Jag har hittat den!

Spindeln! Den har kommit tillbaka. Nu sitter den uppe i ett hörn i vardagsrummet. Snett ovanför tvn. Så länga jag vet var den är så får den vara kvar. Den är nog inte död. Den är nog bara väldigt långsam.

Jaha. Torsdag idag och jag har lämnat in tentan, hej då med dig. Jag har även bodypumpat med Martinsson. Läs hennes inlägg om detta äventyr här: http://lockyerfox.blogg.se/2011/september/nr-396.html, hon skriver så mycket skojigare än jag. Efter gymet drog jag till jobbet. Det var som vanligt mycket stillasittande, kaffedrickande och repristittande.
Ha ha ha... Vänta lite nu. Måste bara upprepa det där: Efter gymet drog jag till jobbet. Jag är en sån där som hänger på gymet. Sjukt.

Igår shoppade jag loss. En massa nödvändiga saker som tights och ringar och en jätteviktig ögonkräm. Och den här flotta jackan:

Jag kommer vara dödssnygg i vinter. I alla fall varm.

Imorgon är det fredag och då åker jag till mammi och pappi. Jag ska få kräftor, hurra!

Living on a prayer!

Det första jag gjorde när jag kom hem var att leta upp en karaokeversion av Bon Jovis Living on a prayer på youtube. Sen sjöng jag med sittandes vid köksbordet. Nu känner jag mig förlöst. Nu kan jag laga middag. Vill du också bli förlöst? Här är länken: http://www.youtube.com/watch?v=0iDTaBttKI4

Senaste nytt om spökspindeln.

Jag har glömt bort spindeln. Har inte tänkt på den på rätt länge. Förr än idag. Ve och fasa. Stod i vardagsrummet och pratade i telefon när jag fick syn på något som skimrade i solljuset. Det var en smal tråd som gick från taket och ner till tvn. En spindelnätstråd. Från stället i taket där spindeln satt förr. Och nu var spindeln borta. Puts väck. Jag har med andra ord en spökspindel på vift någonstans i min lägga. Så jäkla asläskigt!

Jag tar avstånd

Jag vill bara säga att jag tar avstånd, ett starkt sådant, från Amanda Schulmans inlägg "Herregud!!!". Bara så vi är på det klara med det. Det finns massa andra saker jag tar avstånd från också men det orkar jag inte gå in på nu. Jo förresten, en snabbis: jätteräkan. Den tar jag avstånd från. Scampin alltså. Välj alltid bort den från sushin. Om ni undrar varför kan ni se en liten film om räkan här: http://www.youtube.com/watch?v=r9u6D2qGwXo


Spök-tv

Kollar på Det okända. Jag älskar spök-tv.

Fick ett samtal från jobbet igår eftermiddag. - Vill du jobba inatt? - Nä, sa jag. - Men jag gör det ändå eftersom jag är så rysligt snäll. Och så åkte jag till jobbet och jobbade. Sen blev det måndag morgon och jag åkte till skolan. Sen gick jag till bibblan och pluggade. Sen gick jag och bodypumpade, denna gång spelade de Bon Jovis Living on a prayer och jag blev jätteglad och stark och började skratta ganska mycket åt mig själv, att jag blev så glad för den låten, kände mig som minst trettitvå år. Himla gammal liksom.

Nu är reklamen slut, nu ska jag kolla klart på spök-tv. Tjing!

Bloggar

Här kommer en till lista. Denna gång på bloggar jag läser. Tyvärr vet jag inte hur man få länken klickbar. Ni får kopiera och greja.

http://lockyerfox.blogg.se/ ( Martinssons blogg. Den är väldigt fin och Martinsson är en smart och rolig människa. Därför är det en fin och smart och rolig blogg)

http://ikroppenmin.blogspot.com/ (fantastiskt duktig skribent, extremt gripande)

http://nojesguiden.se/blogs/emelie-thoren (bloggen känns lite som tidningen Darling. Om nån minns den.)

http://blogg.aftonbladet.se/sannalundell (vet faktiskt inte riktigt varför jag gillar Sanna. Men det gör jag)

http://blogg.yourlife.nu/amanda-schulman/ (Amanda. Hon är rar liksom. Känns väldigt genuin. Och klok. och så gillar jag att det är lite ytligt och sådär.)

http://blogg.aftonbladet.se/schulman (Det här är Amandas man, han har också en blogg)

http://mentackskaruha.blogg.se/ (min kompis Kim. hon skriver ganska mycket om sin bäbis. Hon är väldigt rolig och bäbisen är väldigt gullig)

Det här är alltså de bloggar jag läser typ varje dag. Jag gillar korta blogginlägg. Amanda Schulman är föredömlig där. Tipsa gärna om andra bra bloggar! Men de ska vara bra då.

