-kyrkan. Den låg på en annan rutt. Den blå, vi åkte den röda. Hade man velat utnyttja biljetten till fullo hade man behövt kuska runt i minst femton timmar. Minst. Jag ger turistbussen: +, alltså ett plus. Av fem möjliga.
Senare åt vi rullbandssushi och annat kul som kom åkande till oss och sen drack vi mojito.

Dag tre ägnades åt sol och bad.


På kvällen åt vi tapas. Vi blev serverade en rätt i taget. Det kändes som ett lite sådär sätt att äta. Man vill ju liksom blanda. Till detta drack vi sangria. Martinsson hade utannonserat detta ställe som sitt bästa sangriaställe. Mannen i baren blandade till en rejäl sangriahäxa. Han hade i minst fem olika sorters sprit. Jag tyckte inte sangrian var sådär supergod. Men vi blev superglada av den! Så jag ger sangrian ++++.
Efter det drog vi runt lite på gränderna och hamnade till slut på en mycket liten bar som låg precis vid vårt hotell. Där började vi ljuga för männen som hängde där och inom tjugo minuter hade jag blivit professionell dansare och dessutom var jag och Martinsson ett par sedan nio år. Oväntat.

Dag fyra vaknade vi med huvudvärk och solsveda. Denna dag hade vi avsatt åt Sagrada Famillia. Det var en mäktig byggnad på alla sätt och vis men 32 grader i skuggan gör att allt känns en smula oviktigt. Allt förutom islatte på Starbucks. På Starbucks hade de ett vansinnigt effektivkt AC-system. Vi frös.


Sen shoppade vi loss. Jag köpte ett par röda sammetsbrallor som jag troligen aldrig kommer att använda men som är fina att titta på och sköna att klappa. Och lite annat köpte jag med. Som jag absolut kommer att använda. Mörkblå tischa och sånt festligt.
Sen var vi så trötta så trötta i våra ben. Vi vilade lite och drack en öl på ballen och sånt. Åt paella på kvällen, den var rätt god men inte jätte. Drack mojitos och jordens starkaste gin & tonic. Drog runt. Tittade på människor. Hamnade till slut på baren hemma men denna kväll var det inte alls lika kul så vi gick hem och hade efterfest på ballen med oss själva.

Dag fem var sista dagen och då hamnade vi åter igen på stranden. Vattnet var fantastiskt varmt och det fläktade. Vi köpte fotmassage av en liten kvinna med thailändskt utseende. Jag tycker det är lite jobbigt med hela den här rika västerlänninggrejjen. Här ligger vi på varsin solstol och pöser medan hon masserar våra fötter. Men samtidigt betalar vi ju henne och får hon inte massera någon tjänar hon inget alls. Det var många illegala försäljare i Barcelona. Särskilt på stranden.
Vi hade planerat att åka en linbana denna dag men kön var så lång och solen så varm och luften stod så still just där så vi orkade inte. Men ni kan få se en bild ändå. Allt finns ju på google.


På kvällen gick vi till Martinssons bästa mojitoställe och åt tapas och drack en sista mojito. Vi gick till sängs redan 22 för klockan skulle ringa vid 02:30 vilket den även gjorde. Först åkte vi taxi till busstationen, sen buss till flygplatsen, sen flyg till Sverige, sen buss till Backaplan och sen spårvagn hem.

I natt har jag sovit 14 timmar. Helt sjukt. Jag har inte sovit så länge på jag vet inte vad. Jag gick och lade mig med halsont och vaknade med förkylning.

Igår fick jag även en ny sambo. En kompis kompis flyttade in i Majsans rum. Spännande. Hon verkar snäll. Det blir nog bra.

Nu ska jag äta frukost. Peace.

Födelsedag!

I måndags fyllde jag år och passade på att fira detta med att åka till Barcelona. Jag blev hämtad tidigt på morgonen och redan i bilen till Landvetter satte festligheterna igång. Sång och kaffe serverades i baksätet!

Dagen i Barcelona förflöt med promenerande och insupande av atmosfär. Vi shoppade lite och sen på kvällen gjorde vi oss fina och käkade tapas. Jag hade dagen till ära både läppstift och klackar. Det blev inte så sent den kvällen, vi var ganska trötta efter tidig uppgång.

Det största som hände var att jag fick en fantastisk födelsedagspresent av Martinsson:


Hoe heels Alabama!

