Sömnlösheten

Jag har sovit riktigt dåligt de senaste nätterna vilket såklart medfört att jag är jättetrött på dagarna. Jag har inte riktigt vetat varför. Kan det bero på våren och ljuset? Sommartiden? Spöken? Idag på lunchen pratade jag med min handledare om att jag oroar mig rätt mycket för hur det kommer gå med bostad i sommar. Kommer jag ha råd att stanna i Stockholm eller måste jag flytta tillbaka till Göteborg igen? Och hur blir det med jobb där? Vad ska hända, vart ska jag bo, var ska jag jobba? Och då slog det mig att det är ju faktiskt rätt naturligt att jag inte sover skönhetssömn på nätterna.

Spela spel

Jag spelar ett nytt spel nu. Rumble. Det är skoj.

Jag mår lite illa.

Jag har träffat lite olika folk idag och jag har varit på en föreläsning på Karolinska institutet.

Jag har lånat ett par gummistövlar för jag ska till ett stall på fredag, då är det bra med gummistövlar.

Det har regnat här i Stockholm idag.

Jag vill gå och lägga mig men jag verkar ha fastnat här på stolen.

Klockan är snart tolv och då börjar spöktimmen.

Det kliar på min arm.

Jag hittade en ap-fin klänning idag på Flying A, den kostade bara halva priset men den var lite för dyr ändå för en gammal fattig student like me.

Majsan frågade när hon kom hem för en timme sen: Var är vinet? Kom på: vi måste skaffa en bag-in-box. Bums.


Hejsan lilla nya vecka!

Helgen har varit både intensiv och väldigt avkopplande. Vi har SPAat och firat och och tittat på blommor och varit på loppis och eldat och promenerat och ätit och druckit och kollat på film och fått våra hår färgade och klippta. Nu är jag hemma i Stockholm igen efter en rätt trist tågresa hem.

Denna veckan kommer bestå av idel arbete. Massa på praktiken och två pass på mitt, förhoppningsvis, kommande sommarjobb. Det ska bli intressant! Det finns hästar där. Jag älskar hästar.

Annars då? Jag bet/rev av ett fnas från min underläpp på tåget, det kom blod. Nu svider det på läppen. Jag har köpt en cykelpump och ska nu pumpa däcken på min cykel. Tog ut den i fredags för att premiärcykla men fick vända efter typ 100 meter för att däcken var halvtomma. SATAN skrek jag och kastade ner cykel i ett dike. Nä. Såklart jag inte gjorde. Det finns liksom inga diken att kasta cyklar i runt Östermalm. Jag parkerade bicken utanför Fältöversten och promenerade in till stan istället.

Okej nu ska jag bjuda er på ett medley bestående av fina hästar.






Men käre värld.

Nu har jag ju inte bloggat sen i söndags. Skämmes på mig. Men, jag kan lugna er med att föga skoj har hänt. En snabb genomgång av denna vecka:
Måndag:
Fika med Snabba katten. Seminarie med skolan. Middag med Snabba katten och en av hennes före detta kollegor. Snabba bjöd på crepes. Hockeykväll med Snabba katten vid köksbordet. Hockey på radion och plockgodis malande mellan käkarna. Vårt lag förlorade.
Tisdag:
Jobbade mellan 8 och 20. Hade en barngrupp för första gången och det var himla skoj, barnen var schyssta. Var rätt matt efteråt.
Onsdag:
Jobbade mellan 9 och 21. Var på fyra olika mini-föreläsningar på kvällen, alla på temat Att vara tonårsförälder. Kändes väl kanske inte superrelevant med tanke på att jag inte ens är på smällen liksom. Det kommer ta minst fjorton år innan jag är tonårsförälder. Men det är lika bra att börja studera i tid. Mota Olle i grind so to speak.
Torsdag (alltså idag):
Jobbade mellan 9:30 och 19. Var ledig en stund mitt på dagen och sprang två varv runt Reimersholme plus lite planlöst kutande fram och tillbaka på gatorna bakom Högalidsskolan. (Ja, jag var vilse) Var på ett hembesök hos en familj på eftermiddagen, första gången. Det var lite skoj. Eller skoj och skoj, det kanske inte var just skoj, men det var intressant.

Så kul har jag haft det denna vecka alltså. Nu lät jag ju kanske ironisk. Jag HAR haft det kul, jag tycker det är jättekul på mitt jobb. Jag trivs som fisken i vattnet, typ. Men jag tycker kanske inte det är så kul att blogga om jobbet. Så därför gör jag inte det. Fast det har jag ju i och för sig gjort nu. Ja ja. Det är ju det där med tystnadsplikten också.

