God morgon nya vecka!

Jag hoppas att du blir bättre än den förra.

Satte precis på tvn. Två av mina ej-favvosar i samma bildruta. Malou och Marcus Birro. Mest tycker jag inte om Malou. Gud va många grodor som hoppat ur den munnen. I och för sig har en och annan groda även hoppat ur Mackans mun. Tror ni han kallas Mackan? Känns fel på nåt vis. Inte så italiano.

Jaha. Jag började morgonen med att koka jätteäcklig mannagrynsgröt. Jag glömde koka upp mjölken innan jag hällde i grynen och detta var uppenbarligen ett fatalt misstag för det blev ingen gröt, det blev en hård klump. Inte smarrigt. jag kunde inte äta upp den och är således fortfarande hungrig.

Igår var det söndag och jag firade en vecka som dumpad med att repa inför onsdagens quiz samt hälsa på Bosse och hans föräldrar. Eftersom jag är så förkyld kunde jag inte vara så nära honom utan fick sukta på avstånd. Ingen topp-dag.

Idag är en annan dag och jag ska strax åka in till stan för att gå till skolan och lämna in mina gamla kursböcker på andra handsbokhandeln. Eventuellt måste jag kanske köpa något också eftersom det är så himla synd om mig. Alltså inte på andra handsbokhandeln. Inne i stan menar jag. I nån trevlig butik.

Ska försöka se nån film idag också. Jag har ju för sjutton vip-pass till filmfestivalen.

Lördag kväll

Jag åkte hem vid sju. Jag har huvudvärk och hosta. Jag tycker så himla synd om mig själv. De andra skulle på teater och sen skulle de dricka öl. Men jag orkade inte. Jag åkte hem.

Nu tittar jag på en dålig film på tv. Ska nog gå och lägga mig istället och läsa lite i min bok om ultraortodoxa judar. Ska bara ta några tabletter först.

God natt från Martyren


Det är mest synd om mig förresten.

Jag kom till Göteborg igår kväll. Repade med Quizadillas, som för övrigt har blivit nominerade till Årets Glädjespridare av Nöjesguiden! Kände att jag blev tröttare och svagare. Hade nästan lite tröttpanik på bussen hem. Och väl hemma slog febern till. Och nu är jag jättesjuk. Ont i kroppen och halsen och huvudet och så är jag jätteseg och deppig. Idag skulle jag bakat semlor med Den lilla smala och druckit Hot shots med Quizadillas på kvällen. Blev inget med det. Har legat på soffan hela dagen och tjurat. Men jag har fått titta på TVn i alla fall. Det var rätt kul.

Jag : En glädjespridare

Det där med minnet

För ett par veckor sen var jag och några polare och åt på en indisk restaurang. Vi hade väldigt trevligt men maten var sådär och servicen var katastrofal.

För ett par dagar sen skulle jag och en vän käka middag. Jag bah: Jag vet ett bra ställe! Och så gick vi till den där restaurangen. När vi kom in stod en gubbe och petade tänderna med en tändsticka. Han tittade ointresserat på oss. Sen fick vi beställa. Sen fick vi maten. Den smakade bränt. Och då slog det mig! Den var ju dålig den här restaurangen. Inte bra. Hit ska vi inte gå igen, sa vi ju när vi gick där ifrån men det hade jag hunnit glömma på typ två veckor. Korkat.

Björn Ranelid

Han är på TV i detta nu. Han är så brun och blank, man vill bara ta ett bett av honom, han ser ut som en svettig pepparkaksdeg.



Och degen bara: bla bla bla bla bla bla bla bla...

Dementi

Det var inte alls fullmåne här om natten. Det var tvärt om. Månen var supersmal. Men den hade kanske inverkan på min och Majsans sömn därför?

Vad heter det när månen är sådär supersmal? Som en skärva? Skärv-måne? Smal-måne? Banan-måne?

Sammanfattning av de två första veckorna i Stockholm.

Först var jag glad, sen blev jag ledsen, nu åker jag till Göteborg.

Jag har jobbat sju dagar.

Jag tycker att min praktikplats är SUVVE.

Jag och Majsan älskar varann och har det nästan lite för bra i vår källare där vi bor. Igår skruvade vi upp en hylla, sen tog vi oss ett järn.

Det blev inte alls som jag hade tänkt. Det blev bättre, lika bra och mycket sämre. Sammantaget så blev det sämre.

Jag har sovit kasst tre nätter i rad. Imorse sa Majsan att hon sovit kasst tre nätter i rad. I mun sa vi - Det är nog fullmåne. Och guess what, DET VAR DET! Sjukt konstigt ändå. Jag sover alltid kasst när det är fullmåne.