Sköna söndag.

Eller nåt. Söndag är det i alla fall. Klockan är elva. Jag sov tio timmar i natt men är fortfarande trött. Ska ut och springa snart, jag tror jag behöver ljus.

Har ätit tre rostade mackor med plommonmarmelad och prästost. Fy satan va det är gott med goda mackor.

Quizet gick bra över lag men jag strulade till det lite. Men det var nog ingen mer än jag som märkte det. Efter quizet drack vi kaffedrinkar. Jag var lite trött och seg och opepp. Åkte hem förhållandevis tidigt, skulle ju upp på mässan dagen efter. Bokmässan alltid. Var där igår tillsammans med mammi. Köpte ganska mycket böcker, kul!

Lista på inköp:
Ja till Liv av Liv Strömquist (väntade i trekvart för att jag skulle få boken signerad, när vi sen kom till montern var kön enorm och kortmaskinen hade lagt av. kaos m.a.o. jag struntade i autografen och köpte boken isignerad)
Arseniktornet av Anne. B. Ragde (danskt om tre generationer kvinnor. älskar episka familjeskildringar)
Att springa av Maria Sveland (tonår och vänskap)
Döden på en blek häst av Amanda Hellberg (en suggestiv skräckroman enligt baksidetexten. spök!)
Svenska kulter av Anders Fager (ännu mer spök! i novellform)
Om någon vrålar i skogen av Malin Biller (seriebiografi. en gammal kompis till mig är med i den!)
Dewey Decimal av Nathan Larson (Nee York-noir)
Lura mig av Simon Gärdenfors (serier om mytomani)
Just kid av Patti Smith (äntligen, velat läsa skitlänge)
Alla lyckliga familjer liknar varandra av Claes de Faire (omslaget var så snyggt. handlar om en destruktiv familj)
Slutligen: 2012 års Galagoalmanacka, denna gång av Nanna Johansson.

Igår kväll var jag hemma. Somnade på soffan vid sju. Vaknade, tittade på Gäster med gester och Tack för musiken. Drack likör. Tittade på ett avsnitt av Schulman show på datorn. La mig vid 23. Och nu är det nästa dag.

Nu ska jag fortsätta skriva på min hemtenta. Skrev rätt mycket i fredags så jag känner mig inte jättestressad. Är konstigt trött bara. Vråltrött. Vill sova mer. Borde kanske ta den där löpturen nu så jag får igång blodflödet.

Nr. 391

Ibland blir man så rörd att man får tårar i ögonen.


http://lockyerfox.blogg.se/2011/september/nr-391.html

Fredagsmorgon

Jag brukar tänka om mitt liv att det är rätt händelselöst och tråkigt. Men det stämmer faktiskt inte riktigt. Tråkigt kan det väl absolut vara ibland, till och med ganska ofta, men händelselöst är det inte.

Igår repade jag inför dagens quiz nio till tolv, sen kutade jag till skolan och hade seminarie mellan ett och halv fem (vi såg I am Sam och sen pratade vi om den. helt värdo. Bra film men jättesvårt att diskutera utifrån den svenska aspekten, svenska socialen ser ju helt annan ut än den amerikanska, det hela kändes rätt pointless) I alla fall. Efter det kutade jag ner till Yaki-da och repade lite till, tog sedan vagnen hem och bytte om och tuschade ögat, tog en ny vagn in till stan och Gyllene Prag, mötte upp Majsan och Simme och några av hans serietecknarkompisar, som visade sig vara lite lite socialt inkompetena, drack god mörk öl, sen gick vi ner till Lagerhuset och Galagofesten. Det var mycket folk och många kompisar där, skoj! Först spelade de skitbra musik och vi dansande massor, sen blev det dålig musik och jag blev trött och åkte hem. Sov som en stock utan att vakna en enda gång, jädra skönt. Nu har jag ätit frulle, hallonfil med müsli och tittat på morgon-tv. Ska sätta på en kanna kaffe och börja skriva på min hemtenta. Klockan fyra ska jag vara på Yaki-da. Dags för quiz!