Imorgon åker jag till Jönköping för en hemlig grej. Eh. Jag kan ju berätta vad jag ska göra eftersom min kusin som ska bli utsatt för den hemliga grejen eftersom hon ska gifta sig snart inte läser den här bloggen. Jag ska alltså göra en hemlig grej för en som ska gifta sig. Jag berättar efteråt vad det hemliga innebar IFALLATT hon läser detta. Och OM hon läser detta och känner sig träffad så kan jag meddela att jag har ganska många olika ogifta kusiner.

Jaha. Om man skulle ta och gå till sängs kanske. Här blir ju inga barn gjorda. So to speak.



Pappas pengar

Som de trogna läsare ni är har ni ju läst om vilken öken lördagskväll jag hade. MEN! Den blev bättre! Jag råkade nämligen klicka igång första avsnittet av Pappas pengar, ett barnprogram som sänds på svt. Så himla himla roligt! Olof Wretling som spelar sonen Bröli kan vara en av mina roligaste människor. Han är med i Klungan som jag älskar och i Mammas nya kille som jag älskar. Det är Olof som gör Katla och han gjorde också ett riktigt bra sommarpratsprogram. Nu undrar ni säkert om jag älskar Olof och det kan jag säga att jag gör. Idag har jag kollat klart på alla program av Pappas pengar som ligger uppe nu.

Idag har jag även tränat; Body pump. Klockan 11:00! Fatta! Söndagsmorgon och jag drar till gymet. Mer då? Jag har varit på prommis och druckit kaffe med min kompis Rico. Det var nice. Mer då? Jag har lagat mat. Typ korv stroganoff fast med lite blandat innehåll.

Imorgon är jag ledig nästan hela dagen. Har bara seminarie mellan 14 och 16. Resten av dagen skall jag spendera med Snabba Katten. Hon är i stan för att gästspela på Unga Klara. Imorgon ska jag prova de här rackarna. Om de är sköna måste de nog bli mina. Rosa lack!

Vem är det mest synd om?

Det är mest synd om mig. Jag är på ett obeskrivligt trist humör. Jag har det obeskrivligt tråkigt. Jag har flera altenativa skojiga saker att göra men jag orkar inte. Jag skulle kunna åka och möta några kompisar på Tranan men jag orkar inte göra mig i ordning för det och dessutom glömde jag mitt smink i Göteborg sist jag var där så jag har ändå inget att göra mig fin med och jag är mörk under ögonen och röd och fnasig. Jag skulle också kunna åka hem till Långa kusinen och softa men jag orkar inte ge mig ut. Jag ska nog gå och lägga mig. Jag mår lite illa. Jag vill inte göra nånting alls. Jag vill inte sova. Jag ska nog ta en ångestdämpande tablett och en sömntablett och sova och hoppas att morgondagen blir en smula skojigare.

Jag har varit i fjällen.

Och jag har försökt blogga från mobilappen men det har inte fungerat. Så nu kommer en kort resumé från Veckan i Hundfjället.

  • Jag åkte dit med tåg/buss/bil förra lördagen.
  • Jag var där med min mamma, pappa, syster, svåger samt deras två barn.
  • Med på resan var även moster, mosters man, två kusiner, två kusinpojkvänner samt två kusinbarn.
  • Solen sken nästan hela veckan.
  • Det var rätt varmt så snön var blöt och tung på eftermiddagarna.
  • Jag blev ganska omedelbart degraderad från vuxen till barn av framför allt min storasyster.
  • Jag tyckte det var skönt att få komma hem igen och återgå till att vara vuxen.
  • Det har varit roligt att åka skidor.
  • Vi har druckit jäger nästan varje dag.
  • Jag har bastat varje dag.
  • En dag var vi i Trysil.
  • Jag plankade i Trysilliftarna hela dagen för jag var lite snål.
  • Det var väldigt blåsigt i Trysil.
  • Trysil ligger i Norge.
  • Sverige och Norge skildes 1905.
  • Jag åkte hem med bil/buss/tåg igår.

 

Här ärt jag i liften upp till Hundfjällets topp.

image description

 

Så här ser utsikten från toppen ut.

Så här ser utsikten ut från den supersvarta backen Väggen ut. Gissa vem som åkte. JAG!

 

Det här är efter after skin. Ölen slut, jägern slut och oliverna uppätna.


Lördagsmorgon på Stockholms central

Jag kom iväg hemifrån på utsatt tid och min vagn gick efter bara en minut, därför sitter jag nu på en bänk och väntar på mitt tåg. Det går om tolv minuter. Jag har köpt en mugg kaffe. Bredvid mig sitter en tant som ganska högt hummar på nån sång. Tre killar står utanför Pressbyrån, de verkar ha surfingbrädor med sig, fodralen vid deras fötter är jättestora. Det är ganska mycket folk här men inte så det stör. Jag njuter av tanken att jag ska komma tillbaka hit om sex dagar. Jag gillar verkligen denna staden. Men nu bär det av till fjällen. Ski in, ski out! Följ mig på Instagram för livebilder, jag heter Bogserlina där.


