Ladda ner

Jag skulle vilja veta hur man laddade ner saker, filmer och såndana saker. TV-serier. Jag har aldrig lärt mig det där. Och det är väl iofs bra för det är ju olagligt. Men det vore ändå kul att kunna. Fast egentligen vill jag nog inte kunna det eftersom jag är ganska rättskaffens.

Okej, jag skulle vilja ha en kompis som var väldigt rik och väldigt intresserad av film och tv och som köpte allt och som jag kunde få låna filmer och tv-serier av.

Eller så skulle jag vilja vara rik själv, det hade ju nästan varit ännu bättre. Fast hade jag varit rik hade jag nog ändå inte prioriteret filmer och tv-serier. Så jag vill nog ha en rik kompis mer.

Eller så kan vi ju vara rika båda två. Det är nog det bästa alternativet.

Bananas

Idag har jag gått fullständigt bananas på Frölunda torg och shoppat loss totales. Jacka, skor, underkläder, hårddisk, och när jag ändå var igång en massa onödigt saker på Panduro och en massa onödig mat på Hemköp. Jag förstår inte vad det tog åt mig. Det enda som var ok att köpa var egentligen bara hårddisken. Nu är den stora frågan: Ska jag behålla allt eller lämna tillbaka det?

Magi

En sak jag ofta tänker på är vad jag skulle göra om jag kunde trolla. Och om man bara fick välja en typ av magi, vilken skulle det vara? Eller om man fick en superkraft, vad skulle man välja då. Jag tycker det är rätt roligt att tänka på detta.

Om jag kunde trolla nu skulle jag trolla fram middag. Jag är asahungrig men även skittrött. Dumt dumt dumt.

Jag måste nog sitta här lite till och tänka på magi. Sen middag.

Kompisar

Jag har tre kompisar.
En som är lång och smal och som har långt mörkt hår. Hon är väldigt snäll men hon äter väldigt mycket ost. En gång åt hon upp nästan en hel prästost på en helg. Hon är så himla snäll. Ibland kan hon killa mig i håret jättelänge. Supersnäll.
Sen har jag en kompis som är lång och smal och har långt rött hår. Hon är cynisk och bitter och tycker mycket om att dricka öl. Finöl till exempel. Hon har många fina saker, tex fåglar, och är ofta väldigt fin själv. Hon är nog min finaste kompis.
Min sista kompis är liten och smal men samtidigt har hon stora muskler. Hon är spydig och kan ibland vara lite elak. Det mest utmärkande för henne är att hon inte har några bröst. Hon är väldigt bra på att pyssla. En gång fick jag en fågel av henne som hon hade vikt själv. En origamifågel. Den hade ett kärleksbrev under vingen.

Jag har världens bästa kompisar. En är snäll, en är bitter och en har inga bröst och jag älskar dem lika mycket.

Och till den lilla spydiga:

Du vet vem du är. Inga syrliga kommentarer på inlägget om termosen. Okej?

(Martinsson göre sig heller icke besväret)

Bättre sent än aldrig

Termos! Vilken grej! Jag har under mina 31 år ENBART använt termos på utflykt. Termos är något man fyller med kaffe när man ska ta med sig kaffe hemifrån. Så är det med det. Tanken har inte slagit mig förrän igår att man kan ju koka en stor kanna kaffe och hälla den i en termos och sen ha varmt kaffe tillgängligt i flera timmar! FAST MAN ÄR HEMMA! Fast man inte går ut! Det här har revolutionerat mitt tentaskrivande.

Ett gammalt vrak

Igår jobbade jag 12-21. Sen åkte jag hem och försökte koppla av så jag skulle vakna utvilad och på hugget idag för att kunna slutföra mina tentor. Det sista jag skrev om igår var att kvinnor i högre grad än män lider av stressrelaterade sjukdomar. En av de viktigaste faktorerna för att undvika stressrelaterade sjukdomar är återhämtning. Vila. Avkoppling. Jag la mig superstressad 23:00. 01:00 hade jag fortfarande inte somnat. Jag låg som i feber och i huvudet malde formuleringar och referensnoteringar. Då gick jag upp och tog en sömntablett. Sen sov jag till 08. Upp, skrev klart, åkte till jobbet för att låna skrivaren, in till skolan och lämnade ifrån mig tenta nr 1, sen sprang jag hem, kastade in tvätt i tvättstugan (jag hade ju lämpligt nog bokat en tvättid) och till sist satte mig med tenta nr 2. Nu har jag skrivit halva och jag har två dagar kvar på mig. Nu är jag lugn. Nu är jag trött. In i döden trött. Drack ett miniglas med vin som belöning och blev jättefull.