Tandkräm

Vissa saker kan man snåla med. Till exempel WC-rengöring. Det kvittar liksom. Man blir inte sjuk för att man köper den billiga varianter av ankan. Andra saker ska man inte snåla med. Tandkräm till exempel. Det gjorde jag sist jag köpte tandkräm. Eldorado. Den smakar klor. Som om man gurglat munnen med en skätt badhusvatten. Jätteäckligt. Snåla inte med tandkrämen. Köp den lite dyrare varianten. Det var allt jag ville ha sagt.

Rubrik

Igår kom jag hem från Malmö och var trött som ett as hela dagen. Gjorde ingenting, verkligen ingenting.

Det tog jag igen idag. Gick upp i ottan och åkte till skolan. Två föresläsningar, sparng till Systarana Kanold och träffade Martinsson en snabbis, sprang till Yaki-Da och repade, åkte hem och lagade en väldigt god soppa som jag sedan åt i hast, packade en väska och åkte till jobbet, och där sitter jag nu. Har gjort mina sysslor och ska nu gå och lägga mig. Trött.


Det låter kanske underligt...

...men jag har bara regn hos mig. I Malmö. Det regnar.

En helg i kulturens tecken kan man sammanfatta. Musikal i fredags, högklassig teater igår och bio idag. Ellens föreställning igår var fantastiskt bra. Teaterrepubliken får barn heter showen. Roligt, sorgligt och upplysande på en och samma gång. Jag grät en del men skrattade mest och ville ibland ge ifrån mig spontana uppskattande applåder och glada tillrop. Men som den något hämmade människa jag är lät jag bli. Kanske dumt.
Idag har vi varit på matinébio och sett sista Harry Potter-filmen. Jag hade gåshud långt upp i nacken, den var maffig så det förslog. Och så är man ju alltid lite extra skyddslös och fragil när man är bakfull. I alla fall jag är det.
Nu har vi käkat pizza och hyrt en film. Ska bulla upp i sängen med popcorn, kaka och gul juice.  Vi är trötta. Båda tanterna vaknade pigga och alerta klockan nio imorse, efter cirka fem timmars sömn. Märkligt. Men nu känns det. Nu känns det.

Utsikten

Ellen bor i Möllans högsta hus, på översta våningen. Jag ser från fönstret två av mina gamla lägenheter. Kollektivet som var första lägenheten jag bodde i här, där är det släkt nu. Ser även vindsvåningen som jag och R bodde i, vår sista gemensamma lägenhet, där lyser det i sovrummet. Visst är det konstigt, att det pågår liv i lägenheter där jag har bott. Att det bor någon annan där nu.

Jag ser också Kronprinsen, Turning Torso och Hilton Triangeln. Mmm-Malmö!

Nu ska jag ge mig av mot teatern. Spänd och förväntansfull!

Hello Malmö!

Nu sitter jag på tåget till Malmö. Ska vara framme om ganska exakt en timma. Jag har en vansinnig träningsvärk i vänster triceps, något har gått fel där, jag kan vara överansträngd. Sablar.

West side story igår alltså. Det var inget vidare. Jag blev negativt överraskad måste jag säga. Jag tänkte innan att Oj oj nu kommer jag få se gräddan av vad Sverige har att erbjuda i musikalväg, duktiga dansare och duktiga sångare. Men det hela kändes typ som en hyfsat vass folkhögskoleklass. Medelmåttigt. Han som spelade Tony var okej men Maria var väldans blodfattig. Nä, nu har jag fått ytterligare vatten på min kvarn: musikal är ju jättetråkigt. Tycker jag. Kvinnan som satt bredvid mig grät jättemycket och verkade väldans berörd. Kul för henne i alla fall.