Det näst största som hände på födelsedagen hände egentligen dagen efter. På morgonen berättade Martinsson att hon hade vaknat av att någon gick på henne. En spindel. Hon dödade den. Vi hade en spindel i sängen på min födelsedag. Min värsta mardröm. TACK och lov att det inte var mig spindeln tog en tur på.

Despedida!

Nu åker jag till sol, vin och tapas!

Vi hörs igen när jag kommer hem. Eventuellt kommer ni då få se bilder.

Peace out!

Ut och segla?

Hur svårt kan det vara att packa en liten väska för fem dagar i Barcelona? Jättesvårt. Men nu börjar det ta form och jag har till min stora glädje mer eller mindre omedvetet ENBART packat kläder i rött vitt och blått.
Jag bah: Lexington! Jag kommer svassa runt nere i barcet och se ut som en sval båtägare från Marstrand.


Ungefär så här fast jag är ju tjej. Jag kommer knäppa igen skjortan.

Ungefär så här kommer jag se ut fast jag är ju tjej. Jag kommer såklart knäppa skjortan.


Och spikrakt blev det

Oj vilket ös det var i tältet vid hjulet igår! Och oj va kul det va att spela! Men nu är kalaset slut. Hej då kalaset vi ses en annan gång.

Jag borde packa och städa och måla naglarna. Men jag är bakis och trött och vill bara ligga still och titta på tv. Det blev nattklubb till klockan 4 i natt. Jag är ju för gammal för sånt.

Jag vill ha en påse chips och en flarra Dr Pepper.

Packar en väska

Idag är det lördag och jag ska strax in till stan för att införskaffa rekvisita till kvällens quiz. Bland annat en lever. Men innan jag åker ska jag packa lite. Jag åker till Barcelona på måndag, jag och Martinsson. Hola Espania! Vi ska ha röda läppar och dricka sangria dagarna i ända. Äta ostron. Jag har redan packat ner mina röda klacksandaletter. Nu ska jag välja ut vilka klänningar jag ska ha. Det ska vara 28 grader och sol hela veckan.

Hola vacaciones!

Men först ska ett quiz spelas och ni är välkomna. Klockan 18 i tältet vid hjulet. Det kommer bli riktigt bra ikväll, det är jag ganska säker på. Det var lite svajigt i onsdags men nu kommer det vara spikrakt!


Tant kan

Jorå, nu ska ni få höra. Igår drog jag iväg till teatern vid fyrasnåret för att repa. Vi var klara vid 20 och tyckte vi hade gjort oss förtjänta av en öl. Och sen en till. Och sen gick det av bara farten. Det var discodans och stoj och skoj och shots och gud vet allt. Klockan tre dinglade jag och min kollega hem genom natten. Vid fyra somnade vi. I morse drack vi vatten och tittade på Jönssonligan. Sjukt bra kväll/natt/morgon. Jag kände mig som tjutvå igen. Lovely.

Idag har vi lirat med Quizadillas på Kanaltorget, det gick bra. Det var mycket folk, nära nog tvåhundra. Skoj! På lördag kör vi igen, samma tid, samma kanal. Alltså kl 18, Kanaltorget. Göteborg. Jag kommer storprestera, det är jag ganska säker på.

Efter vår show drack vi öl i vår loge och snackade igenom giget. Jag tar det igen "efter vår show drack vi öl i vår loge och snackade igenom giget" hahaha... Tant har blivit roskstar! Typ i alla fall. Sen gick vi till Götaplatsen och tittade på några riktigt rockstars; Eldkvarn. Där snackar vi stars. Gubbstars. Underbart.

Denna scenen spelade jag med i idag. Jag var Claes Månsson.
http://www.youtube.com/watch?v=uEJ0j0YnqxI

Ny vecka

Lågintensiv måndag efter en högintensiv helg.

Åkte till Borås o torsdags och tittade på teater vilket var väldigt skoj! Jag gjorde min fader rallyföraren stolt och körde som en oljad blixt från Götet till Borås på tjugo minuter under GPSens utsatta tid.

Efter showen drack vi vin i ett hus vid en sjö. Det var en lite knepig avlägsen släkting till husägaren där som försökte dra huvudet av en uppstoppad gräsand. - SLUTA skrek vi. Då blev släktingen sur och gick och la sig.