Nu ska det tittas på tv. Kl 21 kommer knarkkocken och jag älskar honom. Sen ska jag sova och vakna pigg och glas och full av inspiration till att skriva färdigt tenta nr 2. Sen är det över. På fredag börjar nästa kurs. B-uppsatsen.

Kerberos

Nyss såg jag en hund komma springande genom mörkret. Den var vit och saknade svans och huvud. Mycket skrämmande. Sen sprang den ut i ljuset av en lyktstolpe. Då såg jag att hunden hade både huvud och svans, men svarta sådana. Först blev jag rädd, sen blev jag lugn.

Helgen

Jag lyssnar på en radiodokumentär om tattare i Jönköping. Den är intressant.

Jag vill ha en egen måne som jag kan åka till. Nä. Men jag skulle vilja ha en fungerande dvd och andra säsongen av Mad men. Eller tredje säsongen av True blood.

Får man äta upp en hel kladdkaka på en och samma kväll?

Jag har en hemtenta att pressa fram ur mitt innersta inre. USCH.

Jag vill också åka till Barcelona imorgon.

Alla mina läsare vet att jag träffade en galning i torsdags. Men jag påminner er om det igen så kan ni få skratta lite. Det var tokigt. Kanske det tokigaste jag varit med om. Tur att jag är så himla kylig, att jag höll mig kall.

Nu ska jag nog äta lite kladdkaka och titta lite på tv. Och sucka och stöna över att tentan aldrig bara kan bli klar.


Fakta

19:50, jag är på jobbet. Jag tänker att jag är kissnödig. Jag tänker att jag ska bara slutföra den här sysslan först. 20:30, jag ska gå hem från jobbet. Jag orkar inte gå på toa, tänker att jag går när jag kommer hem. 22:25. Fortfarande inte gått på toa. Tänker att jag ska skriva det här inlägget först. Är det i kväll jag kommer dö av en brusten urinblåsa? Varför gör jag så här mot mig själv?

Denna dagen ett liv

Inte jordens roligaste liv kanske men dock.

Vaknade för sent för att hinna med en runda i solen. Hade spring i benen i morse men tiden var knapp. Åkte till skolan vid tio för seminarie, sista på denna kursen. Nu är det bara tentorna kvar, sen börjar B-uppsatsen.

Efter skolan direkt till jobbet. Kom insläntrandes vid 14. -Vad gör du här? frågade mina kollegor. -Ja, vad gör jag här? undrade jag. Jag hade åkt till fel jobb. Bara att släntra tillbaka till hållplatsen och åka till rätt ställe. Sen jobbade jag. Sen slutade jag. Sen åkte jag hem. Nu är jag hemma. Nu ska jag dricka te och titta på Efterlyst.

Enligt morgondagens horoskop kommer jag känna mig lite uttråkad på mitt jobb. Kan jag tänka mig eftersom jag imorgon kommer ägna dagen åt tentaskrivande. Just den sysselsättningen finns inte med på toplistan över Saker jag tycker är kul. Horoskopet säger också att mina vänner har mycket att göra och att jag därför kommer känna mig lite ensam. Hit me med nåt nytt. Slutligen påstår horoskopet att en person jag spanat in en längre tid inte verkar intresserad och kanske är upptagen. Skithoroskop. Undra vem det är jag spanat in en längre tid. Jag kan faktiskt inte komma på vem det skulle kunna vara. Jonas Karlsson?

Slöndag

Det var väl en fyndig titel?

Jag kom hem jättetidigt imorse. Jag har inte varit uppe så sent på jättelänge. Jag kom hem säkert sju eller nåt. Jag hade gjort en hemlig sak på ett hemligt ställe så länge. Jag får inte berätta om vad jag gjorde för det är hemligt. Men det var roligt. Man skulle kunna säga att det är en slags hemlig klubb som gör saker och tittar på varann och lyssnar. Man pratar inte så mycket i den hemliga klubben. Så är det med den saken.

Idag är jag jättetrött. Jag väntar på att Maria ska komma hem för då ska vi gå och köpa pizza och läsk. Jag är törstig och hungrig och hoppas på att hon kommer snart.

Prova en till sak

Nu skriver jag en mening. Nu har jag bytt rad.

Prova en sak

Nu skriver jag en mening.

Nu har jag bytt rad.

Svikaren

Maria och jag bestämde: Nu sätter vi oss med våra skolböcker och pluggar i tre timmar, sen får vi fira fredag. Jag kokade kaffe till oss och bjöd på semla. Jag var motiverad. Jag kände att idag kommer jag kunna prestera. Då sviker hon mig. Maria har nog pluggat i max tio minuter. Maria har istället pratat telefon i 1 timma och 50 minuter. Detta drar ner på min arbetsmoral något kolossalt. Jag har pluggat i kanske 30 minuter. Spelat Angry Birds. Surfat på Adlibris och läst lite olika bloggar.

