Ska detta bli en träningsblogg?

Svara ärligt ja eller nej. Och om ni inte svarar kommer jag bestämma själv.

Träningsblogg: jag kommer skryta en del om att jag tränar. Jag kommer berätta om hur mycket jag orkar lyfta. Jag kommer eventuellt ta kort på mig själv i olika snabba skor. Jag kommer skryta om att jag ibland är ute och springer i olika hastigheter.

Inte en träningsblogg: jag kommer fortsätta behandla bloggen ungefär som nu. Det vill säga lite randomiserat.

Fördelar med att det blir en träningsblogg: jag kommer få lite ny inspiration och kommer antagligen skriva oftare. Nackdelar med att det blir en träningsblogg: folk kan vara ointresserade av träning.

Nu kom jag på ett tredje alternativ till denna omröstning. En kombinerad träningsblogg/inte träningsblogg.

Okej börja rösta nu.

Jag - en nattens varelse

Igår kväll mådde jag inte så bra. Jag var väldigt trött, frusen och mådde lite illa, jag kände mig himla risig helt enkelt. Därför gick jag till sängs redan 21:40 vilket är väldigt tidigt för att vara jag. Först lyssnade jag på ett helt avsnitt av Den blå hästen. Tyskland #1. Efter detta var jag fortfarande vaken. Då lyssnade jag även på Tyskland #2. Klockan är nu nästan 24. Någon i huset är också vaken och bestämmer sig för att sätta på tvn ganska högt. Tiden går och jag är vaken. Grannen stänger av tvn. Jag är vaken. Jag måste gå på toa. Klockan är 01:24. Jag har ont i ryggen. Sen, till slut, somnar jag.
 
Klockan är 06:24. Jag är vaken. Jag försöker somna om. Jag måste dricka vatten. Jag försöker somna om. Jag är täppt i näsan, måste ha nässpray. Jag försöker somna om. Någon pratar i telefon i trapuppgången. Jag försöker somna om. Det går inte, klockan halv åtta går jag upp, kokar lite thé, lirar lite Candy Crush. Kollar almanackan och klart som korvspad har det varit fullmåne i natt. 
 
A creature of the night.

Jag, ett föredöme!

Jag har en kompis, Majsan, ni som brukar läsa denna blogg känner säkert igen detta namn, jag skriver ganska ofta om henne, faktum är att hon i SIN blogg har skrivit en inlägg om att jag ofta skriver om henne i denna blogg. Asså metanivåerna bara STAPLAS på varann nu! Här är en länk till det inlägget i Majsans blogg.
 
Alla fall. Idag när jag kom hem från gymmet slogs jag av det fruktansvärda faktumet att jag duschade igår och jag nu hade tränat och att jag var tvungen att duscha idag igen. Duscha två dagar i fucking rad! Trogna läsare av denna blogg vet vad jag tycker om detta. Eftersom jag bara har trogna läsare (cirka tre stycken, jag skulle kunna namnge er) så är det ju ingen större vits att länka till inlägget där jag tydligt listar varför jag inte gillar att duscha men OM någon nu av någon outgrundlig anledning ( tex att jag länkade till bloggen på fejjan idag) råkar läsa detta och undrar: varför gillar hon inte att duscha? så kommer här länken.
 
Alla fall, där stod jag i hallen lite svetthuttrig men mest trött och hungrig och ganska skör och tittade in på toa och den trånga duschen med den svajjiga vattentemperaturen och då brast det. Då ringde jag Majsan, hon som förstår mig. Hon blev såklart väldigt orolig eftersom jag hulkade men sen när hon förstod mitt problem stöttade hon mig och tröstade mig och tyckte synd om mig så efter ett tag kändes allting bättre och vi kunde prata om annat.
 
Det var då det hände! Det var då vi kom på att JAG är Majsans förebild! Jag har nämligen allt det hon önskar sig! 
  • Jobb
  • Körkort
  • Iphone
Jag har det.
 
Hon har en hel del av olika saker jag önskar mig. Det slog mig nu.
  • En väl fungerande hud som typ aldrig behöver varken salva, kräm, serum eller kortison.
  • En snabb metabolism.
  • En kille. 
Jag måste ringa NU och berätta för Majsan att hon är min förebild.
 

Inspirationen go´ vänner!

Den berömda inspirationen har lyst med sin frånvaro. Jag har faktiskt haft ont i ryggen och varit på tjurigt humör också. Då vill en inte skriva. Då vill en tjura. Men lite kul har hänt också. I fredags hände det en jättekul grej. Quizadillas firade två år och vi hade stort kalas och såklart quiz på Yakiflaki. Bästa stället. Älskar Yaki. Älskar Yakis hot shots. 
 
 
 
Det här är jag. Jag spelar en Ent. Här nedan ser ni originalet. Ganska likt! 
 
 
Sen spelade jag även Chloë Sevigny.
 
 
Det var inte riktigt lika likt tycker jag.
 
 
Hur som helst, det gick bra men det var för mycket folk för att nån egentligen skulle bli nöjd men det är ju ändå härligt! Tänk laxask och så vidare. Vi spelade skivor efteråt och jag kom hem halv sex. Var bakis i flera dagar. I lördags åkte jag hem till Helena för bakiskalas med pizza, chips, läsk och film men ve och himla skit-fasa, jag blev jätteallergisk mot katten hon är nån slags långvarig kattvakt åt och fick åka hem igen. Detta innebar även att jag inte kunde gå på hennes födelsedagskalas i söndags. Istället låg jag hemma på soffan och åt snask och kollade på Fringe.
 