Min tvättstuga

Jag älskar den. Jag förlåter de kassa torkrummen, det KATASTROFALA torkskåpet och den bristfälliga städningen allt. Det finns nämligen inte mindre än TRE manglar. En vanlig, en varm och en stenmangel. (Stenmangeln fick inte plats på bilden) Jag älskar verkligen att mangla. Jag älskar när mina lakan och handdukar blir helt vrålplatta och ligger i prydliga staplar i mitt linneskåp. Rakknivsvassa veck. Det skänker mig sinnesfrid.


Yo motherfuckers!

Det är fredag idag och jag håller på och tvättar. Jag tycker det är rätt soft att tvätta, man rör sig fram och tillbaka till tvättstugan och där emellan får man läsa och lyssna på radio och spela Bejeweled på tellen. Sweet.

Jag läser en jädra spännande bok just nu, en ungdomsbok om det Övernaturliga. Och ni som känner mig vet ju att jag ÄLSKAR det Övernaturliga. Spöken och sånt. Cirkeln heter boken. Jag började läsa den i måndags och är nu på sidan 452. Rätt bra jobbat för en som jobbar heltid.

Igår skulle jag åka på en arbetsintervju. Stället jag skulle till ligger 45 minuter söder om Stockholm, utanför Järna. Detta visste jag. Jag hade lånat en bil för att snabbt och lätt ta mig till stället. I onsdags kväll slog jag på GPSn in min destination. Och den bah: Kör österut! 45 minuter rätt åt öster! Och jag bah: Ok! Gissa vem som körde fel och kom nästan en timme för sent till intervjun. VARFÖR litar jag mer på min GPS än på min egen kunskap? Jag VISSTE ju att det låg söderut. Jag hade läst på deras hemsida att de håller till utanför Järna. Jag hade pratat med människor som klart och tydligt sagt: Det ligger utanför Järna. Och ändå litar jag blint på min GPS. CRAZY! Hur som helst, det gick ganska bra ändå och jag ska få provjobba och sen får vi se.

De pratar om fisk på radion nu. Rökt makrill är bra säger de.

Jag hittade en underbar affär igår. Papper i massa olika färger och former, i lösvikt! Dit ska jag gå och stascha upp mig rejält inför Den stora lamineringsdagen, dagen då jag ska inviga lamineringsmaskinen. Det kommer bli ljuvligt.



Nu ska jag gå till tvättstugan. Peace out sistas!


Jag har tappat det.

Jag har tappat den rätta knycken. Bloggy, jag gillar dig och så men jag pallar inte. Jag hinner inte med att skriva här nu när jag jobbar heltid och sånt. Och nu känns det som om jag har så sjukt mycket att ta igen. Jag gör en lista. Är det nån som vill veta mer om något speciellt får ni ringa.

Saker som hänt det senaste:

  • Jag är sjuk. Jag snorar, hostar, nyser och har värk i tänderna.
  • Jag har missat ett tåg.
  • Jag har åkt med två olika tåg. Jag har varit i Göteborg.
  • Jag har sett på teater, två gånger.
  • Jag har spelat med Quizadillas.
  • Jag har druckit hot shots.
  • Jag har fått en lamineringsmaskin.
  • Jag har ätit pepparchips och druckit Dr Pepper.
  • Jag har hängt med Bosse.
  • Jag har hängt med ett stort barn på Kulturhuset.
  • Jag har varit på ett studiebesök.
  • Jag har träffat Martinsson och skrattat åt att hon beställde tyngdlyftardricka.

Nu ska jag jobba tre dagar till, sen åker jag till fjällen.

Mitt hjärta!

Här är mitt hjärtas fröjd! Min bäbis till 20%. Världens bästa Bosse, Den lille fetes kiddo. Den lille fete som nu är smal igen, såklart.


Inte död. Än.

Vill bara meddela att jag lever. Jag har dock inte hälsan. Men jag lever. Jag är i Göteborg och har inte datan med mig, därför har jag inte skrivit något här på länge. Nu skriver jag på mobilen. Mobilbloggar. Ball.
Hur som helst. Jag har ont i halsen. Imorgon åker jag hem till Stockholm igen. Då ska jag berätta om allt vrålkul som hänt de senaste dagarna och om allt kul och om allt småkul och om allt trist. Så höll ögonen öppna för jag utlovar härmed ett JÄTTELÅNGT inlägg här på bloggy och det kommer inom kort! Kanske inte imorgon men snart. Jag ska hänga med ett barn imorgon och kommer kanske inte ha tid att blogga. Jaja. Tjing tjong.


RSS 2.0