Nu är det helg!

För mig i alla fall. Är ledig i två nätter nu. Två nätter och tre dagar. Har suttit ute på gården idag, i en brassestol, och läst en deckarbok. Jag blev brun och fick streck på magen. Sen gick jag in och lagade en liten spagettirätt. Nu är jag duschad och ren och har tagit på mig fina sommarkläder. Strax ska jag iväg till teatern och jobba lite, sen ska jag till en annan teater och titta lite. Sen ska jag dricka whiskey på ballen med världens bästa Martinsson. Sån himla bra dag! Hurra för sommaren!

Och vad är egentligen mer sommar än Ernst? Så därför bjuder jag er en bild på denna härliga sommar-man!



Kom på en grej

I frdags plockade jag sju sorters blommor och la under kudden. Nej, jag la dem I kudden. Eller alltså, i örngottet. De var invirade i papper. Jag la dem i för att de skulle stanna under huvudet. Nu kom jag på, de ligger kvar där. I kudden, i huset, i Småland. De kommer alltså torkas nu. Eller ruttna. Nästa gång jag åker till huset ska jag se om de torkat eller ruttnat. Hoppas på torkat.

Tant

Nu jobbar jag på nätterna. Fast jag får sova på jobbet. Nu är jag ledig på dagarna. Jag hinner med så mycket när jag går upp sådär tidigt. Idag åkte jag till biblioteket efter jobbet, sen gick jag till min frisör och fick luggen klippt. Sen gick jag till en affär och köpte jordgubbar. Sen åkte jag hem och tittade på Top model 5. Nu har jag satt på mig kortbyxor. Jag ska alldeles strax ge mig ut och gå till en buske som jag hittade igår. Det växer fläderblommor på den busken för det är nämligen en fläderbuske. Jag ska plocka blommor och sen ska jag koka saft. Och klockan är bara halv ett. Over and out.


Dementi

Jag skrev ju innan att jag skulle ut och springa för att sedan bada. Jag måste nu dementera detta. Det hände aldrig. Just som jag hade rest mig för att bege mig av fick jag frågan -Vill du ha en snaps och en sillarumpa? och det kan man ju såklart inte tacka nej till. Så jag tog en snaps och en sillarumpa och sen kunde ju inte jag köra bil till sjön. Typiskt snapsen. Typiskt mig.

Ikväll gav jag Vi hade i alla fall tur med vädret igen exakt 37 minuter. Sen började jag dö lite grann inuti. Jag gick upp, drack lite whisky (pappas såklart, jag slösar inte på min) och lirade lite Wordfeud. Nu ska jag gå till bädds och om jag har riktig tur så kanske jag drömmer om kärleken i natt istället, nu när blommorna riktigt har fått gotta in sig rejält i kudden.

Present

Igår kväll, när alla var lite sliriga och extra snälla, fick jag en sån här flaska i present av min mamma. Hon hade först gett den till min pappa i present men sen tog hon tillbaka den och gav den till mig. Hon är verkligen en snällis! Vill man komma hem till mig och provsmaka får man gärna det. Bara att ringa.


Nu gör jag det.

Klockan är strax efter 14 och jag tänker nu sätta på mig bikinin och åka till en sjö för att bada. Just för tillfället regnar det inte. Jag tänker även dra på mig löpardojan och kuta en runda innan badet. Jag säger FUCK OFF till tråkvädret. Här ska det badas!


Wordfeud

Måste bara berätta om min nya hobby. Wordfeud, dvs alfapet. På mobilen. Jag blir gång på gång förnedrad av mina vänner jag spelar mot men jag ger mig inte! Inte än i alla fall. De har spelat länge och jag är nybörjare. Jag har knappt spelat alfapet sen jag tröttnade på Barnalfapet och det är väl minst tjugo år sen.



Nu kör jag alfapet online. Det är klurigt men jag tar mig. Jag tänker inte ge mig.

Sommarjobbar

Nu är det torsdag. Egentligen, om allt hade gått rätt till, hade jag nu precis avslutat ett tre nätters jobbmaraton. Nu blev inte allt som det skulle och jag har istället jobbat EN natt. Jag var dubbelbokad och fick ledigt två nätter. Men betalt ändå. Ibland har man tur. Inte så ofta men ibland händer det.