Ikväll ska jag förhoppningsvis få se riktigt bra teater för att kompensera för gårdagen. Premiär på Teaterrepubliken skaffar barn, det ska bli SÅ kul! Äntligen ska jag få se Tant Ellen in action!

Har ett direktbyte på G på lägenhetsbyte.se. En fyra på Skånegatan i Stockholm. För 6400 kronor i månaden. Tror det kommer gå igenom. Tror de kommer välja min lägga. Jag känner det på mig. Tror att de bah: Vore det inte sjukt spännande att på Hisingen? Rätt långt ut? Living on the edge? Den här gången kommer det gå vägen!

Nu åker jag igenom Båstad. Fatta kaoset!!!

Mormor

Idag är det ett år sen som min mormor dog. Dagen till ära har jag bakat en mjuk pepparkaka och virat in den i staniol och frystejp, mormorstyle. Jag ska ta med kakan till Tant Ellen imorgon, ska hälsa på i Malmö. Vi ska dricka grådask och mula kaka tänker jag mig.

Nu ska jag dra iväg och gå på prommis i solen med Den lilla fete. Jag har förresten brännt mig på knogen, i ugnan. Stackare jag.

Finmiddag

Idag är det torsdag och jag har jobbat. 9:30 till 18:00. Låter som ett aplångt pass men det är bara 8 timmar. (asså, en halvtimme går bort för rast) Dagen gick faktiskt ganska fort för en gång skull. Brukar inte göra det på mina brödjobb. Gud vad ointressant jag slutar skriva om mina trist jobb nu.

Efter jobbet i alla fall kom fina Hasse med putmagen hem till mig. Hon bakade äppelmuffins och jag slängde ihop en risotto med trattisar och gulisar och lättkokta morötter, det blev riktigt lyckat faktiskt. Först var vi jättehungriga, sen blev vi jättemätta.

Under middagens gång fick jag ett extremt skojigt sms, det löd typ såhär: "Hej Karolina vill du gå på genrepet av West side story på Operan imorgon du får två biljetter här och nu hejsvejs" Hurra ropade jag och Hasse! Lätt att vi ville gå på musikal på Operna, det har jag aldrig gjort förr. Så imorgon är det alltså fredag och jag ska på dagen plugga lite, jobba lite med ett nytt moment till quizzet nästa fredag och sen på kvällen gå på operan! Lätt som en plätt att jag ska unna mig lite bubbel i pausen. Om nu baren har öppet när det är genrep. Jo. Men det måste de väl ha? Eller?

Jaha och för er som biter på naglarna av spänning och inte kan sluta tänka på spindel: Den har hissat upp sig. Den är kvar ovanför tvn men efter att ha hängt i en tråd ganska länge sitter den nu i taket.


Spökspindel!

Jag har som jag tidigare nämnt en död spindel i taket. Jag har inte avlägsnat den för den försvann av sig själv. Jättekonstigt tyckte jag! Helt plötsligt var den borta! Men ännu konstigare: Nu är den tillbaka! På samma ställe! Och nu hänger den cirka en decimeter ner från taket, i en liten tråd.
Här är den. Den är inte speciellt stor i verkligheten.


Vidare har jag köpt ett par nya pjucks idag. Jag älskar dem. Säg hej till mina nya pjucks.


Nu har jag lite bråttom för jag ska åka och träna. Bodypump. Jag ska pumpa min body. Säg hej till min träningsvärk jag kommer ha imorgon.

En spindel i taket

Det sitter en död spindel i mitt tak. Jag tror den är död i alla fall. Annars är den väldigt bra på att vara helt stilla. Den har suttit på samma ställe i minst tre dagar. Konstigt ställe att dö på. Mitt i taket. Undrar vad den dog av. Vart den var på väg. Visste den att den skulle dö och parkerade där för att spela mig ett spratt?

Idag gick jag upp klockan åtta för att jag skulle ta mig till skolan och plugga innan min första föreläsning. Nu är klockan elva. På tre timmar har jag i stort sätt inte gjort nånting. Städat en del, betalat några räkningar. Timmarna bara flyter iväg. Och nu känns det liksom inte som lönt att åka in tidigare för nu börjar jag ju snart. Jag kan ha jordens sämsta studiemoral.

