Saker jag gärna förtränger.

De här grejerna glömmer jag liksom varje vinter och alltid i maj när sommaren börjar komma tillbaka blir jag lika förvånad och så måste jag lära om. In med skiten i skallen igen. LEARN IT STUPID vill man väsa till sig själv.

Man måste smörja in sig med solskyddsfaktor, annars blir man bränd.


(ja det är jag på bilden)

Ska man vara i skogsmiljö måste man ha med sig myggmedel ifall man vill undvika bett.



Det finns fästingar i skogsmiljöer. Gräsmattor inräknat.


På sommaren kommer getingarna fram.





Förutom detta så är ju sommaren helt underbar.

(i detta blogginlägg finns ett ljug, kan du lista ut vad?)

Öppet brev.

Hej huden. Vi har ju ett ganska speciellt förhållande, du och jag. We go way back. Jag kan ofta känna att du sviker mig men nästa alltid vet jag ju innerst inne att det är jag som svikit dig först. Idag har det hänt igen. Jag svek. Jag struntade i solskyddsfaktorn och formligen FLÄKTE upp dig helt ogenerat på Saltholmens nakenbad. Det var härlig, håll med mig. Men nu, nu får jag betala. Nu är du röd och varm. Det svider. Förlåt huden. Förlåt mig. Jag var dum. Och det värsta av allt; imorgon kör vi igen. Med vänlig hälsning, Karolina - hon som aldrig lär sig.


Semester!

Och det är superfint väder! Jag är ledig fram till måndag och ska åka till Göteborg om bara en timma. Quizadillas ska till Knarrholmsfestivalen och lira, det ser jag väldigt väldigt mycket fram emot. Jag har packat ner bikinin och shortsbyxorna får jag packa hemma på värmeberget för de finns ju inte här i Stocklholm. Jag har även packat ner alla tjocktröjor och halsdukar och vantar och sånt för nu kommer man väl inte behöva det mer? Hej då med er. ÅH va skönt med sommar! Jag är svettig i detta nu faktiskt!

I måndags var jag och jobbade på gården, jag badade! Det var svinkallt och jag tappade i min klocka från bryggan SATAN. Det var för kallt för att vi skulle fixa att dyka efter den men nu har vi ett mission inför sommaren. Klockan skall fiskas upp. Från dyn. Måste skaffa fram ett cyklop tror jag.

Nähä. Nu är det nog dags att packa ihop det sista och bege mig mot centralen. Jag åker snabbtåg, gudars så skönt.

Peace out vänner!



Det där med ögon asså.

Ibland händer det att när en person ska beskriva en annan person så låter det så här: Jo men det är hen som är ganska lång med blont hår och gröna ögon.

Eh?

Jag lägger aldrig märke till ögonfärg om den inte råkar vara väldigt markant. Typ färgade linser. Jag vet inte ens vad jag själv har för ögonfärg. Blå? Grön? Lite grå kanske? Är det jag som är konstig? Tänker ni på vad folk har för färg på sina ögon? Jag vet att Den lilla tjocka har blå ögon för de är väldigt ljusblå. Sen har jag inte en aning om nån annan.


Älsk.

Det här är så himla fint. Jag går förbi denna skylten nästan varje dag och jag älskar den. Jag tror det finns något väldigt basalt i det där. Var inte rädd. Tveka inte. Vela inte. Friskt vågat hälften vunnet liksom.



Det är livsnödvändigt.

Åh härre guuuud!

Nu tror jag att jag satt ett personligt rekord i att inte skriva något till er, och missnöjet har ju fullständigt haglat in över mig. Ni bah: MEH! Skriv då och berätta om allt spännande som händer i ditt spännande liv!

Och nu äntligen: OKEJ! Nu har jag faktiskt lite tid.

Jag har jobbat jättemycket sista veckan och förra helgen bodde jag i Långa kusinens lägenhet och hade ingen dator. Thats it tyvärr. Inget märkvärdigare än så.

Förra helgen låg jag på soffan i stort sätt hela tiden och sträckläst Eld. Fantastiskt bra bok. Jag har tvingat på Majsan Cirkeln och den slukade hon i ett nafs och nu läser hon Eld. Hon beskriver böckerna som ungdomliga, magiska och i tiden.



En dag var jag i Hässelby på möte med andra fältare. Vi kom lite tidigt och satt på torget och åt glass i solen. Jag åt en Magnum mandel. Det var ett väldigt fint torg. Det kändes genuint. De här stod och väntade. På bättre tider kanske?


Jag har varit på konsert också. Simon Gärdenfors aka Simon spelade på kafé Morsans 2års-kalas. Det var en rolig kväll med roliga människor och god öl. Brooklyn Lager närmare bestämt.
Här sjunger Simon en låt. Kanske den här?



Och sen blev det arbetsvecka igen och vi började den med att åka till ett slott på utbildning.



Det fanns en väldigt väldigt fin kakelugn där. Jag var avundsjuk.



Om ni undrar vad det är för konstig puckel jag har på axeln så är det bara min tröja jag slängt där lite avslappnat.



Till eftermiddagsfikat fick vi inte bara en liten kaka utan en hel buffé. Jag smakade på  sex sorter. Plus att jag också åt vattenmelon.



Den här killen fanns på en vägg på tjottan. En kiss-kung. I mosaik.



Sen blev det en annan dag igen och jag och mina kollegor tog en AW. Först hade vi tränat i en och en halv timme. Vi var verkligen värda en öl efter det. Öl och stora köttiga gröna oliver. Fast en av Annorna tog hellre ett glas rosé. Det var helt ok tycker jag.