Nu ska jag packa en väska med midsommarkläder. Ska strax iväg och jobba igen och ikväll åker jag till Småland för att dansa runt en stång, äta sill, dricka snaps och pussa på en nyfödd liten människa och på två pojkar mellan fyra och sju år. Eventuellt kommer detta ske samtidigt. Jag ska packa ner min bikini för jag ska trots allt och bada vilket väder det än blir. Jag vill hoppa från en brygga.



Glad midsommar kära vänner.


Helgrapport

I helgen har min fina fina vän varit på besök. Hon är en bruten kvinna, så vi har försökt göra roliga saker. Shoppa och dricka vin och äta god. Till exempel kräftor. Vi har även varit på quiz och på inflyttningsfest och på klubb och dansat disco.

En av de bästa helgerna på länge. Jag tycker mycket om min fina vän. Hon är rolig. Hon har även introducerat mig för en ny hobby: alfapet på telefonen. Oj va kul!

Nu är det måndag förmiddag och jag börjar jobba klockan 19:00. En helt ledig dag har jag framför mig. Vet inte riktigt vad jag ska göra. Jag har ont i ryggen och har därför en helt godkänd anledning att inte träna. Kanske ska jag läsa lite? Kanske titta på några avsnitt av The wire?

Får fundera lite på detta.

Nattlig insikt

Jag vaknade upp tidigt här om morgonen. Det var fortfarande natt men solen hade gått upp och det var morgonljus i sovrummet. Jag låg i min säng och betraktade alla saker, alla kläder. Kläderna på hatthyllan, på stolen och på fåtöljen. På golvet. Och så slog det mig. Insikten. Alla kläder i mitt sovrum är mina. Det är ingen annan som lagt dem där. Det är ingen annan som har stökat ner. Det är jag. Jag är ansvarig över stöket.

Just där och då kändes dessa funderingar insiktsfulla och rimliga.

Jag tänkte på detta ett tag och tänkte även att imorgon ska jag städa lite.

Sen somnade jag om.

Nu har jag städat lite.

Väntar

Väntar på att få gå hem. Två och en halv timmar kvar. Sen ska jag hälla upp ett glas pastis och sitta på min balkong. Se solen gå ner bakom skogen. Kanske kommer Maria att göra mig sällskap. Vi kommer prata om viktiga och oviktiga saker. Ganska snart kommer Maria behöva gå och lägga sig eftersom hon ska upp obeskrivligt tidigt imorgon. Själv kommer jag dra på mig en tjock kofta och sitta kvar där ute. Kanske tända ljuslyktan. Kanske kommer jag ringa nån som får hålla mig sällskap. Jag kommer nog hälla upp ett glas pastis till eller kanske en whiskey.

Det kommer bli så himla skönt och bra. Imorgon är jag ledig. Jag är faktiskt ledig till måndag klockan 19. Åh.


Prickar

Jag gick upp tidigt. Målade klart rummet. Skurade det prickiga golvet med scotchsvamp. Skurade stolen med scotchsvamp. Nu är det bara jag som skall bli fri från fläckar.

Ryggen kändes bättre när jag vaknade men nu värker det igen.

Lyssnar på Jättestora frågor i P3 med Johanna Koljonen. Jag gillar henne.

Jobbar idag mitt sista (nästan) dagpass för denna sommar. I helgen är jag ledig och på måndag går jag på nattschemat. Ska bli otroligt skönt. Sova istället för att vänta.

Solen skiner för fullt ute. Jag ska nog promenera till jobbet. Promenera förbi apoteket och stacha upp mig på Voltaren.


Lina hjärta Nina

Inte riktigt så här illa är det men nästan.




Sen kväll

Klockan är halv tolv, snart midnatt. Nu är det månförmörkelse bakom molnen. Jag har haft en skit-dag. Känt mig totalt överflödig på jobbet och haft ont i ryggen. Ett gammalt ryggskott gör sig påmint. Har arbetat tillsammans med en person som jag verkligen inte tycker om. Men jag har hållt god min. Lett och skojat och bitit ihop och lite ifrån också.

Är helt slut och dränerad på allt som är bra med mig själv känns det som. Känslomässigt våldtagen och kontaminerad. Jag skojar inte nu.

Jag har något litet grått i bröstet. Skulle vilja dricka ett glas vin och sitta lite på balkongen. Men det är svinkallt ute och jag har inget vin tillhanda. Jag kryper till kojs istället och hoppas på att morgondagen blir bättre.