I fredags fick jag bensinstopp på motorvägen. Läskigt! Men människor var snälla och hjälpte mig. Tack snälla människor! Efter denna ruskiga upplevelse tittade jag och Den lilla spydiga på skräckfilm. Jag blev jätterädd och fick sova över.

I lördags åkte jag och Den lilla spydiga till landet för att plocka svamp. Hon körde hela vägen! Jag fick ett sms som löd ungefär: Hej, jag har en biljett till wow, vill du följa med? Jag svarade: Såklart! Och tog bilen och åkte hem. Och lämnade Den lilla ensam i stugan. Hon är modig. Hon räds icke demoner, bara vildsvin.

Sen drack jag vin på Kims balkong och banden spelade i Slottsskogen men vi var inte där. Typiskt oss. Men Kanye såg vi! Fast det hade man ju kunnat slippa. Han var faktiskt inget vidare.

Igår repade jag med Quizadillas. Jag var mer bakfull än vad jag förtjänade. Vi höll på till långt in på kvällen. Vi hade väldigt roligt nästan hela tiden. På onsdag och lördag kan ni få se resultatet i tältet vid Operan.

Och nu är det alltså måndag och jag har fortfarande pyjamas fast klockan är över fem. Jag har städat och diskat och lagat mat idag. Och tittat på tv och spelat Wordfeud. Jaha. Nog nu.

Baka baka liten kaka

Jag bakade ju en pepparkaka här om dagen. Den blev inte speciellt bra. Det var fel recept. Mormors kaka sjönk ihop och blev härligt geggig. Denna kaka var fluffig och högrest i sin form. Nu har jag fått rätt recept av min moster så nu ska jag försöka igen.

För övrigt har jag semester nu. Jobbade inatt mitt sista pass på sommarjobbet. 29 augusti börjar skolan igen. Ikväll åker jag till Borås för att titta på Martinssons show En midsommarnattssdröm. Det ska bli skoj!

Nu ska jag iklä mig sportutrustningen för att medan kakan gräddas springa 7 snabba kilometrar.

Onsdag

Dagens bästa: Den lilla spydiga kör i full fart över Älvsborgsbron. Solen skiner.

http://youtu.be/jI2EcRXR7RU

Mormorskaka

Jag har en mjuk pepparkaka i ugnen. Bakad med gräddfil. Helst ska man baka den på sur vispgrädde. Det gjorde min mormor. Hon bakade den i världsklass bästa mjuka pepparkakan. När mor och far hälsade på mig brukade mormor skicka med en kaka inslagen i staniol och ihoptejpad med frystejp. Ibland överraskade hon med en äppelkaka med kardemumma och pärlsocker. Men allra oftast var det pepparkakan.

Mer. Jag har städat i mitt badrum. Ja, jag har ett badrum. En toalett och ett badrum. Det är numera rent i badrummet. Jag har slängt gamla smutsiga tops (sminksmutsiga alltså, inte vaxsmutsiga), tomma schampoflaskor, utgångna krämer och förtorkade nagellack. Känns bra. Jag har sprungit 7 km. Känns också bra.

Resten av dagen ska jag rensa i garderoberna. Om jag orkar. Inatt jobbar jag, näst sista natten för denna sommar.

Jobbare

Idag sov jag till tio. Vrålskönt. Jag gillar att sova. Började jobba vid tolv. En väldigt långsam dag på jobbet. Gjorde inte många knop. Fyra uttråkade sommarjobbare bråkade om de få arbetsuppgifterna som fanns. Kom hem vid åtta och luktade illa. På riktigt alltså. Fick ta en dusch. Jobbet hade satt sig i huden.

Nu har jag legat på soffan ett par timmar och tittat på Real housewifes och häpnat en smula. Drama.

Det mörknar snabbt nu. Det kan vara två sommarmånader kvar (nästan) men jag har vinterångest. Tiden går så fort och det är så mycket man ska hinna med innan man dör.

Borde kanske gå och lägga mig nu. Läsa lite i någon lättsam bok.

Imorgon ska jag städa och skriva listor. Jag använder mig sällan av listorna men det känns skönt att skriva dem.

Vilka är ni?