Nu ska jag jobba lite, sen ska jag till stationen och hoppa ombord på Göteborgs-tåget.

Onsdag morgon.

Jag sitter på kontoret och skriver i lite olika dokument. Ska snart till en skola. Igår jobbade jag hela dagen. Träffade kids och snutar. Kom hem sent, Majsan hade kokat te. Sov dåligt och hade feberdrömmar. Försov mig och fick stressa. Imorgon åker jag till Göteborg.

It's alive.

Stockholm var inte ALL THAT, som jag hade hoppats. Det tog fem dagar, sen ville jag hem. Kanske hade jag lite för höga förväntningar. Kanske var jag en smula naiv.

Ja ja. Fuck of liksom.

Igår åt jag och Majsan thaimat, köpte skräckfilm och godis och tjurade ikapp. Men mest skrattade vi och var glada att vi har varandra. Pratade även länge med min klippa till klasskompis och manliga mentor, det var skönt.

Åh va Martinsson ska vara glad nu. Vattnet formligen forsar över hennes kvarn.

På torsdag åker jag hem. Jag längtar efter Baby Bo. Och min tv.


Ledig fredag

Jag är ledig idag och har inget att göra.

Jag har jobbat tre dagar som fältare på Södermalm. Jag har täffat snälla tonåringar och tuffa tonåringar. Jag har varit på tre olika skolor och hälsat på och jag har varit på föräldramöte och lyssnat på när mina kollegor pratat  om att cannabisrökandet ökat de senaste åren. Jag trivs! Jag tror att det här jobbet verkligen kan vara något för mig. Jag är framför allt glatt överraskad av att nästan alla teens är så himla schyssta. Och gulliga! Jag vill nypa dom i kinderna. Men det får man ju såklart inte. Inte än. Kanske att det är ok runt påsk typ.

Funderar på att tvätta mig och ge mig ut. Behöver skaffa ett nytt fodral till mobben. Och så tänkte jag gå och kolla in den här utställningen.

Första dagen på resten av mitt liv.

Jag har idag varit på min praktikplats för första gången. Jag har träffat tre av mina kollegor, de hette Anna allihop. Superpraktiskt. Idag har vi bara varit inne på kontoret och pratat om framtiden och sånt där. Imorgon blir det allvar på riktigt. Vi ska besöka en skola och sen blir det föräldramöte och sen ska vi ut på stan och härja och jag är SKITnervös! Jag vågar väl inte prata med ungdomar heller de är ju URLÄSKIGA!!! Vad tusan har jag gett mig in på??? Herregud jag är ju inte klok. Ungdomar. Tonåringar! Jag börjar svettas under armarna bara jag tänker på det. Usch.

Nu ska jag åka hem till min kusse och laga middag och prata om livet. Och kanske titta på tv. Det har jag inte gjort sen i fredags. Jag längtar lite efter en tv.

Hello Stockholm!

Jag är här nu!

Nu är jag alltså i Stockholm. Det är måndag och klockan är snart två och jag har fortfarande pyjamasen på. Resan hit i lördags gick bra, nemas problemas. Vi (mami, papai och jag) kom upp runt 16, packade in, borrade, packade upp, skruvade, grejade och drack en liten drink. Sen gick vi till en mycket mysig thairestaurang och åt massa mat. Maten var ok men inte mer men mysfaktorn och den goda stämningen var super så jag ger Sabai Soong på Linnégatan 5 plus.

Igår var vi ute och gick jättelångt. Jag njöt som sjutton och vi såg vackra hus och solen sken och allt var toppen. Så himla konstig känsla att vara här nu! Och att jag inte ska med tåget i övermorgon.

På kvällen träffade jag Djuret. Vi åt mat som var smaklös (jag är lite orolig att jag har fördärvat mina smaklökar av all pickles jag ätit de sista veckorna, tycker mat smakar för lite) sen var vi på bio. Tinker, Tailor, Soldier, Spy. Den var snygg men lite rörig. Många män att hålla reda på. Men bra.

Nu ska jag sätta på mig träningskläder och gå till mitt nya gym och säga: Hej jag är här nu! Sen ska jag ta en runda på stan och köpa skruv och plugg och ett nytt skydd till min telefon.

Imorgon börjar jag praktiken! Jag ska vara där klockan nio. Jag är spänd och förväntansfull!

Hej då!