Nu sa hon hej då i telefonen. Det låter som om hon bläddrar i en bok. Dags att sluta blogga. 1 timma kvar tills vi ska sluta studera.

Dålig bloggare

Jag är en dålig bloggare, jag tacklar av. Men det händer ju så lite saker. Jag tränar. Jag diskar. Jag går i skolan. Jag spelar Angry Birds. Jag jobbar. Jag tittar på TV. Jag tjurar. Där har ni det. Fast en sak har hänt faktiskt. Förra veckan var det. Jag satt i matan i skolan och pratade med mina klasskompisar. Då var det nån som blåste mig i nacken. Jag vände mig OCH DET VAR INGEN DÄR! Och det är helt sant. Jag har precis ätit en semla. Maria är på väg hit. Jag har köpt vin och hon har köpt ost. Vi ska tända ljus och mysa och hon ska klia mig på ryggen. Det blir bra.

Bara så ni vet

Alla barn i min släkt är väldigt vackra. Och jag var faktiskt jättesöt när jag var liten. Så OM jag skulle få fula barn (om jag nu får några barn) så kommer det i alla fall inte vara mitt fel. Jag bär på goda gener. Åtminstone i den frågan.

Utvärdering

I fredags var jag och min vän Martinsson på lokal. Vi satt och hade det trevligt. Vi hade ätit flottig mat och drack billig öl. Två osnutna ynglingar kommer fram och vill lära känna. De var inte från stan utan från ett mindre samhälle strax norr om Göteborg. Först gissade den ena av dem att jag var någonstans mellan 30 och 40. Det hade han i och för sig rätt i. Sen sa den andra att jag kommer få fula barn. Det var ungefär i klass med när jag såg två blottare och deras respektive kön under loppet av tre dagar för några år sedan. Jag kände mig skändad. Nu kan jag skratta åt blottarna och om några år kan jag förhoppningsvis skratta åt hur ynglingarna kränkte mig, den där fredagskvällen i början av mars 2011.

Fixarfredag

Nu är klockan 17 och jag har egentligen inte alls tid att sitta här och blogga men nu gör jag det ändå. Trodde inte klockan var så mycket, det är ju jätteljust ute. Men så är det och det är ju härligt! Om 1,5 timme ska jag träffa Martinsson för lite hederlig AW. Idag har jag hunnit med att träffa 60 barn, få en föreläsning om anhörigstöd, fått tillbaka tenta (godkänd!) samt intervalltränat. Fett. Borde äta också. Men. Jag vill hellre bada. Det får bli gammal keso till middag. Jag har slarvat bort Världens finaste barnhand som var ett halsband. Hittar inte mitt nya halsband och det stör mig ENORMT. Tjing tjong.

Shopping

Frågorna har rasat in, Vad var det du köpte igår, berätta berätta! Så okej nu säger jag det: Igår var jag på stan och köpte en ny handväska och den var jättedyr. Ett par blommiga solglasögon. Två par nya löpardojor. De var billiga, därför fick jag två. Ett par ska jag löpa i och ett par ska jag ha när jag inte löper, för de är schnygga. Grå och rosa. Jag tänkte först att jag kan ha dem när jag tränar inne men vid närmare eftertanke vill jag ha dem mer ofta en typ en timme i veckan så det får bli min nya fräscha vårlook. Löpardoja. Igår hann jag även med att gå på museum. Jag var jättebesviken på utställningen men min kompis Martinsson var nog ännu mer besviken. Hon gillar verkligen klänningar. Så nu vet ni, gå inte på Röhsskas utställning Cocktail. Den är dålig. Om ni vill veta varför får ni ringa mig eller så för nu orkar jag inte skriva mer om detta. Mer då? Nu har det tydligen blivit förbjudet att spela olika instrument (läs dragspel) på spårvagnarna. Idag har jag två gånger varit med om att barn med romskt utseende blivit avkastade. Lite jobbigt. En av förarna ursäktade sig efteråt i högtalarna och sa att vill man göra något för fattiga människor finns det en hel massa frivilligorganisationer man kan engagera sig i, det gjorde tydligen han. Själv är jag av den åsikten att det är staten och inte dess medborgare som ska hjälpa utsatta människor. HÖJ SKATTERNA FÖR I HELVETE!!! Over and out.

Musiken och radion

Att P3 envisas med att spela J-Los Lambadacover kan vara spiken i kistan för mitt lyssnande.

Nyss hemkommen

Diskar och frostar av frysen.

Har denna onsdag shoppat som om det inte fanns någon morgondag. Nu är jag trött. Smart att starta projekt Avfrostning när man bara vill ligga på soffan.

RSS 2.0