Terrorsöndag

Söndag 11 september. Vaknar och sätter på radion. Hör på nyheterna att festen på Röda sten, festen jag inte orkade gå på, fick evakueras efter terrorhot. Terrorhot? Mot invigningsfesten till Konstbiennalen?Jag gick aldrig på festen, jag stannade hemma och tittade på Mia Skäringer på tv i stället. Åt pepparchips och drack mangojuice. Jag ville vara i horisontalt läge efter tio timmar på Liseberg. Var där med min syster och hennes familj. Jag tycker nog att tio timmar är lite väl magstarkt asså. Och det var ju sådana sjuka köer till allt så vi hann ju inte åka speciellt mycket heller. Men jag fick åka Balder. Viktigt. Hade bestämt mig för att åka Atmosfear men när jag kom till kön var det sjutusen personer framför mig och jag hade inte lust att köa ensam så jag struntade i det.

Spelningen i fredags gick bra, publiken skrattade mycket och alla verkade glada. Vi drack Kaffe Galliano efteråt och dansade lite grann.

Jag gillar den här nya funktionen på fejjan att de skriver vad man gjorde för ett respektive två år sedan. För ett år sedan läste jag i utvecklingsspykologiboken och för två år sedan plockade jag svamp med Biffen. Och idag ska jag baka en maffig amerikansk kaka som jag ska ta med mig till min quiz-kollega Fredrik dit vi ska ikväll för att spåna inför nästa quiz samt titta på amerikansk fotboll och dricka Budweiser och äta plåtpizza.

Känner mig lite tom. Känner mig lite bakis fast jag inte drack annat än fruktjuice igår.

Söndagsångest.

Vad är det för en dag?

Det är fredag!

Igår repade jag för idag ska vi spela vårt fina quiz för Chalmers personal. Det ska bli skoj. Extra skönt är att
Chalmers pesonal så himla lägligt hyrt in sig på Yaki-da som är vår hemmascen. Så det blir nog att en liten kaffedrink slinker ner efter (väl?) utför arbete.

Hade seminarie i morse. Kom hem runt halv tolv och var trött. La mig på sängen och satte på en P3 dokumentär. Den om terrordåden 11 september. Den lyssnade jag på när jag somnade in. Jag vaknade genomsvettig av autentiska skrik. Powernap or not.

Jag har ätit två vegetariska chorizos till lunch. Tillsammans med syrad kål och sånna där små gurkor. Jädra tyskt.

Jag börjar tappa kontrollen över Wordfeud. Jag har tio matcher igång nu.


Hemma istället

Skulle ju gå på bio. Det blev inte så. Satt i läsesalen på bibblan. Tog en liten paus. Kollade Aftonbladet i mobilen och träffades då av den fasansfulla nyheten att Stefan Liv är död. Jag började gråta och snora och fick gå ut. Ringde syster och hon grät också. Jag blev extremt tagen av detta. Jag är ju ett stort HV 71-fan och ett ännu större Stefan Liv-fan. Han var min idol. Minns honom från grundskoleåren och från tiden då jag jobbade bakom baren på den där krogen i Jönkan. Dit där alla gick, ibland också Stefan. En oerhört karismatisk människa. Sjukt sorgligt.

Så jag pallade inte nån bio. Jag åkte hem och tittade på två avsnitt av Mad men istället. Och nu ett avsnitt True Blood. Min nya sambo poppade popcorn. Och nu blir jag lite gråtig igen...

Bäbisrumpa

Igår var jag som sagt på ansiktsbehandling och håll i er nu: Jag är len som en persika idag! Så himla mjuk och moisty och fin! Jag trodde inte att ansiktsbehandlingar faktiskt funkade. Men faktum är att jag är bättre i huden än nånsin. Kanske kan va värt att lägga några hunkor på detta i månaden.

Annars, quizet gick rätt bra igår. Vi hade 17 och vinnande laget 21, tror vi kom på plats 10 av 29. Typ. Jag var klurig och listade ut anagramet ILL CRUNCH THIS NOW. Och så tog jag gemensamma nämnaren på dessa tre påståenden: något för fötterna, att orka, en slags stöld.