Skit-onsdag.




Målar

Jag målar om i skräprummet aka Marias rum. Färgen kommer inte räcka. Jag blev så less när jag insåg detta att jag lämnade färgen och rollern och alltihop på golvet och gick och åt två rostade mackor med jordnötssmör. Nu sitter jag här i soffan och tänker att det var ju riktigt korkat av mig. Nu har skiten säkert torkat.

Nu går jag tillbaka till skräprummet och ser om det går att fortsätta rolla.

Nu gör jag det. Nu.

Hårt arbetande

Jag har börjat sommarjobba nu. Det är ganska trist på mitt jobb. Sånt får man ju inte skriva på nätet för tänk om chefen hittar denna blogg! Men jag tycker att det är tråkigt för att det finns så lite att göra. Jag tycker det är tråkigt att vara på ett jobb i 8 timmar och utföra effektivt arbete i ca 45 minuter. Jag tycker det är tråkigt att vänta. Vänta kan faktiskt vara mitt tråkigaste. Efter att diska. Jag väntar hellre än diskar.

Igår flyttade Maria in hos mig igen. Det kändes tryggt och bra. Tack vare Maria kom jag i säng innan 22. Jag läste ut min bok igår. Den har varit bra och spännande hela vägen och igår när jag la mig hade jag kanske femton sidor kvar. Då small det till rejält och jag höll på att grina ögon ur mig. Shit my lord va sorgligt det blev.

Tack vare Maria har jag nu ett väldigt välstädat och tömt kylskåp. Det var tydligen länge sen jag slängde gammal ost. Och annat. Ja ja. Även solen har sina fläckar, som vi alla vet.

Jag gick och la mig med blött hår igår. Imorse när jag kom till jobbet frågade en av mina klienter mig om jag hade gjort nåt speciellt med håret. Nä, sa jag och tog mig en titt i spegeln. Note to self: ta en titt i spegeln INNAN du lämnar hemmet.

Måndag

I fredags hoppade jag in i en bil och åkte till Stockholm. Bra gjort. Igår åkte jag hem igen. När jag kom hem hade den långa flyttat in. Känns tryggt att ha henne där på madrassen igen. I eftermiddag ska vi leka man & hustru. Jag ska vara mannen och måla om i hennes sovrum och hon ska vara fru och laga middag. Om det är fint väder ikväll ska vi dricka ett glas rose på ballen. Åh ljuva könsroller! Åh ljuva sommarkväll! Åh ljuva balle! Jag har beställt sex böcker från Adlibris. Jag längtar. Jag är på mitt jobb och känner mig extremt överflödig. Jag har flera nya myggbett. Just nu har jag ett på låret som kliar vansinnigt. Idag har jag börjat mitt sommarjobb. Elva veckors extremt lugnt arbetande. Rätt surt faktiskt. Tur att jag har en Mini gay boyfriend i telefonen jag kan leka med.

Tillägg till önskelistan

Jag behöver även en ny hårtork för min luktar inte längre gammal elektrisk apparat utan bränt på riktigt. Behöver byta helt enkelt.

Vad får hon allt ifrån?

Det är säkert många av er som har funderat på det både en och två gånger. Och nu tänkte jag berätta! Allt jag skriver om på bloggen hämtar jag från mitt rika inre liv. Så nu vet ni det.

Här var vi

Ni får tänka bort golfen, men annars var det precis så.

www.solbacka.se

Sommarkollo

I torsdags tog jag tåget till Stockholm. Mjölktåget. Jag hade inte laddat min tekniska apparatur ordentligt för jag tänkte "det gör jag på tåget". Men så dumt, det finns ju inga eluttag på mjölktågen, bara på X200. Därför var apparaterna urladdade redan vid Alingsås. Jag hade en otroligt tråkig resa.

Sen kom jag fram och då blev det skoj för där på centralen satt Majsan och väntade! Vi gick ut i den varma sommarkvällen och drack lite öl tillsammans med några vänner till Majsan. Sen åkte vi hem och sov.