Fringe ja. Nu när Buffy är slut har jag så himla turligt hittat en ny serie att lägga ALL min tid på. Jag måste måste måste göra slut med Netflix. 
 
Jag har fått jobb. Eller jobbet har jag haft länge men jag har fått en schemarad. Nätter hela april, maj och halv juni. Så jädra gött! Älskar att jag inte behöver komma ut i arbetslivet efter min examen fattig som en kyrkråtta. Behöver inte börja på noll. 
 
Saker som figurerat en hel del det senaste:
  • Ingefära
  • Måste klippa luggen
  • Satans skitrygg
  • Fringe
  • Satans skitvinter
  • Fallbeskrivningen (skoluppgift)
  • Det tomma tomma bankkontot
Nu ska jag ägna ett par timmar åt fallbeskrivningen. Tjing!
 
 

Det gamla skottet och jag.

Nu har det hänt igen. Jag har fått ett ryggskott. Jag har jätteont och det gör mig på dåligt humör. Jag är med andra ord ganska tråkig just nu.
 
Jag lagade en så himla god soppa igår. Nu tänkte jag berätta om den: Först rev jag ingefär (ca 1 cm) och vitlök (två klyftor). Detta blandade jag ner i  5 dl vatten tillsammans med en buljongtärning. Sen hällde jag på frusen bladspenat. (typ två dl kanske) Detta fick koka upp och sen knäckte jag i två ägg som fick koka upp under omrörning. Såg rätt äckligt ut och det låter ju rätt äckligt också men det var väldigt gott! Allt blir gott med vitlök och ingefära! 
 
Jag har fått massage av min klassis Jessica idag. Jätteskön massage, hon är en snällis! 
 
Snart ska jag iväg och quiza med Den lilla spydiga och Biffen. Jag ska nog få en öl av mig själv pga smärta. Hade jag iofs fått ändå. 

Hemma bra men borta bäst.

Jag är tillbaka i vardagen. Har varit totalt veckovill denna vecka, frågade nog fyra gånger igår vilken dag det var. Varför då undrar ni? Jo, jag tror det ar för att jag var på konsert i måndags. Crystal castles. Det var ett sjujäkla drag. Jag har haft träningsvärk i både öron och ögon. Ergo: öl och konsert på en måndag gör mig förvirrad. Dock glad! 
 
Alice Glass STÅR på publiken. 
 
 
Idag är det torsdag, det vet jag. Ikväll åker jag till mor och far i Småland. Imorgon ska jag och min syrra och hennes snubbe gå på stand up med Björn Gustavsson och Henrik Schyffert. Vi fick biljetter i julklapp och jag älskar att vi är här nu för då, i julas, tänkte jag att åh när det är dags för det här är det vår! Och  nu är vi här och nu är det dags för vår! 
 
Jag nojar lite över jobb. Och nu när allt är klart för flytten till Stockholm böjar jag bli lite nervös. Jag har inte direkt separationsångest, det är nog mer "bli ihop med nåt nytt-nervositet" men det finns ett litet oroligt men förväntansfullt pirr i magen. Nä, inte i magen. Min nervositet sitter aldrig i magen, den sitter högre upp, typ lungorna. 
 
Igår var jag för första gången ute i samhället iförd reflexväst UTAN att ha med mig en funktionshindrad. När jag jobbade som habiliterare skulle vi alltid ha på oss reflexvästar när vi var ute och gick. Jag fick alltid rabbla mantrat jag har betalt för det här jag har betalt för det här folk kommer se att jag inte är utvecklings folk kommer  se att jag inte är utvecklings innan jag gick ut. Alla fall, igår drog jag på mig reflexvästen helt frivilligt.
 
Säkerheten först tänkte jag. Och spärrade upp näsborrarna.
 
Nu ska jag starta dagen. Städa lite för jag får besök av David i helgen. Packa inför resan. Ringa lite olika samtal. Viktiga grejer och så. Tjing!
 
 

Nu ska här bli andra bullar!

 
 
 
Söndag kväll och jag har nu tittat klart på samtliga säsonger av Buffy the vampire slayer. Jag grät, rös och skrattade när Buffy och gänget räddade världen en sista gång inför kamerorna. Det var på riktigt starkt. Jag älskar den där serien så himla mycket. Men nu är den slut och nu ska det således bli andra bullar! Tänker mig att jag ska lugna mig lite med Netflixandet nu och hitta tillbaka till litteraturen och televisionen. Framför allt litteraturen. Har inte haft ro att läsa nu, har bara velat kolla Buffy. 
 
Känner mig stärkt efter denna vecka i Stockholm. Det har varit väldigt väldigt bra. Lista över saker att vara glad för:
  • Våren nalkas.
  • Efter våren kommer sommaren.
  • I sommar flyttar jag till Stockholm, förhoppningsvis för alltid. 
  • I sommar får jag träffa hästarna igen.
  • Buffy räddade världen.
  • Snart ska Quizadillas spela på Yaki-da igen.
  • Jag är stark.
  • Jag har träffat en gullig bebis idag. 
  • Brevid mig i sängen just nu sitter min bästa vän Majsan.
Nu är det dags för sista natten i Stockholm, imorgon åker jag tillbaka till Göteborg. Och då ska jag på konsert med Helena. Crystal Castle, kul för mig! 

RSS 2.0