I torsdags var jag på gården och jobbade från halv tio till halv elva. I tretton timmar alltså, inte en. Jag kommer få en fantastisk sommar där tror jag. Jag gillar verkligen jobbet och jag gillar verkligen att jag får betalt för att rida!

Igår var det superskönt väder. Jag och Majsan satt på trottan utanför hennes butik och solade våra bleka snokar och tittade på folk. Jag hade nylon-prempa!



Nu är vi framme vid idag! Majsan har precis gått hemifrån. Nu skrek hon utifrån: LINA! GÅ UT! Ja, jag ska. Snart. Ska bara skriva klart först. Hon åker till Malmö idag och kommer hem samma dag som jag åker till Göteborg. Vi är sådana himla globetrotters. Vi kommer inte ses på tio dagar. Det känns lite sorgligt.

Jag längtar efter Martinsson och Den lilla tjocka. Och Bosse. Och efter min familj. Och efter Snabba katten. Efter jättemånga längtar jag faktiskt.

Nu ska jag göra som Majsan sa och gå ut. Jag springa till Lille Jan och hälsa på.







Lille Jan!

Jag har hittat en skog som finns jättenära mig som är fett schysst att springa i. (Man säger så i Stockholm. Att saker som är bra är feta. Fett schysst betyder alltså typ jätteschysst. Så snackar kidzen.) Den heter Lill-Jansskogen. Fett gulligt namn på en skog! Det är fett mycket vitsippor i skogen nu. Jag har sprungit där två dagar i rad och är lite sugen på att hinna med ett varv eller två idag också. Mest för att jag har min fett roliga löparapp i och för sig, jag är på level tre nu.

Ha det fett nice blogglovers!

Yo motherfuckers!

Den rubriken har jag använt innan men vi återanvänder den, det är ok.

Det är söndag idag och jag har haft några väldigt hektiska dagar. Jobbat en massa och sånt.

Jag tar det i kronologisk ordning, min vana trogen.

Sist jag skrev var i tisdags, då var jag lite orolig över att inte Majsan skulle orka följa med på konserten men det gjorde hon och tur var det för det var ruskigt bra! Så himla himla bra Fanfarlo! Vi var båda alldeles lyckloga och uppfyllda när vi cyklade hem genom den svinkalla natten efteråt.


I onsdags och torsdags praoade jag på socialen, på ekonomiskt bistånd. Det var ganska kul faktiskt, intressant. I onsdags kväll var jag hemma hos Långa Kusinen på middag, vi drack alldeles för mycket vin. I torsdags praoade jag inte bara på dagen utan även på kvällen, hos fältarna i Enskede-Årsta-Vantör. Det blev en särdeles lång dag.

I onsdags fick jag frågan av Majsan: Ska vi showa lite på feministiskt forums efterfest på lördag? Jag ba: Ja! Jag kan trolla!

Det där ångrade jag ju bittert i fredags när jag försökte återkalla mina trollerikonster i minnet samt sy ihop en liten skojig show. Men det var bara att bita i det sura äpplet. Igår när det vara dags för mig och Majsan att bege oss till festen var vi så nervösa att vi kallsvettades och hade sura uppstötningar. Men det gick bra! Publiken kanske inte älskade (älska är ju ett väldigt starkt ord) men de gillade Stand up-Marie och Madame Sokawe skarpt! Det var roligt. Efteråt firade vi sucken med att dricka fin-öl på Aarts.

Och vi såg supermånen!



I natt när vi kom hem (vi är jag, Majsan och Simme) började vi kolla på En officer och en gentleman. Simme somnade efter kanske fem minuter men jag och Majsan tittade i nästan trettio. Nu ligger Simme och kollar ifatt, Majsan duschar och jag bloggar. Snart har han tittat i trettio minuter, och då är det dags för mig att ansluta. Därför får jag sätta punkt här för dagens superblogg.

Peace out blogglovers!

Asså intresset

Intresset för den här bloggen är enormt dåligt. Asså jag menar verkligen JÄTTELÅGT. Vissa dagar läser INGEN person mina högintressanta blogginlägg. Inte ens jag själv tycker att bloggen är kul längre. Jag funderar på att sluta skriva.

Blogg liksom. Så himla 2008. Jag är ju en framåtblickare.

Ja ha.

Nu har jag lagt in en maskin tvätt och tänkte gå en promenad. Ikväll har Majsan sagt att hon ska följa med på konsert på Debaser. Fanfarlo ska spela och sjunga. Jag tror att hon kommer säga att hon inte orkar.

Igår sprang jag en runda, sen satt jag på gården i solen och tog igen mig. Då fick jag feeling och sprang en runda till. Det var konstigt.

Jag drack en massa öl igår. Det var kul. Jag var på stureplan. Jag fick vara med fast jag hade trasig tröja och gymnastikskor. Jag hade faktiskt duschat.

Asså intresset

Intresset för den här bloggen är enormt dåligt. Asså jag menar verkligen JÄTTELÅGT. Vissa dagar läser INGEN person mina högintressanta blogginlägg. Inte ens jag själv tycker att bloggen är kul längre. Jag funderar på att sluta skriva.

Blogg liksom. Så himla 2008. Jag är ju en framåtblickare.

Ja ha.

Nu har jag lagt in en maskin tvätt och tänkte gå en promenad. Ikväll har Majsan sagt att hon ska följa med på konsert på Debaser. Fanfarlo ska spela och sjunga. Jag tror att hon kommer säga att hon inte orkar.

Igår sprang jag en runda, sen satt jag på gården i solen och tog igen mig. Då fick jag feeling och sprang en runda till. Det var konstigt.

Jag drack en massa öl igår. Det var kul. Jag var på stureplan. Jag fick vara med fast jag hade trasig tröja och gymnastikskor. Jag hade faktiskt duschat.

RSS 2.0