De senaste tre dagarna har jag ägnat åt avsked. Hej då kurs SQ1249, tentan är klar och inlämnad. Hej då jobbet. Jag har sagt hej då till olika kompisar och pussat hej då på olika barn. Idag har jag och Martinsson hängt hela dagen och haft ett jättelångt hej då. Hon har tittat på mig när jag packat och legat på soffan med stel nacke och sippat vin och smitt planer på hur hon ska kunna få mig tillbaka till Göteborg på ett snabbt sätt. Det bästa hon kom på var att döda sin kille Tjocka reklamaren. Dålig idé. Jag har varnat honom.

Jag tror jag har kommit ihåg allt. Jag har plockat undan julen och burit ner i källaren. Hej då Betlemhemsstjärnan! Jag har passat på att städa ur skafferiet. Hej då mannagrynen bäst före juli 2007! (det fanns misstänkta döda skalbaggar i dem) Jag och Martinsson tömde en flarra whiskey. Hej då finwhiskeyn! Den har jag förresten fått av Tjocka reklamaren.

Hej då Göteborg. Nu åker jag. Men jag kommer snart tillbaka, jättesnart. I alla fall för en vecka. Filmfestivalveckan. Då är jag här för då ska jag uppträda med Quizadillas på stadsteatern! Fett!

Nu ska jag sova min skönhetssömn. Mami och papi kommer tidigt imorgon och skjutsar mig till huvudstaden. De är så himla snälla att jag blir lite matt. Vad har jag gjort för att förtjäna dom liksom?

Ps. Idag har jag ätit min fjärde semla för i år. Jag är skitsnabb på semlor.

Döden

Överhörde idag en tant till en annan tant:
- Det är ju så många som dör! Det är så mycket död! Överallt dör de!
Det har hon ju helt rätt i. Jag har tänkt på döden idag.

Jag är på jobbet. Sista natten, kanske för alltid. Troligen inte. Men i alla fall sista natten här på detta jobbet på åtminstone 22 veckor. Känns rätt gött faktiskt.

Har övningskört idag med med Den lilla smala. Hon hanterade en knivig situation på motorvägen mellan Göteborg och Torslanda galant.

Jag har ont i huvudet. Har haft huvudvärk från och till i flera dagar. Alltid på samma ställe; bakom höger öga. Jag kan ha en tumör där. Jag är alldeles öm i tinningen.

Jag har inte skrivit klart min tenat idag heller. Jag ska börja på sista frågan nu. Nu gör jag det. Klockan är halv elva och jag har ingen motivation men jag måste.

Jag lyssnar på denna låten. Den är så vansinnigt bra. Remixen är geni.


Babyfrossa

Idag har jag fått sniffa på inte mindre än två knattar. Bosse och Otto. Va himla sjukt stort det är med små barn ändå. Först finns dom inte, sen helt plötsligt finns dom.

Jag har även övningskört med Den lilla smala. Vi körde på kluriga vägar och hon var duktig. Vi var på IKEA och jag köpte en plastback som jag ska packa i.

Nu är jag på jobbet igen. Näst sista natten, kanske for ever.

Tentan då undrar ni. Har hon inte skrivit nåt på sin tenta undrar ni. NÄÄ för det har jag faktiskt inte jag har faktiskt haft annat för mig. *dåligt samvete*

Att helga vilodagen

Jag helgar icke. Jag jobbar. Dels på jobbet. Och dels med tentan. Jag har skrivit klart fråga ett och fråga två! Jag har varit duktig. Detta har jag firat genom att på min rast handla dojor för halva priset och inte mindre än två semlor. Den ena ska dock min kollega Jonas få. Dojorna är blå. Snabba katten har likadana. Jag var med när hon köpte dem i höstas och jag har varit sugen på dem sen dess. Och idag slog jag till! På rean! Älskar när rean funkar.
Så här ser skorna ut, men de är mörkblå.

Så himla korkad.

Här har jag gett Morden i Midsomer 80 minuter och så hamnar man i en fejjanchat de sista tio och missar slutet. Vem mördade nunnan? VEM? Hur ska jag nu kunna sova?

Vem är det mest synd om?

Kalla fakta:

  • Jag jobbade tio timmar igår.
  • Jag hade huvudvärk hela dagen.
  • Jag somnade med huvudvärk.
  • Jag vaknade med huvudvärk.
  • Jag har jobbat tio timmar idag.
  • Jag har haft huvudvärk hela dagen.
  • Jag har en hemtenta som jag inte skrivit klart.
  • Jag köpte pizza till lunch, den var äcklig.
  • Jag luktar illa.
  • Jag har jätteflottigt hår.
  • Jag såg mig själv i spegeln och rös till.
  • Jag tittar på Morden i Midsomer.
  • Jag har fått min mens idag.
  • Jag ska jobba tio timmar imorgon. Och på måndag. Och på tisdag.
  • Det är lördag och alla andra har kul och skoj. Jag tittar på Morden i Midsomer.