Asså på riktigt. Vilka är ni som läser denna blogg? Svara mig! (så skrek en av mina gamla klienter när man inte svarade han/henne tillräckligt fort) och så skriker jag på er nu: Vilka är ni! Svara mig! (för jag har ju inte lämnat ut denna blogg till speciellet många)

Söndagen äro ingen vilodag

Kom hem vid tio från jobbet och åt frulle med Majsan. Idag flyttade hon hem till Stockholm igen. Oändligt sorgligt. Efter att hon lämnat mig började jag operation storstädning. Jag röjde ut i skåp och lådor. Jag slängde minst femton gamla nagellack till exempel. Jag slängde min gamla kalender från 2006. Jag slängde min resedagbok från europa-tågluffen jag gjorde med han den där killen som visade sig vara ett svin. Jag hittade talet som Den lilla spydiga höll på min trettioårsfest. Det slängde jag inte. Jag flyttade om bland mina böcker och försökte samla alla i två hyllor, istället för som tidigare, i fyra hyllor samt staplar i fönster och på små bord. Kändes så bra att jag tog en löptur i skogen. Fyra snabba kilometrar.

Sen åkte jag till teatern och repade lite inför kulturkalasets film-quiz.

Sen träffade jag en snubbe. Vi åt indisk mat och kan nu en gång för alla säga att Tre Indier vid Skanstorget faktiskt inte är något vidare. Sen drack vi en öl på Kino. Sen åkte jag hem. Nu ligger jag på soffan och tittar på Varg Veum, spelar Wordfeud och dricker ett glas rosé. Helt ok söndag. Trött som sjutton nu. I natt ska jag få sova i min egna säng. Det har jag inte gjort sen i tisdags.

En sak till bara

Jag borde verkligen duscha. Tvätta håret och sånt. Klippa naglarna. Så jäkla smutsig tjej asså. Riktigt jäkla vidrig. Har säkert inte tvättat sig på flera veckor.

Semester!

Nu har jag haft semester igen hej och hå vad jag flänger och far. Jag har gjort nästan lite magiska grejer faktiskt. Jag har till exempel suttit vid en eld vid en stor sjö (Vättern) och druckit rödvin och sett solen gå ner i horisonten. Det var helt fantastiskt. Bättre än man kan tro. Sen har jag tittat på kor och hästar och andra djur, badat i vatten och vattenspridare, kört flakmoppe, plockat kantareller, solat, ätit massa god mat, spelat Wordfeud och samtalat med trevliga släktingar.

Nu kommer det jobbiga: Fästingar. Jag kan tammefan inte slappna av för att jag är så innihelvitti rädd för att få en fästing. Det börjar likna en fobi och jag är så sjukt less på mig själv att jag inte gått och fått den där vaccinationssprutan. Korkat.

Nu är jag på jobbet. Klockan är lite över åtta. Det finns kanelbullar i frysen, jag ska tina några. Imorgon är det söndag. Då flyttar den Långa osten Majsan tillbaka till Stockholm och det är så jäkla ursorgligt faktiskt. Jag ska pusa henne adjö över en kopp kaffi imorgon bitti. Sen ska jag gråta, sen ska jag repa till kommande quiz.

Nu ska jag fixa bullarna och sen leta reda på en resa till Barcelona för mig och Martinsson. Tänkte hinna med lite mer semester innan skolan börjar!

Burit en liten människa

Idag har jag träffat Tor. Han är en vecka gammal. - Välkommen hit, sa jag till Tor men han bara sov och sov. Han var hur som helst väldigt söt och om man ger honom några år kommer han säkert bli en riktigt kul kille! Jag fick bära omkring och sen sitta i en fåtölj med den lilla lilla männsikan. Åh va söt han var! Men trött.

Efter besöket hos Tor hade jag och Den lilla spydiga tänkt åka och bada men då hade det börjat regna. Vi gick hem till Den lilla spydiga och lagade mat. Jag passade även på att bada Bulan i badkaret. Vi åt stekt sill som var så salt att tungan krullade sig.

Sen åkte jag hem. Jag tog bussen över bron ut till ön. Sen sprang jag en runda. Jag klev nästan på en orm. Jag fick göra ett jättekonstigt hopp för att inte sätta foten rätt på ormen och vrickade till foten lite grann. Stackare jag. Sen satt jag och svettades framför tvn och drack massa vatten. Sen duschade jag och sen åkte jag till jobbet och där sitter jag nu.

Jaha. Det var min dag det. Vad har ni gjort?

RSS 2.0