På fredagen skulle vi göra lite ärenden på stan. Jag skulle tex köpa ett par shorts men jag köpte ett par byxor istället, men de var faktiskt jättefina. Och sen var det dags, samling vid Forex! Där stod en stor och lyxig buss. Vi hoppade ombord tillsammans med en massa främlingar. Vi var båda ganska nervösa, hur skulle detta bli? Skulle det finnas några snällisar? Resan till kollot tog cirka 1,5 timme. Solen sken och när vi var framme var vi inte längre i stan utan ute på landet! Vid en sjö! Vid ett stort gammalt hus! Med en bastu! (och en golfbana precis bredvid men de störde inte så mycket som vi först hade befarat)

Jaa. Sen drog det liksom igång. Vi var där vid vårt hus, vid vår sjö. Vi åt och drack, pratade och skrattade, solade och badade. Och lekte lekar, hoppade på studsmattan, rodde med båten och kliade på myggbett.

En kväll hittade vi en död fågel. Vi begravde den i buskarna på golfbanan.

En natt bastade vi och sen sprang vi ner till sjön.

En kille var en ensamvarg och ville inte umgås med människor. Han satt en bit ifrån oss andra hela tiden. Konstigt tyckte jag. Inte att vara en ensamvarg men att då åka iväg på kollo.

En dag när vi låg vid sjön kom det en orm simmande i vattenbrynet. Några blev rädda men den var inte farlig. Ganska snabbt simmade den iväg. En annan dag kom två små djur springande, det kan ha varit hermeliner eller vesslor. De var små och snabba och skuttade omkring.

En kväll hade jag och Maria och Helen gjort ett skojigt quiz. Alla (tror jag) tyckte det var kul och lyckat.

Sen rätt som det var hade det blivit måndag. Alla hade fått hångla och ingen ville åka hem. Men bussen stod och brummade och ville köra till Stockholm. Typiskt den.

Vi åkte hem. Tomheten kom över oss. Första natten sov jag 10 timmar. Andra natten son jag 10 timmar. Jag hade fått 44 myggbett. Jag längtar till nästa år. Då blir det kollo igen.


Håret

Jag bah: Jo men jag vill bli brunett, färga det brunt, gör det!

Sen bah: Nä, det här är inte fint asså, jag tror jag ska slinga.

Sen bah: Oj va gult det blev, jättegult.

Då bah: Jag provar att färga det igen, fast inte brunt.

Nu bah: Oj vilket grått hår.

Önskelista 1 juni 2011

Om nån skulle vilja ge mig en present kommer här en önskelista:

* En ryggsäck som sitter väldigt hårt som man kan ha när man springer

* Barfotaspringskor

* Böcker

* Olika dyra krämer och nagellack

* Blommor (både snitt och på kruka)

* En kaffebryggare


Före:

Det här är min arm nu. Tänkte ni skulle få se skillnaden sen, efter att jag lärt mig göra 100 pushups. Om sextio dagar lägger jag upp en ny bild.


Inget nytt

Alltså hallå. Martinsson uppmande mig att skriva ett inlägg som hon kunde läsa. Men jag har absolut ingenting att skriva om. Allt känns så himla tråkigt och futtigt och liksom inget nytt under solen. Men jag ska göra ett försök i alla fall.

Okej då kör vi:

Jag har köpt en app som ska lära mig att göra 100 pushups. Det var på ett visst antal dagar men jag kommer inte ihåg hur många Typ 60. Jag har tränat i en dag och redan tröttnat. Men jag ska göra mina puschups sen, jag ska jaja jag lovar. Efter sommaren kommer jag eventuellt vara superkrallig.

Igår åt jag hotellfrukost med två utav mina bästa vänner. Det var gott, det fanns pannkaka. Och kaffe. Och såklart en massa mer. Ost tex. Ja, ni vet ju säkert allihop vad som finns på hotellfrukost, helt onödigt att skriva om det. Sen gick vi på museum och jag grät och en av mina vänner kräktes. Vi blev helt enkelt berörda.

Sen färgade jag håret. Slingor. Det blev lite gult. Och gult är som alla vet fult. Idag har jag köpt en askblond färg som jag ska försöka färga över det gula. Jag har även köpt en knallröd byxkjol. Sug på den!

Imorgon åker jag till Stockholm. På fredag åker jag till Nyköping. Jag ska på Kollo.

Jag är lite orolig för att det inte kommer finnas tv på kollot. Jag vill absolut inte missa Big Brotherfinalen på söndag. Verkligen inte.

Det var allt. Hej då.

Jaha hejsan hoppsan

Först av allt vill jag dela med mig av lite konst:


RSS 2.0