Så. Vem är det mest synd om???

Röd fredag

Idag är det trettondedag jul. Vad ska man göra då? Julen ska väl inte ut idag va? Det är väl tjugondedagen? Nästa fredag? Idag har de tre vise männen namnsdag, hurra för dem.

Jag jobbar idag. Jag sitter på kontoret och försöker skriva på min tenta. Jag har skrivit en halv sida, sen tog det tvärstopp. Himla skit.

Igår hade vi heldag med quizet. Först satt vi i Daniels soffa (alla satt inte i soffan iofs, en del satt på stolar) i massa timmar och drack kaffe och åt havreflarn, sen åkte vi till Puta Madre och drack drinkar och åt smarrig mat. Min mat var inte så smarrig dock. Jag hade velat ha min firre lite mer välgrillad men jag var så himla hungrig att jag inte orkade skicka tillbaka den till köket utan åt den näst intill rå. Sen fick jag ont i magen. Dumt. Men det var en himla fin dag ändå.

Jag försöker formulera något om att man som socialsekreterare måste vara öppen för förändringar hos sina klienter. Gud give mig styrka jag försmäktar av tråkighet.

Fanken va gött ändå att va hemma

Men FANKEN ändå att jag hade glömt att slänga komposten innan jag åkte. Det luktade snusk när jag öppnade dörren. Men nu har näsan vant sig!

Jag började denna hemmaafton med att snabbt svepa 2cl jägermeiter. Sen åt jag veggochorizo, picklade grönsaker och efter detta mannagrynsgröt. Till denna anrättning drack jag en dansk öl. Jag är allt en riktig gourmand. Gourmet? Vilket är vad? Jag måste googla på en gång.

...

Jag är nog både och kan man säga.

Nu sitter jag i soffan och funderar på vad jag ska göra nu. Kanske gå och lägga mig? Kanske titta lite på svtplay. Vi får se.

På tåget. Igen.

Jag och SJ är så sjukt tajta asså. På väg till Göteborg igen. Nu är det bara tio dagar kvar tills jag flyttar. Jag är ledsen och glad på samma gång. Mest glad. Jag som är SJs bästa kompis vet att det är skitsmidigt och lätt dom en plätt att åka till Stockholm och hälsa på. Den lilla smala får dispans, lite jobbigt kanske att resa med en nyfödd bäbis.

Jag borde plugga nu. Jag är osugen.

Inatt ska jag sova i min egen säng för första gången sen 20 december. Jag längtar.

Nix pix nu sätter jag igång. Hej Familjebehandlingsboken!


Dricka vin i en bar

Det gjorde vi igår, efter IKEA. En kille gick på toa minst tre gånger på mindre än en timme. Detta pratade vi om länge.

Sen kom Djuret dit också. Då pratade vi länge om Majsan kille Simme. Det var kanske ett konstigt samtalsämne?

Nu är jag tillbaka i Livmodern och ska strax sätta igång med tentan igen. Jag är rätt osugen. Jag fick en semla av Majsan innan, hon är en grym vän, i alla väder.

Vi åt mango till frukost. Mango och dessertost. Efterrättsfrullen den bästa är.

Oj vad jag inte vill läsa om familjebehandling asså.


Gott nytt år typ.

Jag är i Stockholm och hälsar på Majsan och Djuret. Det är kul, jag gillar båda två väldigt mycket. Idag har jag varit en duktig student och skrivit ganska mycket på min tenta.

I lördags var det nyårsafton och jag var med Majsan och Simme på kalas i Enskede. I en villa. Det var flott värre och vi hade väldans roligt. Massa mat, champagne, dans och tjuvrökning i garaget. Det hade nästan inte kunnat vara bättre tror jag. Med de förutsättningarna alltså.

Igår var det söndag och årets första dag. Jag och Djuret åt och vilade. Jag tittade på en film och Djuret sov och snarkade. I morse gjorde vi exakt samma sak, jag tittade på en film och Djuret sov och snarkade.

Nu ska jag och Majsan strax åka till IKEA och titta på olika förvaringssystem. Hyllor och skåp man kan sätta upp högt i taket. Det är lite dåligt med förvaringsutrymme här i Livmodern som Majsans lägga kallas. Och snart flyttar ju jag in. Var ska jag få plats? Det ska vi lösa idag. Med gemensamma krafter. Men först måste vi nog äta något tror jag.




RSS 2.0