Idag på förmiddan var jag och träffade min chef. Har fått massor med jobb oktober, november och december. Blir lite tufft men bra. Nu har jag ätit lunch och ska bege mig till bibblan för att studera. Sen tänkte jag gå på bio, ensam! Det blir premiär.

Det är tisdag!

Igår kväll var jag hos Lilla damp och fick middag. Det började brinna inne i ugnen och Lilla Ds rumskompis blev väldigt orolig. Jag och Lilla D höll oss lugna och sa att det absolut inte var farligt. Jag vet inte vad Lilla D egentligen tyckte men själv var jag väldigt orolig innerst inne. Det ska inte brinna i gasugnar. Men jag ville inte oroa rumskompisen i onödan, hon var redan så upprörd. Hur som helst gick det bra och maten blev smarrig.

Idag har jag städat, pluggat och varit på ansiktsbehandling. Det var helt underbart. Nu är jag rosig och så återfuktad att det borde räcka fram till Lucia, minst.

Egentligen borde jag läsa att kapitel till i skolboken men istället ska jag titta på ett avsnitt av Mad men. Så får det bli.

Fest och efterfest.

Festen blev helkul. Den höll på i 12 timmar. De sista två timmarna var vi i skogen. SÅ kul hade vi att lägenheten blev för liten, för snäv, för vår enorma festkreativitet och vår skapandeförmåga. Vi behövde en eld och stjärnhimmel. Tur att jag bor vid en skog då!



Igår var jag trött men det fick jag snällt svälja för jag skulle på möte och rep med quizet. Och det var som vanligt skoj, jag tycker så mycket om mina kollegor i Quizadillas.
Idag har jag varit i skolan från 8 till 15, låter inte så mycket men man blir väldigt matt av att lyssna och koncentrera sig så där länge. Nu ska jag skutta ner för trapporna och bege mig till Lilla Damp, jag ska få middag! Hurra för middagsbjudningar!

Rapport från verkligheten:

Igår var det fredag. Jag var hemma på dagen och grejade mestadels men var även en sväng inne i stan och köpte bläck till skrivaren (äntligen) och en kofta. På kvällen var jag och nya sambon på teatern och tittade på en redovisning av ett residens om sorg. Det var fint och roligt och tankeväckande. Efter stannade jag kvar ett tag och pratade med folket där medan sambon åkte hem och sov. Och efter samtal åkte jag till Vårväderstorget och Vår krog. Där mötte jag upp men Majsan och Lilla Damp och några till. Första gången jag var där och jag blev icke besviken. Drack en öl och tittade med stora ögon på alla människor.

Idag är det lördag och idag ska det bli kalas hemma! Födelsedagskalas och välkomstkalas i en härlig kombination. Dagen började med att Majsan kom med bricka på sängen och paket och sång! Sen blev det långfrulle med stekt ägg och kaffe. Efter det har vi haft bakdag och bakat kakor och tårtor. Nya sambon har filmat med sin nya filmkamera och jag och Majsan har lekt maglagningsprogram. Vi har haft förfest på ballen och druckit ett litet glas ouzo. Nu har Majsan gått och lagt sig och jag färgar håret och ska dammsuga. Ikväll ska jag ha de nya skorna. 173 cm + 13 cm = 186 cm.

Thats it. Imorgon kommer eventuellt bilder.

Jo! Kolla denna skojiga länk till denna skojiga blogg. Martinssons! Det är jag som är Simhopperskan.
http://lockyerfox.blogg.se/

Eftermiddag

Igår var det vampyrfest hemma hos mig. Jag och nya sambon klappade händerna av förstjusning åt nya säsongen av True Blood. Jag är verkligen en sucker för allt som är övernaturligt. Så länge det är på tv alltså. Helst inte IRL. Tror att tredje säsongen kan bli riktigt bra.
Det här är min favoritkaraktär:


Nu sitter jag på jobbet efter en fyra timmar lång föreläsning, 8-12. Stackare mig. Jobbar till 21. Stackare stackare mig. Men sen är det inte synd om mig längre för Majsan har kommit till stan och ikväll ska vi dricka whiskey och mysa. Nu är jag lite hungrig. Ska nog gå till Ica och köpa nåt riktigt smarrigt. Kanske en smörgåstårta. Men troligtvis inte.

RSS 2.0